自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2月初入投遞箱. 3份.

- 有1份3月初已經收到SMS 確認收到申請, 處理中.

- 有1份剛收到咩咩署寄信黎, 話收到申請, 但無簽到名, 要求響限期前要簽好咩咩署提供既COPY 本, 再交回旺角辦事處

- 有1份仍然音訊全無 (究竟要點跟進?)

-----------------------------------------------------

2019年3月25日更新.

2月初 (第一個星期) 同一日, 同一個時間, 分3個信封, 放入投遞箱. 合共 3份.

- 有1份剛收到咩咩署寄信黎, 話收到申請, 但無簽到名, 要求響限期前要簽好咩咩署提供既COPY 本, 再交回旺角辦事處 (亦已經響3月21日去到指定既旺角辦事處簽左交埋)

- 有1份上星期5收到SMS 喇~ 確認收到申請, 處理中.

男爵府

唔知最快幾時有錢收

伯爵府

禁上發言 發表於 19-3-20 10:20
唔知最快幾時有錢收
我估6月....

tsung    發表於 19-3-20 13:30
wcpcelia    發表於 19-3-20 10:31

大宅

Ronnym 發表於 19-3-20 10:18
2月初入投遞箱. 3份.

請問收到要補簽名果份有冇事前收到SMS?

伯爵府

Shekyan 發表於 19-3-20 10:25
請問收到要補簽名果份有冇事前收到SMS?

無SMS~
我屋企人係直接收到信, 馬上NA NA 聲簽返, 今早去放MK 交回. (可以郵寄, 但驚寄失)

珍珠宮

音訊全無咁大件事@@

幫推,可能寄失左,祝早日有解決方法

大宅

Ronnym 發表於 19-3-20 10:38
無SMS~
我屋企人係直接收到信, 馬上NA NA 聲簽返, 今早去放MK 交回. (可以郵寄, 但驚寄失)
...

咁應該唔洗補交資料直接收SMS?
我同屋人一齊2月8日放入屋邨收集箱,家人3月15日收到SMS,自己就3月16日收到SMS!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

祝早日收到好消息

伯爵府

Angel_Rose 發表於 19-3-20 10:42
音訊全無咁大件事@@

幫推,可能寄失左,祝早日有解決方法

我係入箱架.......應該唔會寄失架.....

珍珠宮

回覆樓主:

那是否你的家人漏填或者填錯,要補交資料?

伯爵府

Shekyan 發表於 19-3-20 10:43
我同屋人一齊2月8日放入屋邨收集箱,家人3月15日收到SMS,自己就3月16日收 ...

係~ 齊料既, 就應該直接收SMS...

但其實, 我屋企有3份申請, 都係同一日入投遞箱, 但仍然仲有一份係... 完全無信又無SMS...音訊全無囉...

但政府又無講, 無指引...如果音訊全無應該要點做....

伯爵府

mmya 發表於 19-3-20 10:45
那是否你的家人漏填或者填錯,要補交資料?
3份, 有1份係漏左簽名, 所以要補簽, 再交過.

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

Shekyan 發表於 19-3-20 10:43
我同屋人一齊2月8日放入屋邨收集箱,家人3月15日收到SMS,自己就3月16日收 ...

你都ok,我2月5日入收集箱2份申請,而家都無回覆。

大宅

Ronnym 發表於 19-3-20 10:48

係呀~始終交佐咁耐又未收SMS,真係會擔心會唔會係見佐,但聽聞重交又唔得,會取消,又冇得問

大宅

囍 發表於 19-3-20 10:54

收到係安心啲!

大宅

囍 發表於 19-3-20 10:54

我估你都就快會收到!

大宅

Ronnym 發表於 19-3-20 10:48

正常一齊交去同一個投遞,家人已經收到SMS,應該會相繼收到通知的!

子爵府

回覆樓主:

我12/2入箱,未收到sms

珍珠宮

Ronnym 發表於 19-3-20 10:44
我係入箱架.......應該唔會寄失架.....
聽完你咁講我都驚,身邊有人2月頭交,同你一樣都係入箱,依加都無聲氣,佢交表前有影低自己已填完的表

政府又做得衰,張表經咁多人手,有吳見好正常呀,應該整個電話或者電郵比人查詢依啲事丫麻

伯爵府

Shekyan 發表於 19-3-20 10:55
係呀~始終交佐咁耐又未收SMS,真係會擔心會唔會係見佐,但聽聞重交又唔得,會取消,又冇得問
...

都係果句, 好麻煩

**唔好打頭, 我知總有人會話, 有4000蚊你袋就唔好呀G 呀JOR
**申利: 我無資格拎4000數

首頁

尾頁

跳至