自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Minijen 發表於 19-3-20 22:21
哇,唔顛就奇啦。大把人湊一個都湊唔掂,仲要一次過三件。

我頭幾個月湊-個都想屎

子爵府

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

叫佢老公入去踎監啦

男爵府

2019新春慶豚圓

悲劇

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 開心吸收勳章

做個靚太 發表於 19-3-20 21:59
其實佢都好慘,尤其當佢清醒時果份內疚感,仲慘過坐監!
佢仲有兩個仔,都好可憐!
所以希望D男人都睇下, ...
但男人呢件事上應該係睇到係日本都係女人湊屋企
男人唔使做喎
香港男人算係咁啦
仲叫大男人應該亞洲冇一個區域係細

大宅

TATEYAMA 發表於 19-3-20 22:27
我頭幾個月湊-個都想屎

認同

複式洋房

個老公廢到呢!有呢啲豬隊友真係

珍珠宮

2019新春慶豚圓

珍珠宮

lingfu 發表於 19-3-20 22:38
但男人呢件事上應該係睇到係日本都係女人湊屋企
男人唔使做喎
香港男人算係咁啦

生得出就有責任,不分地區~

男爵府

2019新春慶豚圓

TATEYAMA 發表於 19-3-20 22:00
D男人覺得湊仔係女人做就懶得做,但三個B都唔幫手就真係正人渣!

諗起搶包山天后都生三胞胎,請三個工人嫁。一人跟一個bb. 呢啲先係好既安排。
老實講,湊一個bb,大人要去洗手間都趕喇,好多野要做。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

好慘真係人間悲劇...日本啲男人真係當自己係大爺...但係見到個老婆湊3個無人幫都唔捻計幫個老婆,真係唔係人來的

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

香港可以請工人,日本邊有得請,三胞胎真係好金。

男爵府

回覆樓主:

可憐那媽媽咁辛苦仲留下了陰影

子爵府

垃圾男人
一打三真係人都癲

子爵府

孤立無援⋯⋯悲劇 希望媽媽會振作

公爵府

回覆樓主:

大宅

Mary媽咪 發表於 19-3-20 20:42
我睇有套日本動畫
長老有幫手架喎

好多時長老喺鄉下,日本一般家庭apartment亦唔大,唔一定可以幫到手
我朋友就是要自己一個照顧一對Twins+老公,唔可以請外傭,否則老公會比公司上司釘上,老婆會被鄰居非議,好慘

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

大宅

最關心BB問題熱投勳章

teaspoon 發表於 19-3-20 22:43
諗起搶包山天后都生三胞胎,請三個工人嫁。一人跟一個bb. 呢啲先係好既安排。
老實講,湊一個bb,大人要去 ...

包山天后咁好體力都唔會自己湊3個啦!我地一般正常體力既女人點搞

子爵府

回覆樓主:

日本文化真係慣性要個主婦自己頂晒家務同湊仔甘, 日本託兒服務不足(而且只供wm用), 僱用家務助理又貴(每小時5000yen), 請外傭也條件多多(外傭要識日文, 且只能居留日本3年,而法例不允許外傭住在僱主家中,令受僱外傭每月從薪金中扣除16.8萬日圓(折約1.1萬港元)作為住宿費。)

####article/1658206/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E9%96%8B%E6%94%BE%E8%8F%B2%E5%82%AD%E6%89%93%E5%B7%A5%E9%99%90%E5

https://zhuanlan.zhihu.com/p/26192476

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

YongXin 發表於 19-3-20 22:28
叫佢老公入去踎監啦

個老公情願踎監都唔會一打二

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊