自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

反對填海既, 淨係話倒錢落海, 淨係吹大個支出, 但係又唔講有幾多賣地收入

淨係話每日150, 我自己覺得, 當中又有好多係真結婚, 唔俾人一齊又無人權㗎, 又唔係雙飛,
係又好多人呃, 但係比較係嚟, 我重驚啲南亞人, 我去深水步買布, 見啲一堆堆南亞人, 我重驚過返大陸

近排波音空難, 啲人又無咁勤力話美國, 如果係中國發生, 已經洗板

最近又地鐵事故, 個系統係加拿大出, 又無人話加拿大啲野流, 個車廂唔知邊度出, 不過一定唔係大陸, 唔係又肯定話大陸貨渣

但係美國話華為有機會監聽, 無實據, 但係就大把人擔心, 而fb, google 啲廣告, 大家又接受, 淨係話係咁㗎啦, 報紙又唔報下喎

最後我相信, 我哩個post 好快沈落去, 因為唔係大陸出咗問題, 唔會變heat post

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

bk已經淪為 某些人為某些政治目的發言的場地,佢地對真正問題會視而不見

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

當年起新機場咪又係俾人鬧,真係想問出post嗰人係咪97重未落來香港

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jasonhon88 發表於 19-3-21 13:42
反對填海既, 淨係話倒錢落海, 淨係吹大個支出, 但係又唔講有幾多賣地收入

淨係話每日150, 我自己覺得, 當 ...
事在必行.............填海,唔會用好多錢,因賣地

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

其實唔俾家庭團聚系無可能,但每日减3幾十等條隊長D,真結婚果D遲幾年來,假結婚果D時間成本增加可能會减少左。

伯爵府

你說得全對,港鉄出事人人以為大陸系統,哈!原來法國加拿大公司。

禁止訪問

男爵府

我覺得依家 d 香港人有唔少將蘋果當做神明, 咩第四權監察政府, 咩良心報揭真相, 人地爆一單大新聞就令依 d 人將幾十單作文當埋真, 連思考能力都欠奉 (或已冇思考能力)

比著以前傳媒唔使作一單新聞, 只要報錯少少野, 都要登頭版道歉, 依家報新聞冇乜後果 (最多罰錢道歉都唔使), 仲唔止仲係冇乜成本 (作者可以在家創作), 香港人既質素有乜辦法唔倒退

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cinda72. 發表於 19-3-21 13:58
有土斯有財
劉備當年都係失益州荊州2塊大地皮開始玩完
無基建,何來工作,香港早幾年只係成隻企鵝甘

禁止訪問

男爵府

momo06 發表於 19-3-21 13:57
其實唔俾家庭團聚系無可能,但每日减3幾十等條隊長D,真結婚果D遲幾年來,假結婚果D時間成本增加可能會减少 ...

係呀, 拖長啲到好, 不過正式排隊嘅, 好似都要4-5年, 我覺得合理呀

而且我有啲朋友同大陸人結婚, 又真係返大陸生活, 哩個數唔知有幾多

另外政府話要啲攞綜援嘅要出嚟搵野做, 唔係無得攞, 咁咪好啱呀, 但係又會有一班人話歧視

之於有人話香港越來越多講普遍話, 咁現實係咁喎, 我朋友移民多倫多, 佢話唔洗識英文, 全部講廣東話, 咁加拿大當地人應該講乜野, 趕香港人走?

如果越來越多人講英文, 啲人會話香港變質, 定係會話變高尚?

大宅

回覆樓主:

比毒媒洗左咁多年腦 已經冇得返轉頭

禁止訪問

珊瑚宮

cinda72. 發表於 19-3-21 14:05
最慘果班打手質素真係差到啦,黎黎去去都係果幾句
唔合邏輯既仲一大堆
好在我平時8婆乜都8下,唔 ...
都係個句喇.............什麼都唔做,香港等............死

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

jasonhon88 發表於 19-3-21 14:13
係呀, 拖長啲到好, 不過正式排隊嘅, 好似都要4-5年, 我覺得合理呀

而且我有啲朋友同大陸人結婚, 又真係 ...

以我所知,好多大媽當俾鬼責4年,反正果4年都系留系大6,阿伯返得幾多次?拎到ID就走啦。反而D真結婚,大6又好香港又好果幾年大半都會一齊住,系排耐D甘囉。

珍珠宮

畀面勳章

牛子 發表於 19-3-21 14:14
其實bk同香討, 雙登唔同的地方, 係呢度應該係親子網, 好多會員都為人父母, 你會expect佢地思想成熟少少

但 ...

得啖笑,。好似隔離post講交稅養人, 無睇哂都知咩事,又唔記得咗呢幾年下下 75%稅寬減, 實質交 25% 就話自己養人。 真係何其天真

子爵府

SIRIABABY    發表於 19-3-21 16:12

首頁
12345...7

尾頁

跳至