自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-20 15:40
唉……
人無恥便無敵,堅持話冇。
口同鼻拗

無敵是最寂寞, 最是痛苦.......再無水魚

成日過細佬一棟, 到啊媽身子唔好管唔到

親兄弟都無情講, 無來往啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sjnl43 發表於 19-3-20 16:02
無敵是最寂寞, 最是痛苦.......再無水魚

成日過細佬一棟, 到啊媽身子唔好管唔到

唉……
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

家姐叫左爸媽請假去旅行, 講左幾時去取定假
之後家姐打來吹水時, 知我去旅行, 叫我不如去台灣, 我問點解, 佢話自己突然吾想去, 叫我同佢兩老去, 開左個頭成日叫我埋尾

家姐應成左借急比兩老旅行用, 仲要大大聲我借比你(十幾人聽到), 過幾日之後我收到媽咪電話, 叫我借比佢, 我問個日家姐話借比你架, 媽咪話家姐吾借了, 叫我問你借

買月餅, 送錶, 按摩椅, 相機等等..........有排數

wcpcelia    發表於 19-3-22 10:43

子爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

好認同, 厚臉皮

男爵府

回覆樓主:

平輩仲黑人憎,
6299都話長輩可以叫自己讓下

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

好彩你都識拒絕,拒絕得好

男爵府

newc9 發表於 19-3-20 16:36
家姐叫左爸媽請假去旅行, 講左幾時去取定假
之後家姐打來吹水時, 知我去旅行, 叫我不如去台灣, 我問點解, ...

去旅行又令我諗起大伯,有次男家全家去旅行問佢去唔去,佢好口爽話去,大家都好愕然,因為佢係唔鐘意去旅行嗰類人。點知買晒機票,差唔多出發,佢一句話唔去啦,唔得閒,機票錢都冇俾返,當冇件事。

翡翠宮

回覆樓主:

討厭行為

伯爵府

Bubeau 發表於 19-3-20 16:57
去旅行又令我諗起大伯,有次男家全家去旅行問佢去唔去,佢好口爽話去,大家都好愕然,因為佢係唔鐘意去旅 ...

如果買左機票我實追佢架

公爵府

2024勳章

呢d人好老土, 係要用番同樣態度同樣做法對返佢, 佢先會知自己幾乞人憎

珍珠宮

回覆樓主:

睇到第一點,我諗起有個人,10分鐘路程,要人專登車佢,結果攞車計埋塞車再兜下路,成個鐘先到,遲到仲鬧人無鬼用累佢喎~

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-3-20 17:05
睇到第一點,我諗起有個人,10分鐘路程,要人專登車佢,結果攞車計埋塞車再兜下路,成個鐘先到,遲到仲鬧人 ...
佢當初用自己對腳行仲快啦xd

珍珠宮

我妹都係啲咁嘅人,未問過我就將我啲野借比人,當然有啲係有借無還啦

有時未問過我就拎我啲野去用,比我發現之後問佢幾時還,追多幾次就發脾氣,還果陣係將我啲野大力掉落地,件野爛左就話我無接住件野由得件野跌落地所以係我問題

婚後終於甩難

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

jojo1234 發表於 19-3-20 13:54
成日叫人借/share/幫野比呀邊個

例二:我買左部美容機,有人見我有效果,話想買,但過萬吾捨得,佢就話,使乜買,問我借就得。部機係會消耗能量,用一次小一次。得鬼閒借比佢。

樓主好彩冇借。呢啲同借錢一樣, 好大機會係一借冇回頭。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 19-3-20 17:11
佢當初用自己對腳行仲快啦xd

咪係囉!

公爵府

回覆樓主:

闢係好的話,我冇所謂呀。

有時我都車出車入,借新嘢俾人用,只要唔係老馮態度,當我水魚,真心相待,我好樂意做呢D嘢。

侯爵府

醒目開學勳章

jojo1234 發表於 19-3-20 15:01
吾係呀!平輩親戚呀

唔回應!當聽唔到。等佢冇癮!

公爵府

jojo1234 發表於 19-3-20 15:01
吾係呀!平輩親戚呀

你拒絕2次就oK啦!有些人是習慣性的麻煩別人(不俾你增添麻煩唔抵)我就遇過呢種人,佢的開場白係....你咁得閑,不如幫我做什麼什麼啦? (完全系一幅為左給你找麻煩的口氣)這種情況我一定拒絕,不能俾佢養成習慣,否則以後你有排煩....

禁止訪問

公爵府

blue_blood 發表於 19-3-20 17:29
我c6身邊親朋戚友一問我c6借錢,我c6一定借,淨係街數都百幾萬,但我地仲未上樓:igiveu ...

你也管C6要呀? 要不到就多D出街食飯(叫C6埋單)慳錢都係益左人地Je ?何必委屈自己? 租大D,租新D,開暖氣/冷氣,別委屈自己(反正也儲不到錢,大家一齊使)

APIGMA    發表於 19-3-21 21:30

首頁
12345...9

尾頁

跳至