自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ian723 發表於 19-3-20 12:20
題外話
”繆毒”呢兩個字到而家我都仲係矇查查

(老外)。。。。。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

cinda72. 發表於 19-3-20 13:03
老外

仙姐!差26秒,答案一樣。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

男爵府

嫪毐唔係讀"老藹"咩?

子爵府

happypug 發表於 19-3-20 11:57
我而家睇返九五至尊,江華真係好正
我睇緊楊貴妃,佢做得好正,

題外話 以前個個演員都做得好,揀人同拍攝都有紋有路好多

大宅

題外話

我記得當時套嘢好似係讀成 「怒外」

子爵府

tabbysan 發表於 19-3-20 12:30
「妙曖」好似係
好似係讀™老曖™

公爵府

回覆樓主:

唔明點解古仔係要翻拍呢套,加上演員都年紀唔細啦~

男爵府

2019新春慶豚圓

以前揀咩藝人做咩角色都好嚴格又恰如其分!依家就亂咁黎!好似包青天搵張振朗做展昭,就知幾離譜啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

我就唔會睇,電視都睇咗,唔明拍成電影有咩好睇?

況且當年個個都年華正茂,做出來效果當然好睇好多啦!依家班人都垂垂老矣,仲要做返以前個啲角色?大佬咩感覺都無晒啦!

男爵府

回覆樓主:

睇班演員牙力,請唔請到佢出山。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

題外話

音"怒曖"

https://www.tdm.com.mo/c_video/play_video.php?id=22073

loved    發表於 19-3-20 14:21
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

tabbysan 發表於 19-3-20 11:55
江華已淡出睇怕未必會拍。我建議古仔搵劉華頂替。

呢個OK喎! 佢兩個CHOK 既程度一樣。(粉絲唔好打我)

人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

大宅

ChingYee123 發表於 19-3-20 13:40
以前揀咩藝人做咩角色都好嚴格又恰如其分!依家就亂咁黎!好似包青天搵張振朗做展昭,就知幾離譜啦! ...

以前好, 係因為以前有一個部門 專係分配角色, 同時有計劃地唔會早午晚/ 連續好多個月見到同一個演員 (演不同劇)
但已經無左呢個部門, 現在好明顯就識人好過識做戲

水晶宮

題外話

係嫪毐唔係嫪"毒"

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

如果江華唔肯出山, 下面人選都可以考慮既

謝君豪
呂不偉 (聶遠)
張丹峰

伯爵府

WChan 發表於 19-3-20 13:57
如果江華唔肯出山, 下面人選都可以考慮既

謝君豪
最好係聶~不過國內算紅, 古仔未必請到...

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琴日睇到 雪兒膠到......睇唔到眼甘

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

叫劉華扮江華?

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 kk80400 的帖子

其實當年都頂唔順雪兒,鬼妹仔樣拍古裝真係唔知想點,廣東話又講唔正
btw搵唔到江華,不如搵劉江或劉江華啦,純攪gag

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊