家庭理財

跳至
[家庭理財] 點睇投資黃金

首頁

尾頁

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-19 23:24
因為啲金粒先開保險箱,年年比佢加。由六百幾加到八百幾啦
股票我好彩,有時真係死好命,所以 ...

我好啲,我一直都有保險箱放嫁妝,唔駛特登開(心理上又好過啲 ),但年年加你價。話時話,我啲嫁妝係 3000 蚊兩時買架
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Kuri 發表於 19-3-19 23:32
我好啲,我一直都有保險箱放嫁妝,唔駛特登開(心理上又好過啲 ),但年年加你價。話時話,我啲嫁 ...

……

別墅

而家d金價我岩岩見10,610.00,算平嗎?

珍珠宮

Kiyora 發表於 19-3-20 00:21

咁平?我早排先見到13XXX -14XXX

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Kiyora 發表於 19-3-20 00:21

有咁平咩?之前見到都要12xxx-13xxx,你會唔會睇錯其他價或買入價?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

crystal媽咪 發表於 19-3-19 23:32
我以前都有工商、港鐵、恒生、煤氣都係賺咗走咗。
有人比咗個number87001。睇咗,冇入到。
而家電能、hsbc ...

87001唔係另一位jm所講嘅8字頭股吧,8字頭果d通常係創仔股,係好難玩的。
87001要用人仔買的,但佢係一隻有年期限制嘅reits, 所以都有一定風險咁,我自己理解係咁,唔知有冇錯。。不過我都係以前睇呢度講87001,跟住搵過下資料望,買咗。。。錢唔多,當定期咁咋,因人定果時開始低息

伯爵府

waic 發表於 19-3-20 07:23
咁平?我早排先見到13XXX -14XXX

佢可能睇錯1安士
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

複式洋房

wy_yen 發表於 19-3-20 07:43
87001唔係另一位jm所講嘅8字頭股吧,8字頭果d通常係創仔股,係好難玩的。
87001要用人仔買的,但佢係一隻 ...

87001要用人仔買嘅股,我都有聽過,個朋友仲成日估吹買國內股,因為升跌好少,價位比較固定,係賺佢息啫,唔知啱唔啱?好唔好,?請指教

別墅

Kuri 發表於 19-3-20 08:00
佢可能睇錯1安士

係呀係呀我睇錯左唔好意思未買過金剩係睇到金就發光

男爵府

回覆樓主:

傳統智慧, 只要有打仗, 金價就會升。 但係黃金係呢個世代仲有咩實際用途呢? 可能到打仗時, 差電尿袋仲有市場價值,

首頁

尾頁

跳至