自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ilovebb2019 發表於 19-3-21 13:19
租好過買,尤其唔係CBD. 泰國買屋外國人無Freehold的,更加唔值。
屋無,但單位有

男爵府

LM.
雖然無銀去任何地方,但在香港已覺得人人活在壓力下,很灰

翡翠宮

awah112 發表於 19-3-21 13:38
根本好多網友都未住過外國, 入到嚟淨係講啲唔好嘅嘢, 都唔知為乜。

你唔係以為泰國冇華人吖嘛, 有心去 ...

係某位 啫
我有朋友住左係布吉,正宗香港人,不過一個緣份佢娶左個泰國老婆,而家係果邊衣食無憂! 其實近年芭堤雅都多左香港人係果邊置業了,我老闆都買左間屋係果度

大宅

cathy-tse 發表於 19-3-21 13:51
你有冇見而家全世界周街都講泰文

香港周街周行啲人都係講泰文
泰國炒極都只係旺區,人地地區咁大,肯遠d都平好多

不過的確唔需要買既。住酒店又唔係貴

翡翠宮

上校車 發表於 19-3-21 13:53
我唔敢講我識好多, 不過有個朋友家姐移左民去果邊成廿年, 佢老公係泰國華人外國讀書, 兩人在曼谷落地生根, ...

點解唔請工人?

大宅

Mm233 發表於 19-3-21 13:53
屋無,但單位有

apartment 有都無乜意思吧。

大宅

無話可說 發表於 19-3-21 13:47
死囉,我好自閉,我唔會周街同人傾閒計喎 就算我近年去泰國旅行,都係hea下酒店,望住個海,曬太 ...

去一,两星期自閉就得姐,住半年唔同人溝通會唔會老人痴呆

伯爵府

20150618bb 發表於 19-3-21 13:45
唔係..........呢類人士,要離開香港為主要都無計

出去見識下其他國家係好事。人好多時無比較唔懂得珍惜!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我之前都有意買,望過下u tube介紹,但旺區都唔平呀幾百萬都係3xx尺到。甘細我唔買啦!

翡翠宮

無話可說 發表於 19-3-21 13:54
係某位 啫
我有朋友住左係布吉,正宗香港人,不過一個緣份佢娶左個泰國老婆,而家係果邊衣食無憂! ...

我喺加拿大,喺台灣, 都係搵返啲廣東人吹水, 喺地球你驚搵唔到華人? 所以一聽就知道佢未住過外國啦

大宅

無話可說 發表於 19-3-21 13:50
無話值唔值,用黎住唔係保值! 我更加覺得香港樓唔值咁貴啦!其實1年會係果邊半年以上先會買啫,就咁租好無 ...

香港樓即使唔值,但有人接貨,有價有市。外地樓供應無限,點炒得起?就算而家有唔少藝人或KOL去買馬拉樓,佢地都係買CBD地區博供應有限,升值快D.

伯爵府

我令願一年過去兩三次住下不同酒店,無謂買層樓白放響到。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

無話可說 發表於 19-3-21 13:54
係某位 啫
我有朋友住左係布吉,正宗香港人,不過一個緣份佢娶左個泰國老婆,而家係果邊衣食無憂! ...
我都有朋友買左芭提雅, 得閒時就過去住下.
[

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wantaima 發表於 19-3-21 13:58
出去見識下其他國家係好事。人好多時無比較唔懂得珍惜!
無奈..................出走香港係主要

翡翠宮

ilovebb2019 發表於 19-3-21 13:57
去一,两星期自弊就得姐,住半年唔同人溝通會唔會老人痴呆

咁真係好睇人,係香港我都有d自閉,更加唔會三唔識七吹水喎! 其實某d區都有華人,要識點都會識到既!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

yk0108 發表於 19-3-21 13:53
http://gm.58.com/j-glbangkok/glchuzu/

係Thong Lo貴定係呢d地方偏遠(但寫近地鐵)/show出嚟價錢是流的? ...

多謝資料

翡翠宮

amychoi 發表於 19-3-21 14:04
我都有朋友買左芭提雅, 得閒時就過去住下.

我老闆買黎渡假,但其實佢一年只去1次咁大把,佢話用黎養老,泰港2邊飛喎

珍珠宮

2019新春慶豚圓

想起有個非常吳熟的男性朋友,佢外母係當年嫁黎香港的泰妹,佢老婆有泰國居留權,所以佢想婚後去泰國住,但佢遇到問題,佢話係泰國結婚,泰政府要佢提供一大炸野,果炸野當中有兩樣野香港政府可以整比佢,其他吳整,所以佢用bno搵英政府幫,英政府話佢要搵返一個同樣有bno的人做保證人先幫佢整,所以佢問我拎bno,hkid card, 同住址證明,我無幫佢,我堂哥夠學似你咁娶泰國人,又吳見佢搞咁多野?佢話因為我堂哥係香港結,佢泰國結,車,咁你咪香港結完再返泰國囉,佢又堅持要泰國結,一段時間之後又話佢外母成日問佢攞$,佢老婆又吳出聲,又話自己無曬$,因用旅遊簽證所以無得係泰國搵野做,又話佢要靠老婆幫佢轉做居民簽證先有得搵工,又話一講依啲佢老婆就發脾氣去逃避,佢話驚泰國政府要顯返佢返香港,總之好亂,我覺得佢份人好多大話

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

yk0108 發表於 19-3-21 13:53
http://gm.58.com/j-glbangkok/glchuzu/

係Thong Lo貴定係呢d地方偏遠(但寫近地鐵)/show出嚟價錢是流的? ...

價$好平wor

大宅

其實簡單溝通都唔難呀!而定咁多Apps 教學,一定教到你識嘅,放心
恭喜發財! 事事順景! 祝願各位!

首頁
23456...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊