自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實200萬,我唔係好信。

攞200萬去港大中大.....讀個學位,再去做下野,都攞到居留啦。喂,有個學位喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

asd06 發表於 19-3-21 08:30
毒果
巫婆

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同埋,單程証正常申請,係有個no. 架,個等待過程,全程可以上電腦追查,可以上網睇到佢地大約排到邊,睇到大約佢地幾時會批黎港既。全程一目了然。

除非係特殊cases,至可以加快黎港架。但若係特別cases,會經唔止一個部門架喇,真係咁易賄賂?人地一有懷疑,呢d好易查到經幾多人架喎。

況且,出100萬假結婚係唔係仲易呢?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

chinahk30 發表於 19-3-21 10:15
唔緊要, 講句毒果成件事就會唔存在的

有時明明係方向、01新聞都可以話人食毒果

禁止訪問

伯爵府

deardad 發表於 19-3-21 11:02
當年曾經與死者梁錦光共事的入境事務處人員在香港報章訪問中表示,對於施君龍獲發單程證來到香港感到憤慨, ...

審乜鬼,申請家庭團聚最基本係無刑事紀錄、有財肯定夠support 自己一家,伴侶、子女都唔可以申請任何福利,人地check 係咪假結婚仲check 得好仔細,唔夠錢養妻活兒,就叫d 阿伯返大陸團聚,咁樣起碼阻止到有班落嚟呃綜援、轉個頭離婚再申請大陸情人落嚟再呃福利先。
係要放班咁嘅質素落嚟,目的好明顯啦!

珊瑚宮

chinahk30 發表於 19-3-21 14:24
你呢O的係窮人心態
有錢O既點會浪費時間讀咩書, 攞200萬當買保險

有錢唔去外國,而黎香港?

有錢,唔想有更好學歷黎方便自己?

有錢唔識計算點so d?

你d有錢人心態係點架?我真係唔明喎﹗

大宅

my005 發表於 19-3-21 14:29
有錢唔去外國,而黎香港?

有錢,唔想有更好學歷黎方便自己?

我諗你住窮人區? 得閒去山頂半山西九太古城南區嗰啲地方望下, 去國際學校望下,有錢大陸人唔會嚟香港做香港人?

去完記得返來報告下。

如果要辦證先過到來香港嘅話而家好開始辦証喇。唔好只係一味隔著個電腦同講香港呢樣果樣

你唔明係因為你未見過實情。

大宅

回歸到依家都係增加左100萬人口左右咋
其實回歸前個人口同土地比例係最自然

珊瑚宮

deardad 發表於 19-3-21 14:36
我諗你住窮人區? 得閒去山頂半山西九太古城南區嗰啲地方望下, 去國際學校望下,有錢大陸人唔會嚟香港做 ...

唔係話有錢唔會黎香港,我係話有錢既人,絶少用200萬賄賂黎港囉,真係大把錢,投資落黎啦﹗要犯法?

我識好少有錢人架﹗

大宅

CherryCake 發表於 19-3-21 08:26
香港真係太多人。

【逼爆香港】回歸至今逾百萬單程證人士來港 去年註銷12張身份證

好憎大6人!去到邊都有大6人!公園,交通工具,茶樓,商場,落街買餸都聽到普通話!而家幾歲至中學生都滿口普通話!聽到就憎!

大宅

my005 發表於 19-3-21 14:40
唔係話有錢唔會黎香港,我係話有錢既人,絶少用200萬賄賂黎港囉,真係大把錢,投資落黎啦﹗要 ...

有錢就過到嚟呀你估? 你覺得無配額架? 喺有限嘅配額制度係點可以突圍而出?

真係富豪嗰啲自然有關係有門路,但係冇關係但只得錢嗰啲(十幾億人口之中就算只佔一個好少嘅 % 但個數量多多到得人驚)點來呀?你話喇,做天才表演呀?

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

deardad 發表於 19-3-21 14:49
有錢就過到嚟呀你估? 你覺得無配額架? 喺有限嘅配額制度係點可以突圍而出?

如以一定犯罪黎計,估下用200萬賄賂快,定用100萬假結婚快?

琥珀宮

香港人上大灣區住,大陸人就落嚟香港住

大宅

回覆樓主:

係呀樓主, 至少多左呢3個

水晶宮

Esther_531 發表於 19-3-21 08:52
邊有可能值二百萬,去外國可能要,傻傻地

agree, 有無証據? 有200萬唔使買呢張單程証啦

珊瑚宮

chinahk30 發表於 19-3-21 14:51
絕少咁咪即係有囉, 咁我夠知少啦, 唔通個個都有二百萬咩

哦﹗

首頁

尾頁

跳至