自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

ayakaya 發表於 19-3-19 10:09

港鐵係因為增加負荷先出事乜?間加拿大公司已經認咗頭,佢 ...

從來都係唔會有單一直接原因架喎。 好似d人不停ot, 開始頭痛、 胃痛, 唔通你話直接返工會頭痛咩?!

最後咪猝死!

如果你真係愛香港, 一定會知道發生咩事

子爵府

angiehouse 發表於 19-3-19 12:28
CY在位又未系比人口插?講真,做得尼個位可以吾聽話嗎?吾聽亞爺話重死得快d, 不過中間可以争取下,林鄭應該 ...

應該係「冇」做下

自上任後,佢實質上冇做過任何為香港人有益處的事

公爵府

moniko 發表於 19-3-19 13:58
勁乞人憎, d 腥香港人行山仲要開大聲, 聽大媽歌, 想係山頭靜下都唔得
...
佢哋好奇怪,一般常理嘅野唔知點解可以樣樣都要做到出人意表,行浪茄離遠不停尖叫大嗌,係不斷,追上見到佢哋時,原來係迷你裙仔+3,4吋船踭,咁嘅裝束行斜石梯落山,所以係咁叫

最近國內都開始關注網上浮誇虛張聲勢之風,因為真係價值觀失衡

男爵府

負荷唔到

伯爵府

ayakaya 發表於 19-3-19 10:09

港鐵係因為增加負荷先出事乜?間加拿大公司已經認咗頭,佢 ...

咁係咪一句「承辦商」問題、港鐵同政府就冇左監督的責任?

呢班高層唔係拎緊最低工資、佢地閒閒地都十幾二十萬一個月、係應該絕對有能知道個軟件會唔會有問題、但佢地做過d咩?

水晶宮

jaycee_mami 發表於 19-3-19 10:21
好多人會走出來同你講, 香港的醫療系統和外國的相比, 算不錯了, 你睇外國咪一樣要等咁耐, 排長龍......

但 ...
但係其實係外國冇私家都煩架, 冇得選擇一定要排果條隊架. 香港就自由度大好多, 有錢有得選擇.

好多朋友係外國生, 好多嘢我都接受唔到架, 例如要開到5度先可以去醫院, 朋友開一度以為生得因為好痛自己開車入院比人掉返出黎, 自己痛住咁返屋企, 好彩真係到5度佢老公返得到黎送佢入院, 我自問就唔得啦, 我一度已經入咗院, 不過可能外國人真係冇咩, 好似生完第三日就去shopping 咁. 真係冇得比既.

男爵府

nieualma 發表於 19-3-19 10:56
懷念以前的香港

X 2

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

問題係冇人口政策,原則上係無底洞,再加上冇審查,乜背景人都嚟得,唔同外國有需要嘅技術人材先可以來

伯爵府

chichiho 發表於 19-3-19 14:03
應該係「冇」做下

自上任後,佢實質上冇做過任何為香港人有益處的事

有,引入罕有病藥
重有資助舊樓維修工程

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

angiehouse 發表於 19-3-19 10:07
快d減小一日150個單程証,同未住夠7年無福利,否則香港遲早陸沉

以前呢,啲福利真係永久居民先拎得架,真係唔知邊個天才搞到咁

大宅

2019新春慶豚圓

Heixsap 發表於 19-3-19 13:16
政府而家既口吻都仲係話新移民係香港重要既新動力,唔係香港既負擔,又要俾人家庭團聚,咁你話有無得反對 ...

邊個敢?飯民你晤好諗,民賤聯同你死過,本土派又俾人話你港獨呀

大宅

2019新春慶豚圓

流星花丸 發表於 19-3-19 13:19
唔知有冇玄學家識睇,睇下香港係咪氣數已盡

1997後已經盡左啦

大宅

2019新春慶豚圓

tester5 發表於 19-3-19 13:22
歷史係應該不斷演變,香港既過去算吧啦,唔應該懷念。
多d香港人肯返大灣區,就咩房屋、醫療、教育、交通、 ...

點解唔係個150返大灣區

大宅

2019新春慶豚圓

moniko 發表於 19-3-19 13:58
勁乞人憎, d 腥香港人行山仲要開大聲, 聽大媽歌, 想係山頭靜下都唔得
...

仲成日撞人,我日日係旺角返工通街都係人,但d大陸人永遠唔睇路,總之佢覺得你阻佢就撞開你

伯爵府

angiehouse 發表於 19-3-19 10:07
快d減小一日150個單程証,同未住夠7年無福利,否則香港遲早陸沉

真系要跨黨派合作,亞爺黨聽話,民煮黨就賣港,香港人夾系中間

珍珠宮

2019新春慶豚圓

洋房

2019新春慶豚圓

香港真係冇架啦、

男爵府

ipipipip 發表於 19-3-19 12:08
試下咪知囉
我驚家下同你死過的叫民建聯

吓?乜你唔知公民黨同社區組織協會係始作甬者咩?又關其他政黨事?!
公道D,一單還一單啦。唔通你係公民黨D人?!咁就崩口人忌崩口碗啦

侯爵府

2019新春慶豚圓

puzzledmama 發表於 19-3-19 15:48
吓?乜你唔知公民黨同社區組織協會係始作甬者咩?又關其他政黨事?!
公道D,一單還一單啦。唔通你係公民 ...

係bk有邊個唔知呀
你地講左咁多年
乜都淨係識用呢個擋
擋到都無人信
真係得我咁無聊應下你機。。。
你睇
都無人回

男爵府

2019新春慶豚圓

asukav6 發表於 19-3-19 13:03
柒婆話人地家庭團聚係人權呀

改地點團啦