懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有無JM同我一樣啊?係我精神緊張或是身體有嘢唔同咗影響呢?
我平時又唔係好緊張咋喎(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

我都係..醒左就瞓唔番 又要番工 長期唔夠瞓
想夜晚早d瞓又瞓唔著 唔知有冇方法可以易瞓著d...

大宅

2019新春慶豚圓

都會有影響架,身體D荷爾蒙唔同左嘛

洋房

ek0509 發表於 19-3-19 11:46
想夜晚早d瞓又瞓唔著 唔知有冇方法可以易瞓著d... ...

你幾時開始啊?我係知道咗第2日開始,都叫做好彩我本身好瞓得, 醒咗吽一個鐘度都瞓得返, 同埋返工唔早

洋房

喊包媽媽 發表於 19-3-19 11:47
都會有影響架,身體D荷爾蒙唔同左嘛

札醒到生呀(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

ek0509 發表於 19-3-19 11:46
想夜晚早d瞓又瞓唔著 唔知有冇方法可以易瞓著d... ...

有無聽音樂? 尋晚dl咗啲孕婦音樂,聽聽下又真係想瞓,你都試下。 我dl咗莫札特,貝多芬嗰啲。

複式洋房

柴柴女 發表於 19-3-19 12:00
你幾時開始啊?我係知道咗第2日開始,都叫做好彩我本身好瞓得, 醒咗吽一個鐘度都瞓得返, 同埋返工唔早
...

我一開始就係咁 不過初頭以為自己緊張 因為之前小產過1次
唔知係咪慣左中間起身 到而家11w晚晚中間都會醒

洋房

2019新春慶豚圓

ek0509 發表於 19-3-19 12:07
我一開始就係咁 不過初頭以為自己緊張 因為之前小產過1次
唔知係咪慣左中間起身 到而家11w晚晚中間都會醒: ...

我都係,而家11weeks,訓到中間會醒仲要好醒,隔好耐先訓得返

FB體驗帳戶

thebabyboss 發表於 19-3-19 12:18
我都係,而家11weeks,訓到中間會醒仲要好醒,隔好耐先訓得返

我都係11w, 通常半夜醒左陣先訓得番, 唔知關唔關個人熱氣事

FB體驗帳戶

2019勳章

Kkchanzz 發表於 19-3-19 12:53
我都係11w, 通常半夜醒左陣先訓得番, 唔知關唔關個人熱氣事

我由有咗冇幾耐, 一直都係三四點會醒, 去完廁所就訓唔返㗎啦…… 好彩就個零兩個鐘頭瞓得返, 唔好彩就眼光光望天光

複式洋房

柴柴女 發表於 19-3-19 11:01
我平時又唔係好緊張咋喎(emoji)(emoji)(emoji) ...

我係。。。。好想好好休息呀

大宅

我都會4-5點扎醒起身要去廁所

洋房

回覆樓主:

原來咁多孕媽媽都係咁。。。好想一覺瞓天光呀。。。

FB體驗帳戶

asuka_pig0212 發表於 19-3-19 12:58
我由有咗冇幾耐, 一直都係三四點會醒, 去完廁所就訓唔返㗎啦…… 好彩就個零兩個鐘頭瞓得返, 唔好彩就 ...

所以有時好怕去廁所 去完就冇得訓... 第日仲要番工冇精神

FB體驗帳戶

2019勳章

Kkchanzz 發表於 19-3-19 16:14
所以有時好怕去廁所 去完就冇得訓... 第日仲要番工冇精神

我而家六個幾月, 有時仲會見頭暈 為咗好好休息, 我上星期同公司申請咗no pay leave放到生為止, 而家夜晚瞓唔到日頭可以瞓返

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

成個孕期都係,半夜一醒左訓唔番.

複式洋房

柴柴女 發表於 19-3-19 11:01
我平時又唔係好緊張咋喎(emoji)(emoji)(emoji) ...

我6w左右,上星期開始每2hrs醒一次,有時急小便有時胃痛要食野有時乾嘔。雖然我唔洗返工但都覺得好困擾,又成日發夢,訓完等於冇訓。尋晚仲衰,2點訓,3點就醒。

大宅

我都係,而家7week,喱排睡眠質素都唔好,一晚醒幾次無熟睡,起身都仲係好想訓

大宅

asuka_pig0212 發表於 19-3-19 16:17
我而家六個幾月, 有時仲會見頭暈 為咗好好休息, 我上星期同公司申請咗no pay leave放到生為止, ...

咁好呀公司批你放

FB體驗帳戶

2019勳章

cometingliu 發表於 19-3-19 17:18
咁好呀公司批你放

申請咗好多次呀 啱啱最近先至批到咋, 而家可以抖下,之前真係超級辛苦呀………… 每日都要撐起身做嘢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊