湊B百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

用緊紅色個隻日牌幫bb沖涼,沖完都幾乾,想問下邊隻可以保濕啲?

2019新春慶豚圓

wingyeeOn 發表於 19-3-19 12:04
用緊紅色個隻日牌幫bb沖涼,沖完都幾乾,想問下邊隻可以保濕啲?

Hello wingyeeOn,BB宜家幾大? 皮膚有冇咩狀況? 建議媽媽選用天然、無色、無香料、無防腐劑的沖涼液,當中有橄欖油/椰子油/燕麥等成份的保濕效果比較好。留意沖涼水溫唔好太熱,以免洗走皮膚的油脂層保護。沖涼後,幫BB搽天然保濕油或乳霜,輕輕按摩可以加強滲透吸收。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

2019新春慶豚圓

回覆 wingyeeOn 的帖子

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

[email protected] 發表於 19-3-19 14:20
Hello wingyeeOn,BB宜家幾大? 皮膚有冇咩狀況? 建議媽媽選用天然、無色、無香料、無防腐劑的沖涼液,當中 ...

多謝你嘅分享,又學到嘢

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

b字頭果隻好潤.... 你可以試下

拜噢拎
大事化小, 小事化毛.........

別墅

2019新春慶豚圓

你講嘅牌子我都有用過, 唔好話BB, 我大人用都覺得乾呀

2019新春慶豚圓

GCHK 發表於 19-3-19 22:06
多謝你嘅分享,又學到嘢

唔好客氣呀

複式洋房

2019勳章

可以 試下用QV baby隻嬰兒溫和潔膚潤露, 呢隻可以保濕又啱而依家嘅天氣唔會太lup

男爵府

2019新春慶豚圓

大人同bb都係用aveeno~
bb aveeno 幾潤又唔笠~

複式洋房

2019勳章

kellyffung 發表於 19-3-20 17:15

可以 試下用QV baby隻嬰兒溫和潔膚潤露, 呢隻可以保濕又啱而依家嘅天氣唔會太lup ...
想問下皮膚敏感用唔用得?

複式洋房

2019勳章

呢隻你可以放心用, 因為醫生都係推薦用呢一個牌子

洋房

2019勳章

用緊Hug 有機嫩蘆薈沖涼洗頭,好用,唔乾仲好乾淨

複式洋房

2019勳章

wingyeeOn 發表於 19-3-21 11:12
想問下皮膚敏感用唔用得?
我都用左呢個牌子一段時間, BB嘅皮膚一直都好好,如果你去藥房買會平啲

複式洋房

試過Biolane and Aveeno唔錯,佢地嘅保濕lotion都幾好。

洋房

AveenXX 我個濕疹B唔岩,連舒特X都唔太得,我用O字頭既浸浴乳先搞得仍掂,一轉第二隻....

複式洋房

我用petite planet 隻2合1, 米水成份好似溫和D, 沖完涼都白白滑滑啊, 不過建議你沖完涼都即刻幫佢搽返D 乳木果lotion 做保濕

大宅

oilatum或者qv oil啊 pyhsiogel都可以

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

用緊petite二合一, 清爽白滑~ 跟手可以搽埋佢隻lotion

複式洋房

2019勳章

kellyffung 發表於 19-3-20 17:15

可以 試下用QV baby隻嬰兒溫和潔膚潤露, 呢隻可以保濕又啱而依家嘅天氣唔會太lup ...
我都係用QV,鍾意佢無味無香料,感覺上天然D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊