自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

食指差d,過關用手指公好正常!聽講有d人係指紋淺,我以前有主婦手,唔知關唔關事

伯爵府

CharliesNjoe 發表於 19-3-20 15:07
多唔多人用親指紋通常都係認唔到?
過海關係咁, 手機又係咁, 查CREAM又好似無咩用?

我就係,尤其過大陸關,要好耐好耐,我都唔好意思,阻住人

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我手指公永遠過唔到香港海關

男爵府

男爵府

phoenixM 發表於 19-3-20 16:41

我都係,次次要人幫忙

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

爆拆?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

phoenixM 發表於 19-3-20 16:41

x2
總有離別的時候

男爵府

我右手又係唔得!初頭唔知!成日阻人要叫人,而家用左手次次好快搞定!
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

侯爵府

回覆樓主:

我係唔得。以前有主婦手,好返指紋都唔係時時得。過關我已經放棄,一排就排人手過關條隊算。手機就 iphone (我c6 、D 仔用iphone )多數時候認到,samsung (我自己用)就多數認唔到。

侯爵府

Fion_Chan 發表於 19-3-20 16:57
我係唔得。以前有主婦手,好返指紋都唔係時時得。過關我已經放棄,一排就排人手過關條隊算。手機就 iphone ...

最懊惱是最近去美國旅行,過美國關,10隻手指頭都要認,我做簽證時已搞好耐,入境時結果都係要被請去入特別室,問一輪才放行

tsung    發表於 19-3-21 21:18

男爵府

CharliesNjoe 發表於 19-3-20 15:07

我係 連前排去中銀想攪個用字紋提款機都整唔到

男爵府

回覆樓主:

到,所以盡量唔用e道

男爵府

回覆樓主:

隻手乾都唔得,所以我而家都唔敢用自助過關,怕阻後面的人。

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都係。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老豆,所以佢行職員果行

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我發覺係好多人都唔識用就真, 過大陸關, 見過阿伯按指紋時, 好似怕觸電咁, 一按下去就縮番轉頭, 十幾次彈弓手。另一位女士就按指紋時死命率, 有啲人又唔識望鏡頭.........
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

我就用左手指紋,左手冇右手磨蝕得咁利害!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

以前大陸關唔得,最近香港過關都唔得,而家連去曼谷過電子關都唔得,今次係睇見自己個指模好淺色,個女關員畀支 cream我搽手指,再試就好深色過到關,到離境自己搽吓咗 hand cream 先就一次過關。
淡淡的來, 好好的去 ....

琥珀宮

laiyee6121 發表於 19-3-20 16:38
我就係,尤其過大陸關,要好耐好耐,我都唔好意思,阻住人

大陸關冇香港關咁易過,,同埋大陸海關冇香港咁快過黎理你,如果被困的話,所以返大陸通常排人手算數

首頁

尾頁

跳至