自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 hellohelloruby 的帖子

非常之認同, 香港有錢有文化d人又唔生, 比果d低質b6博命生攞晒香港納稅人福利, 死b6仲唔知感恩, 仲唔知足, 有本事返大陸啦, 香港人唔係前世欠佢地嫁, 講起就火滾, 想爆粗

侯爵府

noproblemom 發表於 19-3-20 18:56
但我有聽人話,「你咪好囉,搵咁多錢要交稅,我想交都唔得,錢唔夠洗....」

講真,交一個月人工真係好肉 ...

你真係寧願搵一萬唔洗交稅?
真係寧願冇錢買奶粉好過請工人?
其實好易架咋

男爵府

donald63 發表於 19-3-21 13:31

非常之認同, 香港有錢有文化d人又唔生, 比果d低質b6博命生攞晒香港納稅人福利 ...

真香港人,有幾多個諗都唔諗,心口掛個勇字就生呀
唔洗住?唔洗食?唔洗養?唔洗供書教學,瓣瓣都係幾平養都起碼要諗掂住先,
公屋又唔夠新移民黎,居屋又難抽,私樓大西北上車盤都400粒!

伯爵府

如果唔係d香港男人,大陸女人點嫁落黎香港呢?!唉唉唉唉

wcpcelia    發表於 19-3-23 14:25

侯爵府

回覆 李斯特 的帖子

咪d死男人衰囉, 又無本事又想人有我有, 識唔到香港女仔為有上大陸找囉

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

非常之認同, 香港有錢有文化d人又唔生, 比果d低質b6博命生攞晒香港納稅人福利 ...

有本事的B6係唔會落嚟香港的, 因為佢地生活環境好過香港好多, 係嗰D冇本事低質先會嚟香港攞福利

happyb_happyb    發表於 19-3-21 14:58

子爵府

noproblemom 發表於 19-3-20 18:56
但我有聽人話,「你咪好囉,搵咁多錢要交稅,我想交都唔得,錢唔夠洗....」

講真,交一個月人工真係好肉 ...

個d咁嘅人,講到自己無錢買奶粉,但又有錢交上網費什至買到智能電話用到上網plan留言話你,簡直50步笑百步
幾時先上到車.....

男爵府

hellohelloruby 發表於 19-3-21 14:13
有本事的B6係唔會落嚟香港的, 因為佢地生活環境好過香港好多, 係嗰D冇本事低質先會嚟香港攞福利
...

係,真有錢有本事唔會黎香港逼,得罪講句,黎得既都比較上低端人口,唔係覺得香港福利好,教育好,點會落黎逼劏房

hellohelloruby    發表於 19-3-21 14:39

大宅

回覆 luckybaby2011 的帖子

講得好啱! 好多人都唔會諗下腳下行緊嘅點解唔係沙泥路而係石屎路/沙磚路?過馬路點解有紅綠燈?邊個比錢買架?邊個交電費架?
有危險要報警搵警察幫忙點解免費嘅??……
其實絕大部份國家都要國民交税,而交税係市民嘅責任! 而香港税率真係唔算高!
都明白納税人見到有人唔交税仲貪得無厭攞到盡所有福利仲要覺得唔夠鬧政府資源不足真係好不忿,
不過一單還一單,我哋先做好自己本份去交税,再批評某些對社會無貢獻嘅人。
但當中有D人真係需要社會幫助……都係果句…施比受更有福!

公爵府

2018復活節勳章

北寄貝 發表於 19-3-20 19:23
樓主,你小心比人插到開花。綜合如下:
1.比起外國,香港交好少喇!
2.你無讀大學?無9年免費教育?無行馬 ...
仲有呀,一定問你拎香港出世紙同稅單先有資格發表

公爵府

2018復活節勳章

Suncloud 發表於 19-3-20 22:18
政府咁洗錢法, 又不停引入低端人口 ,你唔係覺得我哋將來仲會有 同而家等值的生果金拿? 分分鐘連生果金都 ...
起埋個島清袋,莫講生果金,連公立醫院都冇得你睇。

公爵府

2018復活節勳章

最叻就趕人走,叫人唔滿意就移民。

伯爵府

呢度興維穩,唔比呻㗎

伯爵府

peonica 發表於 19-3-23 11:49
最叻就趕人走,叫人唔滿意就移民。
有幾件物體係好鐘意講呢d說話,認住ID, skip哂佢地,我巳看不到可惡物體了

水晶宮

回覆樓主:

係香港生活只會越來越苦,不過香港係我地嘅根,就算多人到就嚟陸沉都要同佢共同進退,唔好放氣

公爵府

2018復活節勳章

ANNAFRIEND 發表於 19-3-23 12:05
有幾件物體係好鐘意講呢d說話,認住ID, skip哂佢地,我巳看不到可惡物體了
...
嗰幾件嘔吐物體,同之前有個前正苦極權人士,立場口吻完全一樣架。
唔知係收左著數,有痛腳在手要脅,定慘慘豬俾人洗左腦。

試問有邊個鐘意自己屋企俾污糟野佔據搞到污煙瘴氣,仲要惡到趕你走都可以包容。
有隻曱甴走入屋都要諗辦法趕走佢啦吓話。

首頁

尾頁

跳至