親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實已經準備好曬啦但係呢由於呢本人 回饋論壇所以如果大家有興趣的話大家請支持我會完全部到成個過程 其實就係即係泰國 但係泰國喀比你講我哋香港就會比較少去嘅原因係一路都少直行但係呢由於呢 AirAsia 呢做特價 所以我哋 一家三口就決定 來一個快閃6天團由定下機票到買曬酒店全程不過一個月 如果大家有興趣嘅請留言 我會在此分享 旅遊過程及有關資訊而今次我哋會遊 澳南 是住兩晚 pp島上住兩晚 甲米鎮住一晚亦都唔係自駕遊 到底當地係咪同大家睇過之前所講一樣咁多 咁多祖國嘅朋友呢

侯爵府

畀面勳章

hijk001 發表於 19-3-21 09:32
其實已經準備好曬啦但係呢由於呢本人 回饋論壇所以如果大家有興趣的話大家請支持我會完全部到成個過程 其實 ...

I am flying out on Sunday. I have been to krabi almost 10 years ago.

wcpcelia    發表於 19-3-24 11:17

大宅

daisy17772 發表於 19-3-21 10:28
I am flying out on Sunday. I have been to krabi almost 10 years ago.

good 係咪因為特價所以去呀 我兩大一小加埋行李26xx蚊

大宅

daisy17772 發表於 19-3-21 10:28

我已經在某寶訂咗車 一落機接送到酒店 到時分享

禁止訪問

子爵府

回覆 hijk001 的帖子

我好耐以前去過,好有興趣知下現在有什麼好玩的玩意,留毛

象牙宮

回覆樓主:

等你介紹!之前都想去,但已經去過布吉3次,覺得喀比都好似玩既野差唔多,唯有呢次轉去芭堤雅

侯爵府

畀面勳章

hijk001 發表於 19-3-21 10:32
我已經在某寶訂咗車 一落機接送到酒店 到時分享

好。我唸住到時搭的士咋。

侯爵府

畀面勳章

hijk001 發表於 19-3-21 10:30
good 係咪因為特價所以去呀 我兩大一小加埋行李26xx蚊

以前只有轉機,現在終於有直航,見有promo, 米去羅。我地鐘意krabi 多過phuket.

大宅

無話可說 發表於 19-3-21 12:32
等你介紹!之前都想去,但已經去過布吉3次,覺得喀比都好似玩既野差唔多,唯有呢次轉去芭堤雅
...

上年同月去咗一次布吉感覺消費好貴所有食物都比曼谷貴好多 但係上次去布吉可能唔係住喺中心冇乜祖國嘅朋友所以令到上年旅行覺得非常開心

禁止訪問

象牙宮

hijk001 發表於 19-3-21 13:29
上年同月去咗一次布吉感覺消費好貴所有食物都比曼谷貴好多 但係上次去布吉可能唔係住喺中心冇乜祖國嘅朋友 ...

係架,布吉消費係貴d,多年前跟團去泰國導遊都咁講! 我去布吉都唔係住市中心,會住kata果邊,或者住villa,無咁多強國人!旅行都係要relax,唔想咁嘈!

大宅

無話可說 發表於 19-3-21 14:10

係架,布吉消費係貴d,多年前跟團去泰國導遊都咁講! 我去 ...

等我講下我嘅洗費啦
機票$2680兩個大人一個五歲小童包30kg行李一件來回
五晚酒店$3500
Aonang Phu Pi Maan Resort and Spa 2 晚
Phi Phi The Beach Resort

2晚
The Nice Hotel  1晚

保險$360
x寶訂車$98

wcpcelia    發表於 19-3-22 09:50

象牙宮

hijk001 發表於 19-3-21 15:25
等我講下我嘅洗費啦
五晚酒店$3500

好經濟 等你去完睇下有咩玩!

侯爵府

畀面勳章

nswrn 發表於 19-3-21 13:47
前兩三年, 好似 HKExp, 還是 HX 有過短暫時間有直航, 當然捱幾個月就收檔.
相信 Air Asia 亦唔捱得好耐, 要 ...

我都有印象快運出嘅直航, 一開始已經係話seasonal, 唔係長遠嘅 .

今次 air Asia 冇講過係seasonal . 當然commercial airline隨時可以 according to sales volume, 去決定會唔會繼續 呢條航線.

侯爵府

畀面勳章

hijk001 發表於 19-3-21 15:25
等我講下我嘅洗費啦
五晚酒店$3500

我機票兩大 1320!

大宅

daisy17772 發表於 19-3-21 17:17
我機票兩大 1320!

大宅

3月頭去租車住villa,都幾好玩,不過夜晚d路好黑,無街燈仲少過布吉

複式洋房

Krabi is a very good place.. enjoy

大宅

Yancheungcheung 發表於 19-3-21 23:33
Krabi is a very good place.. enjoy

已經到達澳南第一間酒店機場匯率係3.88我回到酒店附近見到匯率勁低得3.8所以大家要留意另外我在自己住第一間酒店的位置附近走
小型超市及71畀一千蚊紙唱錢時多次被騙我去了不同的小型商店買東西多數都是買水給了他們一千元泰幣他們每次也會找少錢開頭以為自己唔好彩後來以為覺得佢哋係特登100至20蚊不等大家要留意. 由於每次當我發現唱少錢望著他的時候他就會自動畀返100蚊我所以我覺得佢係特登嘅. 六次有四次找少錢. 我在這第一間的酒店基本上完全沒有香港人及大陸人只有西人及買包頭的人所以感覺真係非常良好.留意返啦如果到機場坐車去澳南係要600匹嘅

首頁

尾頁

跳至