自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cattz288 發表於 19-3-19 18:43
上年先喺學校暈過, 所以應該今學年先簽唔上pe堂!

咁學校大鑊了。

又問,如果上年交左,今年要交過嗎?

伯爵府

wantaima 發表於 19-3-19 12:25
又假設人地假結婚,又假設呃醫療、又假設想敲昨學校。真係
...

死左個小朋友一定好傷心,而且明知自己小朋友有病,一般只會要求校方查清楚,警察醫院都會話佢知會驗屍同死因庭。

但佢第一日就叫記者上門,仲要指校方疏忽,咁高調難免令人誤會

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littleyen 發表於 19-3-19 18:45
咁學校大鑊了。

年年都要通知學校架!
放下自在

子爵府

20020116 發表於 19-3-19 12:36
其實我覺得學校唔啱,既然家長已講明唔上體育課,學生應留在校內,唔應該落運動場
...

簽左紙唔上,但唔代表會留校內
老師係會帶埋個學生一齊,去到座場邊...企老師旁...聽老師講野...
唔做得運動唔代表唔上得堂...體育堂都有理論同有筆試要考
仲有,如果唔帶埋個學生去,咁由邊個睇住個學生?學生係個堂自由活動?

子爵府

littleyen 發表於 19-3-19 18:45
咁學校大鑊了。

正常要交過...如做足要交埋醫生信...醫生信有有效期
今年唔適合上唔代表下年唔適合...

不過簽左紙唔上,但唔代表會留校內
老師係會帶埋個學生一齊,去到座場邊...企老師旁...聽老師講野...
唔做得運動唔代表唔上得堂...體育堂都有理論同有筆試要考
仲有,如果唔帶埋個學生去,咁由邊個睇住個學生?學生係個堂自由活動?

男爵府

Carhy 發表於 19-3-19 14:55
呢度有班維穩毛隊一上大陸就冷血,一係香港先熱血,政權點殘酷對佢地同胞,佢哋剩識話係假新聞,黎到香港 ...

神回

學生猝死係難過的。同情心係人的基本情感。對B6新移民的厭惡能蓋過人既基本情感,情況就好比極右白人主義。政府係時候檢討新移民來港政策。少d人來減少分化。

珍珠宮

mlcbb 發表於 19-3-19 18:49

死左個小朋友一定好傷心,而且明知自己小朋友有病,一般只會 ...

你好似知內幕咁喎?係記者搵人定媽媽搵記者?

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

choc_choc 發表於 19-3-19 12:12
係咪假結婚,申請落嚟,就可即刻免費用香港醫療醫個仔嘅心臟病,個仔咁大個,佢見人跑自己又跑,關學校咩事 ...

佢香港個「老公」緊係唔會認假結婚啦
我是一隻喵

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

kamyee503 發表於 19-3-19 18:59
正常要交過...如做足要交埋醫生信...醫生信有有效期
今年唔適合上唔代表下年唔適合...

睇情況,有d 坐埋一邊,有d圖書館自修
我是一隻喵

大宅

cinda72. 發表於 19-3-19 12:04
亮點 :2017年,改嫁,子女8歲17歲,川龍街劏房
係上面咪幾好
...

點解你會係呢件事上揾亮點?我見到係有一個年青人死左,一個媽媽冇左個仔!

禁止訪問

男爵府

RIP
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

男爵府

回覆樓主:

大家又公道啲
可能傳媒做訪問時問啲yes no question
問死者是否新移民和其他資料,或者記者想點寫咪引導人地點答,寫出來炒埋一碟,咪覺得校長著眼點喺新移民度。

有時報紙啲嘢半抄半作,平時都見錯誤百出㗎啦,前文不對後理。

我試過全班考第2,但全級考62都試過,因為學校有精英班,亦有啲文科理科夾埋計,大家又何需執著校長點評價學生嘅成績呢。

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

wantaima 發表於 19-3-19 12:18
人地媽媽死左個仔(19歲)點都係慘事!
唔係話要同情,但唔好一見b6就出口傷人,係人地傷口上灑鹽!

Agree

大宅

可憐佢?不知多少香港人因爲佢哋而延誤就醫

侯爵府

回覆樓主:

全級第8都話係成績中等咋?

男爵府

回覆樓主:

Rip

子爵府

choc_choc 發表於 19-3-19 12:12
係咪假結婚,申請落嚟,就可即刻免費用香港醫療醫個仔嘅心臟病,個仔咁大個,佢見人跑自己又跑,關學校咩事 ...
擺明啦,又想敲詐。
佢唔想跑冇人逼到佢。

子爵府

siumeow 發表於 19-3-19 19:01
佢香港個「老公」緊係唔會認假結婚啦
去入境署舉報佢。
要將呢d 禍港詐騙份子趕出香港

男爵府

mocha_y 發表於 19-3-19 18:40
19歲,佢要跑,關學校咩事?
唔俾上體育課,又話喺歧視喎。

學生有心臟病, 19歲雖然係已經成年, 但都應該同家長講聲話佢要上體育課。

我地去康民署報名體育活動,都有一張表格要填, 特別係心臟病,好多運動唔比玩, 無聊你是否成年。

RIP

首頁

尾頁

跳至