親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想復活節帶2個小朋友去御溫泉, 一個6歲一個未夠2歲, 請問啱唔啱玩?

男爵府

別墅

ELSA_LI 發表於 19-3-19 14:09

唔該晒。有咩小朋友玩的?

伯爵府

shirlluk 發表於 19-3-19 12:20
我想復活節帶2個小朋友去御溫泉, 一個6歲一個未夠2歲, 請問啱唔啱玩?

麻麻地,尤其係晚上嗰個自助餐,地方太大,好難每次拎完嘢食行返自己位坐,你帶咁細的小朋友去實在好難照顧,拎嘢食又下下都要排長龍,仲要係唔好食,溫泉呢個天氣浸都熱啦,唔會舒服。

wcpcelia    發表於 19-3-20 10:00

大宅

shirlluk 發表於 19-3-19 15:25
唔該晒。有咩小朋友玩的?

我18年聖誕節前帶過兩個女去,好玩啊玩到唔捨得走,夜晚廟會好多嘢食,見到喜歡嘅拎走邊行邊食都得,每間房有十張定二十張遊戲卷玩的,又有煙花放,有得餵牛牛餵驢仔,有得踩單車

別墅

sn0629 發表於 19-3-19 15:56
麻麻地,尤其係晚上嗰個自助餐,地方太大,好難每次拎完嘢食行返自己位坐,你帶咁細的小朋友去實在好難照 ...

拎野食遠唔怕,同行仲有其他大人可以幫手睇住BB.只係睇啱唔啱佢地玩。

別墅

貓薄荷123 發表於 19-3-19 22:59
我18年聖誕節前帶過兩個女去,好玩啊玩到唔捨得走,夜晚廟會好多嘢食,見到喜歡嘅拎走邊行邊食都得,每間 ...

咁啱我大仔玩。細仔太細未必玩到,不過比佢周圍望下都開心(emoji)。

伯爵府

shirlluk 發表於 19-3-20 09:39

拎野食遠唔怕,同行仲有其他大人可以幫手睇住BB.只係睇啱 ...

正所謂百貨賣佰客,最緊要你話唔怕遠。
玩方面: 一間房有5支仙女棒,兩張單車劵(但區內根本冇咩位比你踏),有人力車,晚上食完自助餐室外有小型攤位遊戲玩,有得坐大堂唱卡啦ok(但啲大媽唱得超超超超難聽.....趕客),有兩隻好dirty嘅驢比你餵草(呢個算啱小朋友),房間內有信封信紙一套,寫完拎落去大堂寄,個幾月後會收到,食自助餐嗰頭有個後花園有得影相 算幾好玩如你投入,印象中大至上係得咁多嘢。

別墅

sn0629 發表於 19-3-20 09:57
正所謂百貨賣佰客,最緊要你話唔怕遠。
玩方面: 一間房有5支仙女棒,兩張單車劵(但區內根本冇咩位比你踏 ...

唔該曬,解釋咁詳細

wcpcelia    發表於 19-3-21 09:47

大宅

第一次去,大女4歲,好鍾意個夜市自助餐,唔係特別好食,但都好味既,勝在氣氛似夜攤,熱鬧新奇。
第二次去我帶多個1歲細女,大女8歲,全程大家都無浸,主要食同玩攤位,放煙花仔。佢地都好開心,有人幫手輪流湊就ok.

男爵府

shirlluk 發表於 19-3-19 12:20

請問你最後有冇去到? 請問你有冇坐酒店shuttke? 小朋友未夠120cm不佔房係咪冇位坐要抱住?

別墅

littlecake 發表於 19-5-31 06:20
請問你最後有冇去到? 請問你有冇坐酒店shuttke? 小朋友未夠120cm不佔房係咪冇位坐要抱住?
...

我有去呀,好好玩。我冇坐酒店shuttle bus去,因為趕唔到,回程先坐。 去程佢唔預位比小朋友。話有位就坐,full 就冇位比小朋友坐。 回程時就計人頭。

男爵府

shirlluk 發表於 19-5-31 06:37
我有去呀,好好玩。我冇坐酒店shuttle bus去,因為趕唔到,回程先坐。 去程佢唔預位比小朋友。話有位就坐 ...

謝謝回覆,咁請問你坐咩車去,打的嗎? 另想請問煙花單車係咩玩法? 每人定每房一張飛? 房間塌塌米小童又冇,會唔會唔夠位瞓? 午餐有咩推介? 整體好玩嗎?
我唸住hea2晚,但又驚食2晚自助餐悶。你玩一日嗎?夠時間嗎?
你有冇去附近睇下古村,蠔殼屋?
謝謝解答

別墅

回覆 littlecake 的帖子

我係3家人包車入去的, 去到1點左右, 攞左房就出酒店出面食LUNCH.(出到酒店外轉右邊行10分鐘有間酒家.唔記得名, 都不錯的, 我地大細加埋10人食左2百幾蚊)
煙花係每間房計的, 因為我2個小朋友都唔計錢, 所以冇塌塌米(床肉)比佢. 我老公係冇床肉羅. 好似可以加$280加的. 間房都可以瞓4大人的. 所以足夠位瞓.
自助餐唔悶, 因為好大個場, 行來行去, 幾好玩.
我係住左一晚. 我第二日就出番珠海拱北, 飲飲食食住多一晚先走.

別墅

我去果幾日都係勁落雨, 落完雨去浸溫泉舒服, 涼涼地天氣. 我2個仔都當泳池咁玩水. 但第二日出左拱北就係搵大型商場行行食食, 湊住2個小朋友, 又落住雨. 冇去其他地方玩.

男爵府

shirlluk 發表於 19-6-3 15:40

我去果幾日都係勁落雨, 落完雨去浸溫泉舒服, 涼涼地天氣. 我2個仔都當泳池咁玩水. ...

謝謝回覆,我book咗喇,希望好玩喇

別墅

祝你玩得開心.

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

請問邊度bk抵d呢?

伯爵府

littlecake 發表於 19-6-3 15:44
謝謝回覆,我book咗喇,希望好玩喇

你幾時去同邊book?