懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

Book 左張智,但發覺佢加左好多價,而家普通產檢要$1350一次呀(肚超陰超同價)

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ShineH 發表於 19-3-20 18:10
Book 左張智,但發覺佢加左好多價,而家普通產檢要$1350一次呀(肚超陰超同價)
...

有呀 原本睇馮醫生 而家轉左張智 睇左1次 下星期就要生了

別墅

...

仲要等得愈嚟愈耐,睇嘅時間就愈嚟愈短

複式洋房

2019勳章

Charmchai 發表於 19-3-20 19:13
仲要等得愈嚟愈耐,睇嘅時間就愈嚟愈短

(emoji)咁誇張?我想港安生bb, 除左佢好似無咩選擇

別墅

ShineH 發表於 19-3-20 19:57
(emoji)咁誇張?我想港安生bb, 除左佢好似無咩選擇

可能我唔係搵佢接生,一直以嚟又順順利利無咩complication 啦

複式洋房

...

去港安1000

複式洋房

2019勳章

ching129 發表於 19-3-20 21:11
去港安1000

我bbok 左第一次check 響港安呀$900,但係有JM 話佢會無咁details,響自己診所會講多d

大宅

ShineH 發表於 19-3-20 22:23
我bbok 左第一次check 響港安呀$900,但係有JM 話佢會無咁details,響自己診所會講多d
...

事實係,港安太多客
初期都係我4揀一 既考慮醫生
不過之後就轉左無睇佢

大宅

aguis 發表於 19-3-20 18:29
有呀 原本睇馮醫生 而家轉左張智 睇左1次 下星期就要生了

咁樣突然轉左佢睇,佢有冇咩定心丸說話同你講番?

別墅

至誼 發表於 19-3-20 22:57
咁樣突然轉左佢睇,佢有冇咩定心丸說話同你講番?

其實我係無得選擇,因為轉得太急,而他亦是與馮醫生同一診所同時亦是在港安掛牌,睇過佢都有好多好評既,所以都放心,又唔覺有咩定心丸的說話,但都有問必答那些,感覺都穩陣既

男爵府

ShineH 發表於 19-3-20 22:23
...

我都喺港安睇。又唔覺佢講得唔detail喎。如果你問,佢基本上都答。加上港安無咁多人又平啲。感覺上舒服過診所。

FB體驗帳戶

prswinki 發表於 19-3-21 00:12
我都喺港安睇。又唔覺佢講得唔detail喎。如果你問,佢基本上都答。加上港安無咁多人又平啲。感覺上舒服過 ...

甘你第一次見距個時,距會唔會叫你去做檢查啊?要做幾多個啊?我約佐兩個星期後見距啊

男爵府

winglsammi 發表於 19-3-21 15:43
甘你第一次見距個時,距會唔會叫你去做檢查啊?要做幾多個啊?我約佐兩個星期後見距啊
...

做咩檢查?我淨係T21喺佢度做,結構、抽血、糖水測試、b鏈都喺出面或者政府做。

基本上就只係做超聲波咋,有得喺政府做佢都建議我慳返啲錢跟政府。

開刀又會同我夾日子時間令到唔洗加錢,仲要俾3人房錢free upgrade 去2人房。

複式洋房

2019勳章

prswinki 發表於 19-3-21 00:12
我都喺港安睇。又唔覺佢講得唔detail喎。如果你問,佢基本上都答。加上港安無咁多人又平啲。感覺上舒服過 ...

Oh thanks!!

FB體驗帳戶

prswinki 發表於 19-3-21 17:01
做咩檢查?我淨係T21喺佢度做,結構、抽血、糖水測試、b鏈都喺出面或者政府做。

基本上就只係做超聲波咋 ...

Thanks

複式洋房

prswinki 發表於 19-3-21 17:01

基本上就只係做超聲波咋 ...

係咪到入院個日先知upgrade?

男爵府

BABYXLOLO 發表於 19-3-22 10:56
係咪到入院個日先知upgrade?

係呀,要到入院上到産科先至知。但係我住嗰陣真係無乜人。頭兩日仲要雙人房得我一個,開完刀瞓足24個鐘無人打擾又靜。nb baby 都唔超過20,所以姑娘有問必答。

雙人房餵奶時段可以揀推bb入房或者去育嬰房餵添。不過,我都有聽人講話無upgrade,唔知同佢係睇診所唔係睇醫院有關。

大宅

prswinki 發表於 19-3-22 15:52
係呀,要到入院上到産科先至知。但係我住嗰陣真係無乜人。頭兩日仲要雙人房得我一個,開完刀瞓足24個鐘無 ...

想問問你開刀後個傷口痛唔痛呀,你覺得醫生手勢好嗎?

男爵府

sasa_cat 發表於 19-3-22 16:39
想問問你開刀後個傷口痛唔痛呀,你覺得醫生手勢好嗎?

基本上開刀傷口出院已經唔痛,係第二日落床嗰下堅痛,之後喺醫院要行多啲先唔痛。比起生大仔嗰陣痛足一個月(另一個醫生),今次算好好。係我自己衰,出院後因為唔痛,所以照顧大仔扯到傷口,唔係應該好好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊