懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

特別系屋企人,你地有冇會想等自己都見到bb先講?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

camelcamel 發表於 19-3-20 16:56

我用驗孕棒驗到就同左媽咪講啦,
其他人就係等到照到有心跳先講

子爵府

未有閃閃前,就只同老公女女講、同幾位close co workers
有閃閃,老公同左best friends 講
諗住過左nifty pro 先同4大長老講

大宅

回覆樓主:

我驗到有只同老公講
四大長老就pass曬Nifty pro先講

複式洋房

回覆樓主:

pass唒咪要等好耐?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我喺家庭醫生度驗尿証實就講畀媽媽聽,冇等到照到。咁重要嘅事,當然要即刻話畀至親聽,有屋企人嘅支持好重要。

複式洋房

回覆 basilmama 的帖子

我都係同你一樣

複式洋房

2019新春慶豚圓

我的話,會同家人講,但就會過左T21 先同其他人講。同家人早d講係因為飲食上要早d配合,遲d先同其他人人講就驚頭3個月唔穩,頭3個月真係有太多變數。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

屋企人嘅話,我一知道就同佢地講

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我自己先阿媽同老公
11weeks 先同62 99 講

子爵府

驗到同老公同我媽講
男家過左t21先講
其他人pass左結構先講

複式洋房

除咗老公知.. 公司HR 知(因為睇婦科病假紙寫咗)
下星期再照.. 照到閃閃先同99 媽媽講..
可能因為唔同佢地住.. 同佢地咁早講.. touchwood 有咩事佢地又失望..
自己小心D 行.. 飲食小心啲.. 中間見到佢地就話唔小心整到.. 就下自己..
如果朋友估O既.. 咪話, 唔答得..

大宅

Watermelon2.0 發表於 19-3-21 11:46
除咗老公知.. 公司HR 知(因為睇婦科病假紙寫咗)
下星期再照.. 照到閃閃先同99 媽媽講..
可能因 ...

我上次去照閃閃, 個醫生問我寫咩好, 因為如果我唔想俾公司知住, 佢會寫"婦科問題"

大宅

回覆 camelcamel 的帖子

我個人好穩陣. 因為我好怕有咩意外, 要其他人同我一齊傷心..
我自己屋企驗到都無話俾老公知住,去到私家醫生驗到, 我先同老公講.
之後7w 去照閃閃, 照到先同媽媽講, 老公就同99講.
有個好close 好close既朋友就大概8w講左.
公司同其他好朋友都係12w (3個月)先講

洋房

回覆樓主:

我講左畀公司上司知先,起碼有咩事要請假佢地都會明白

別墅

2019新春慶豚圓

老公立即知,父母照到閃閃講,6299拖得就拖,免煩

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

未黎M,用驗孕棒驗就同亞媽四大長老講喇。

子爵府

LuckC 發表於 19-3-21 11:54
我講左畀公司上司知先,起碼有咩事要請假佢地都會明白

子爵府

haha748494 發表於 19-3-21 15:16
未黎M,用驗孕棒驗就同亞媽四大長老講喇。

me too

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊