產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

已經搵左奶粉尿片沖涼液, 紗巾BB衫包被又買好晒, 日日都檢查自己有冇買少野睇少野, 但今日有媽媽問要唔要買益生菌, 話擔心BB便便唔好, 請問係咪要搵定嫁?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

fongll1212 發表於 19-3-20 12:00
已經搵左奶粉尿片沖涼液, 紗巾BB衫包被又買好晒, 日日都檢查自己有冇買少野睇少野, 但今日有媽媽問要唔要買 ...

吓,唔好亂畀初生BB食人奶或初生配方奶以外嘅嘢喎。畀任何補充品前都應該問咗醫生先。

2019新春慶豚圓

回覆 fongll1212 的帖子

Hi fongll1212 , 正如JM分享,初生BB可以由奶度攝取足夠營養,一般唔需要飲奶以外飲品包括水架。媽媽幾時預產期? 清楚先兆嗎?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

2019新春慶豚圓

咁又唔洗,如果你想餵奶粉,可以揀d有益生菌係入面就ok,唔洗特別另外加。我揀俾阿b食個隻babynes就已經有益生菌同益生元,而家每日都有便便,仲去得幾靚。

大宅

初生可以食呢d野架咩? 問清楚好喎

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

應該搵隻本身有嘅奶粉,咁就唔洗擔心有poo poo唔靚呢個問題啦

複式洋房

kwonghw55 發表於 19-3-21 12:53
應該搵隻本身有嘅奶粉,咁就唔洗擔心有poo poo唔靚呢個問題啦
又係喎, 咁我又要再研究下先

複式洋房

我個細女出世到依家都冇食過呢d~~ 佢食緊卡XX妮, 本身就有益菌配方, 呀女食左都唔會話便便有問題

複式洋房

rosasa40 發表於 19-3-22 11:28
我個細女出世到依家都冇食過呢d~~ 佢食緊卡XX妮, 本身就有益菌配方, 呀女食左都唔會話便便有問題 ...
呢隻係咪賣羊奶粉果個brand呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊