懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經31w 唔知二胎媽係咪都咁既心情

上胎順產只用笑氣,痛左12個鐘左右。
第一胎呢個時候擔心自己捱唔捱得過人地講既十級痛,而家我係知道有幾痛而根本唔想再經歷T^T
(哈哈 雖然係咁,但開刀同打無痛針我仲驚)
希望我身體同bb都生生性性,產程唔好太長、大家健健康康就夠。

大宅

fantasytong 發表於 19-3-21 10:00

你痛12個鐘係幾痛開始計?我都陀緊第二個

大宅

babytingbaby 發表於 19-3-21 10:22
你痛12個鐘係幾痛開始計?我都陀緊第二個

固定10-15mins痛一次,M痛咁。

大宅

fantasytong 發表於 19-3-21 10:24
固定10-15mins痛一次,M痛咁。

你真好彩如果小痛開始計我痛左40個鐘

男爵府

我上胎連笑氣都無

子爵府

回覆樓主:

第二胎多數產程好快。我第一胎痛好耐,第二胎2度到生完10個字。所以唔洗驚住先,點都會頂到。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

31wk 第二胎
上胎用無痛,今胎想唔用但又勁驚聞氣好似對我無乜用,仲要嘔到7彩
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

回覆樓主:

我第2胎痛好多,但產程快咗

男爵府

我上一胎都係乜都無,不過無驚過,一陣之後又係人一個,我最怕係無得訓

大宅

回覆樓主:

諗起都腳震,我上胎催生,由落藥到生一路係產房聞笑氣同止痛針,已經減左4, 5成痛先捱到,人地話第二胎會痛好多又開得快,要開到5, 6度先落產房,好驚冇笑氣聞唔知頂唔頂到

男爵府

就黎27w, 呢排諗起會有d驚, 同埋見到有媽媽仲要話威院候產室無左笑氣

大宅

cavy0511 發表於 19-3-22 08:23
就黎27w, 呢排諗起會有d驚, 同埋見到有媽媽仲要話威院候產室無左笑氣
...

威院有笑氣啊!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

預祝順利,好快就可以同BB見面喇。

水晶宮

我等生第二胎時其實有啲期待,因為覺得自己第一胎時做得未夠好,例如吸笑氣亂咗呼吸、到生時又唔識用力。第二胎有心理準備,更加有信心面對,果然係唔同啲。

男爵府

我依家10w都已經不斷諗番生第一胎既情形
真係好怕會好痛,已經諗定會打止痛針
必要時打埋無痛

大宅

好明白,我陀第二胎時諗返要再挨過陣痛就打冷震,好彩真係好快,入醫院計個半鐘內就生左。放心,第2胎真係快好多。

男爵府

fogo766 發表於 19-3-22 08:33
威院有笑氣啊!

我知佢本身有, 但有個媽媽岩岩生完分享話裝修期間因通風問題候產室無笑氣呀(5/f)

珍珠宮

littletutor 發表於 19-3-23 00:19
好明白,我陀第二胎時諗返要再挨過陣痛就打冷震,好彩真係好快,入醫院計個半鐘內就生左。放心,第2胎真係 ...

請問你由幾耐痛一次果時入院?
同埋你生第二胎前多唔多運動、走動咁架?
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

newspaperhang 發表於 19-3-23 03:33
請問你由幾耐痛一次果時入院?
同埋你生第二胎前多唔多運動、走動咁架?
...

8分鐘痛一次時出發,但我住得好近醫院。上到候產室已經4分鐘痛一次,姑娘一check開左3度 駁機都無5分鐘就推左去產房

平時湊住個大,無時停,都算郁動多。

珍珠宮

littletutor 發表於 19-3-23 06:19
8分鐘痛一次時出發,但我住得好近醫院。上到候產室已經4分鐘痛一次,姑娘一check開左3度 駁機都無 ...

真係好快,一定係細b 錫住你,唔想你痛咁耐

首頁

尾頁

跳至