自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

20020116 發表於 19-3-19 12:36
其實我覺得學校唔啱,既然家長已講明唔上體育課,學生應留在校內,唔應該落運動場
...

我以前有個同學都係唔上得體育堂,
佢都係要照著運動衫返學,
上PE時佢就坐場邊睇書,或者幫下手執頭執尾,
老師唔可以獨留佢一個喺課室,
尊登搵個老師睇住佢都無可能啦!

大宅

回覆樓主:

好可憐,好可惜

別墅

RelaxHippo 發表於 19-3-19 14:02
呢單嘢嚴重過港鐵試外國公司新系統撞車事件, 短時間就有5頁. 撞車事件兩日嚟得返一個舖支撐, 都係得5頁, ...

JM睇得夠透徹,一語中地,佩服!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆 vanfersen 的帖子

Rip

大宅

zbt 發表於 19-3-19 13:17
你講嘢好客觀,好有同理心,為子女樹立好的做人榜樣 唔像有d人一見B6, 即刻雙重 ...

Yes. 大家都係「人」,心地善良比一切重要

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

r.i.p.

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jasber 發表於 19-3-19 14:03
間學校連操場都冇 我估都唔會有圖書館之類嗰啲地方

點會無!! 不過貪運動場大, 行去咋!其實唔係話未開始上堂喇! 由學校行去運動場急步行已經係架喇! 就咁行都要15mins架

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

RIP

大宅

叮妹 發表於 19-3-19 11:50
又系B6

妳有無人性架?!B6 唔係人?妳好彩生於香港,但香港不屬妳,你嘅咩?妳有無揸支搶槍去打仗搶返來呀?妳只是生於香港诈。香港教育教出呢D人性泯滅人出來真可悲。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Jasber 發表於 19-3-19 14:03
間學校連操場都冇 我估都唔會有圖書館之類嗰啲地方

點會冇,咪講笑, 高年班同學唔係科科都要讀, 咁空堂果陣可以去邊??
總有離別的時候

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jasber 發表於 19-3-19 14:09
報導話: 早上體育課到荃灣城門道城門谷運動場

有操場架!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

好慘~ R.I.P.
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

2019新春慶豚圓

vanfersen 發表於 19-3-19 11:50
一名19歲中四學生,早上體育課到荃灣城門道城門谷運動場熱身時,突然暈倒,教師曾當場使用自動心臟去顫器( ...

意外。

除非佢根本從來郁都唔郁(一樣令心臟負荷要加力泵血到四肢)。
十九歲才由高中二(即香港F5)降重讀中三,呢份精神壓力仲大

男爵府

2019新春慶豚圓

wantaima 發表於 19-3-19 12:45
Good point !
可能醫生紙(家長信)已有一段時間。事主本人&老師都鬆解左。

其實我諗無一定要醫生紙,我女好細個有甲狀腺病,醫生話佢唔能夠做劇烈運動,叫我同學校講,於是我頭一年寫信,之後每年填學生資料時,都有寫明,所以學校同教佢嘅老師都知道,唔會叫佢做劇烈運動,如果我女一有唔舒服,就同體育老師講,老師會叫佢坐埋一邊休息,直至落堂

伯爵府

cinda72. 發表於 19-3-19 12:04
亮點 :2017年,改嫁,子女8歲17歲,川龍街劏房
係上面咪幾好
...

珍珠宮

2019新春慶豚圓

beehoneybee 發表於 19-3-19 14:01
19歲,成年啦,自己話事既話,母親簽字又何用?!

男爵府

2019新春慶豚圓

kayen 發表於 19-3-19 13:32
個仔17歲,亞媽都應該至少37,又係D60歲亞伯!

呢度好多人鬧咁多大陸人落嚟搞到香港陸沉,我覺得要鬧都唔該鬧左啲香港伯父先。窮心未盡,色心又起,養自己都抆抆緊,香港娶唔到老婆就返大陸娶,呢個就一拖二落嚟,有啲就落到嚟搏命生(重點係冇錢養)。 香港點會唔逼爆!

侯爵府

MMVV 發表於 19-3-19 14:18

妳有無人性架?!B6 唔係人?妳好彩生於香港,但香港不屬妳,你 ...

你咁鬼惡?我最賤冇血性又下流得末
活在當下

伯爵府

loveclementine 發表於 19-3-19 14:09
我以前有個同學都係唔上得體育堂,
佢都係要照著運動衫返學,
上PE時佢就坐場邊睇書,或者幫下手執頭執尾 ...

x 2
有心臟病個嗰同學都係坐埸邊休息

侯爵府

MMVV 發表於 19-3-19 14:18

妳有無人性架?!B6 唔係人?妳好彩生於香港,但香港不屬妳,你 ...

你最叻,
活在當下

首頁
45678...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊