自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我仔都係今年高中畢業
我叫佢留英深度遊
8月15日前
回港辦簽證 !

深度遊
我當畢業禮物 !

水晶宮

一有呢啲post一定有人出嚟話:要呢啲?我以前乜乜物物,中學要送禮大學送車送樓⋯⋯?
回正題:notebook呀手表呀畢業旅行呀⋯⋯大路嘢啦
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

俾樓主參考吓,我女舊年畢業禮當日,女生多數鮮花,畢業公仔(是但一樣或少數兩樣都有),男生,少數有畢業公仔,更少數有札花

私下收嘅禮物,我八到就:畢業旅行,notebook,電話,手表,首飾,手袋
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

男爵府

wawaliluk 發表於 19-3-19 12:11
我仔今年都S6,早前問過他,去唔去畢業旅行?如去的話,我比錢。
...

咩時間去好呢? 學校好似話要等面試

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

bmuimami 發表於 19-3-19 17:32
俾樓主參考吓,我女舊年畢業禮當日,女生多數鮮花,畢業公仔(是但一樣或少數兩樣都有),男生,少數有畢業 ...

唔該晒,最後決定兩梳蕉

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

直接問佢, 或者一家人去玩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

andywmama 發表於 19-3-19 17:58
咩時間去好呢? 學校好似話要等面試

考完dse即去。
好多大學面試在6月初陸續開始in。

公爵府

bmuimami 發表於 19-3-19 17:24
一有呢啲post一定有人出嚟話:要呢啲?我以前乜乜物物,中學要送禮大學送車送樓⋯⋯?
回正題:notebook呀 ...

對吖,每個人價值觀、屋企環境同,我都唔明點解要將個别jm送予子女的禮物放到咁大……
反而唔去了解份禮物背後的意義。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

wawaliluk 發表於 19-3-19 18:57
對吖,每個人價值觀、屋企環境同,我都唔明點解要將個别jm送予子女的禮物放到咁大……
反而唔去了解份禮 ...

其實我乜名目都有送啲
大家開心啫,得一個,是但啦
當然能力範圍內啦

水晶宮

wawaliluk 發表於 19-3-19 18:51
考完dse即去,我仔有收到邀請面試函,話6月初in。

去邊?日本?

伯爵府

minniemouse131 發表於 19-3-19 12:12
所以我喺度問咗先,唔敢亂嚟,但我知女校好興收花收公仔

喺學校舉行S6畢業禮當天送?
唔好啦掛。

乜而家中學都興嘅咩?
我只知大學畢業禮先興

伯爵府

回覆樓主:

送去學校就唔會喇,但我諗我會請佢去旅行,叫佢自己約同學仔一齊出國玩下

水晶宮

TPMummy 發表於 19-3-19 19:12
喺學校舉行S6畢業禮當天送?
唔好啦掛。

我女舊年畢業,都唔少同學有收
學校都有佈置吓方便學生影相

公爵府

bmuimami 發表於 19-3-19 19:10
去邊?日本?

對吖,宜家啲仔及妹鐘意去日本。
及同學間好有愛,有部分同學budget 唔夠,所以佢哋會揀選平嘅酒店。
但我個仔唔肯去,佢話佢有其他野做喎……
???
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

minniemouse131 發表於 19-3-19 12:24
曬咩命呀?我又冇話送乜,都只係問吓啫,因為唔知E家興唔興,怕去到個個家長都有,我就冇,唔係幾好
...

你冷靜啲先。。。
人地意思唔係話媽咪你喺度曬命

我估佢係想叫你私下送禮物俾仔仔就好了,
唔洗當住喺同學面前送。否則同學仔會覺得此舉動似曬命,到時仔仔就會覺得瘀

男爵府

wawaliluk 發表於 19-3-19 18:51
考完dse即去,我仔有收到邀請面試函,話6月初in。

通知幾時考完?

伯爵府

bmuimami 發表於 19-3-19 19:17
我女舊年畢業,都唔少同學有收
學校都有佈置吓方便學生影相
我知女仔一定有收花/公仔

珍珠宮

男仔收禮物好怪,同學笑佢裙腳仔

伯爵府

bmuimami 發表於 19-3-19 19:09
其實我乜名目都有送啲
大家開心啫,得一個,是但啦
當然能力範圍內啦
認同你,其實兩年前我都應承過佢,如果佢可以入到某些大學/學系,我會送盒限量版lego俾佢,不過係兩年前嘅事了,E家佢可能已經唔鐘意,有D JM講,去旅行要DSE考就要去,因為6月大學已開始面試,如果佢等到儲夠錢先去就怕唔夠時間了,所以我會考慮請佢去,不過當然唔可以係豪華團啦

首頁

尾頁

跳至