時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

起大嶼係比大陸人去住,香港人返大陸住呀,中銀今日都可以開大陸户口比香港人用啦,嘈有用咩?高球塊地咪又係留比大陸人住,香港人有幾多得益?歡迎香港人回歸大陸.
憑小小蟻民就可以反對?睇下對手係邊個先啦.

ilovepeach    發表於 19-3-21 14:44
<br><br>

FB體驗帳戶

其實真係好浪費香港人既錢,不如用多d係醫療到幫下有需要既人仲好啦!

複式洋房

一定超支 高鐵埋單都超支左幾百億

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

CHANYINTING 發表於 19-3-21 13:45
唔一定要拎綜援,先叫向香港人乞食

係冇對香港有公民性質貢獻下,透過傀儡偽政權不對等下取得居港權,然後 ...

你好憎孫儷?佢拎左身份證又點?佢唔係呃錢就得啦!佢又唔係用香港政府資源,而且佢係香港做野都要交稅架,呢d專才香港人應該唔介意,我地介意既係呃綜援個班人law。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 Alange 的帖子

叫人港燦就咪落啦!二十年不變人係D佳麗白己停留香港片地金光境咋!

別墅

CHANYINTING 發表於 19-3-21 13:35
150 唔係一定中港婚姻造成,仲有港漂乞衣,同埋偽投資,同埋完全冇貢獻既假專才 (孫儷案例)

香港本來就冇 ...

大陸啲藝人嚟香港係為左本特區護照,方便出國工作!咁都算乞衣?

她既沒有拎綜援,一家更沒有係香港生活,點算用香港福利?

就算孫儷將來真的來香港生活,我非常OK,他們兩公婆演技很好!總好過5060歲個啲家庭重聚,一係就拎福利的人士

利申:我不是她粉絲

男爵府

chinahk30 發表於 19-3-21 14:00
因為其他方法都行唔通囉, 講真有一早做左啦, 仲等咩

点解行吾通??!!
填海已比造島好, 一句話其他方法行吾通就算答案?! 都幾官方!

珍珠宮

mama667 發表於 19-3-20 22:40
一次過 ko 晒香港人咁多年儲落的蓄備,花上天文數字的倒錢落海基建,用幾千億比阿爺買沙石。 靜係寫份 pro ...

我只想知起完明日大嶼香港會唔會冧,真係好驚

大宅

海唔填得, 郊野公園唔掂得, 咪睇住樓價係咁升, 龍床盤係咁起囉. 而且任何工程, 材料從來都唔係最貴的, 最貴係顧問費, 顧問公司邊係個老細, 自己諗下啦.

子爵府

yericy 發表於 19-3-21 00:50
點解bk 而家唔支持政府架?係咪d 會員變左?

點會唔支持呀?
成班特登開個post 去撐添,裡面無人反對架

公爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

A_lcy 發表於 19-3-21 19:10
點會唔支持呀?
成班特登開個post 去撐添,裡面無人反對架

佢地仲話點解波音咁大件事唔理喎~
來來去去得幾丁人。

複式洋房

2019勳章

根本5到我去反對,唔止香港,全世界都俾大陸影響緊,呀爺要行plan A, 唔通d 香港可以行plan B咩,香港生活係好難,想努力向上爬,工時長,物價樓價又高,基層捱極咪變中產,唔見得生活好左幾多,樓又買唔起,日做夜做,有幾多真係發到達,問心我自己都5想留係香港,係無得揀,無能力,去得邊,唔通好似新香港人咁,掹攞福利咩

水晶宮

回覆樓主:

正苦。。點會為市民

大宅

cinda72. 發表於 19-3-21 13:55
呢個你個人視作啫,咁請問孫儷拎左乜野香港資源?你講黎講去都講唔出喎,乜野香港公民乜春,即係乜?實際d ...
不如掉返轉,我問你究竟孫儷對香港有咩貢獻 ??
就係合拍片咁大把 ?? 合拍片上,佢既身份就已經係大陸演員,我唔會計數
自稱用專才計劃取得居港權,職業係演員,竟然冇一套港產作品
全世界既專才移民計劃都唔會咁荒謬

唔洗問我佢會拎咩香港資源
佢冇對香港有足夠貢獻下呃取居港權,即使去入境處申請香港身分證,就已經係浪費香港納稅人金錢去聘請入境處既開支,佢隻孽種係假香港人,我點知孫儷隻乞衣婆幾時好似范冰冰咁,忽然比黨抽返幾十億稅搞到家道中落,會黎香港拎綜援

我睇唔出佢有咩貢獻可以說服我,佢係值得擁有居港權,我真香港人就已經有資格裁定佢係乞衣婆一名

大宅

auhiyo 發表於 19-3-21 16:35
你好憎孫儷?佢拎左身份證又點?佢唔係呃錢就得啦!佢又唔係用香港政府資源,而且佢係香港做野都要交稅架 ...
佢連一套港產片都冇,根本唔會向香港交稅,呢隻乞衣婆,連香港稅單咩顏色,分分鐘都未知

唔拎綜援就唔叫拎 ??
你試下去任何一個發達文明國家,同當地移民局講 : 我冇貢獻過架你地國家,但係我唔會拎你地綜援架!
睇下人地會唔會比綠卡你啦!

大宅

sukicloud 發表於 19-3-21 17:29
大陸啲藝人嚟香港係為左本特區護照,方便出國工作!咁都算乞衣?

她既沒有拎綜援,一家更沒有係香港生活 ...
台灣護照可以去美國免簽,如果我冇貢獻過台灣,如果我只係唔拎台灣既綜援,你估台灣會唔會派佢本護照比我方便去美國呢 ??

特區護照本身就係真香港人既非物質資產,冇貢獻過香港成為一份子,濫用呢份真香港人既資產,不是乞衣,就是盜賊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 叻叻勳章 畀面勳章

Alange 發表於 19-3-21 13:44
上邊D佳麗叫香港人做港燦,咪再停留係十幾二十年前的光景啦!

而家反而係香港女,走上去嫁北佬

水晶宮

CHANYINTING 發表於 19-3-21 21:18
不如掉返轉,我問你究竟孫儷對香港有咩貢獻 ??
就係合拍片咁大把 ?? 合拍片上,佢既身份就已經係大陸演員, ...

孫儷,范冰冰叫乞衣,咁你係乜呀?
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

伯爵府

垃圾局議員,會抛反對票嗎?

男爵府

2019新春慶豚圓

呢單野真係好嬲好嬲,令我對建制派愈來愈反感

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊