自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

2019勳章

jasonhon88 發表於 19-3-21 14:54
我平時都係 cdrom, 好少出聲,

真係有五毛嘅話, 我要勤力啲

所以反對派第一件事就屈左班愛國人仕收錢 比埋個名叫你五毛 依招好毒 小市民更加唔敢講愛國 好似愛中國=有罪
其實全世界對自已出身概國家都愛都有歸屬感
西方集團就係要摧毀港人依樣野 而佢地以經十分成功

SIRIABABY    發表於 19-3-21 16:28

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

老美既超人隊長,都真實啲

禁止訪問

2019新春慶豚圓

大宅

想問有幾多國家批家庭團聚無經濟要求?
好多都要你證明有能力供養團聚親人先會批

所以150唔係問題
審批權先係問題
而家係香港係無權過問

伯爵府

牛子 發表於 19-3-21 15:11
搵唔番地鐵個post, 其實我都無睇過, 唔知嗰陣有無人鬧內地系統低等質素

其中兩個地鐵舖,啲人又話港鐵大陸化,又話港鐵無得唔跟大陸,一話喺法國加拿大公司當堂靜晒,不過仲有人屈唔到新系統,涉事列車係大陸,就屈話加拿大公司用華為訊號,屈到無嘢屈就話因爲150,所以要新系統加密班次。兩登仲屈埋係上海分公司做

知道係國際公司後comments遠少過講新移民學生猝死,流浪地球喺香港上映

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22385157

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22385253

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有些人什麼事都賴每日150新移民,連地鐵撞車都賴新移民

伯爵府

jasonhon88 發表於 19-3-21 13:42
反對填海既, 淨係話倒錢落海, 淨係吹大個支出, 但係又唔講有幾多賣地收入

淨係話每日150, 我自己覺得, 當 ...

少年你太年輕了
你留意下開150或填海post account 就不難明白因由的了

禁止訪問

2019新春慶豚圓

伯爵府

連地鐵訊號故障都關150事,入去圍爐既人乜嘢水平心照啦

禁止訪問

2019新春慶豚圓

水晶宮

回覆 jasonhon88 的帖子

我幫你推. 大家心中明事理就得啦.

男爵府

小肥兔 發表於 19-3-21 14:27
得啖笑,。好似隔離post講交稅養人, 無睇哂都知咩事,又唔記得咗呢幾年下下 75%稅寬減, 實質交 25% 就話 ...

隔離個post真係得啖笑, 李嘉誠都唔夠膽講自己交税養緊香港人啦! 嗰啲人衝出嚟係咁話自己交稅養懶人, 計我話我哋平民百姓交嘅稅,其實連維修重建個公廁入面嘅一個馬桶都未必夠。 話自己交左稅養人嘅人, 真係人唔笑,狗都吠

侯爵府

2019勳章

章太郎 發表於 19-3-21 14:42
你咁大胆,一陣又引哂嗰堆人衝出嚟話你五毛話你港豬。煩到無朋友……
...

Agree

大宅

cinda72. 發表於 19-3-21 14:52
就你呢個150,我親身試過一次同個fd講,1句ko
朋友又係鬧政府批咁多人落黎,搶資源,自己做得咁辛苦,乜都 ...

其實話每日150果D落黎全部食亞公
又太過武斷
無可否認嫁亞伯果D真是90%都食亞公
最衰就系呢D亞伯 自己都養吾掂又返大陸娶個落來生幾個食亞公
不過去酒樓茶記食野就會發覺做飲食既真是九成九都是新移民
一聽講野就知道
仲有做老人院果D亞姐都是
我爸之前住老人院
入面的亞姐真是全部都是新移民

子爵府

2019新春慶豚圓

jasonhon88 發表於 19-3-21 13:42
反對填海既, 淨係話倒錢落海, 淨係吹大個支出, 但係又唔講有幾多賣地收入

淨係話每日150, 我自己覺得, 當 ...

當年玫瑰園計劃咪又係嘈喧巴閉,如果當年冇玫瑰園計劃今日就冇新機場!
冇辦法,短視嘅人的確好多!

男爵府

cinda72. 發表於 19-3-21 13:53
應該派左狗糧做野囉
平時傾閒計唔會出黎架,一講反乜反物就出晒黎,明收order做野架啦
...

其實有班別有用心,為反而反嘅會員,都熟口熟面,歪理連篇到令人失笑,我相信理智的bk moms 會分得出果班為反而反的人。
有三兩個直頭似狂燥癲雞謾罵的,一見個名就知道了⋯⋯

翡翠宮

究竟我是誰 發表於 19-3-21 15:00
跟住即刻靜哂

子爵府

thomaswop 發表於 19-3-21 17:17
其實話每日150果D落黎全部食亞公
又太過武斷
無可否認嫁亞伯果D真是90%都食亞公

2017年 只有4.8%新移民係攞綜援

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.legco.gov.hk/research-publications/chinese/1718issh18-livelihood-of-new-arrivals-from-the-mainland-20180323-c.pdf&ved=2ahUKEwiw_7jk_5LhAhXZQN4KHZZBC-sQFjADegQICRAB&usg=AOvVaw2K_tWkFZ_MvMCeP097f1MC&cshid=1553163604875

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

牛子 發表於 19-3-21 13:55
我個人真係覺得波音單嘢好嚴重, 尋日定前日, FAA被查出係叫波音自己人查自己人.......不過可能世界大事太遙 ...

應該是~開咗廿個鋪

禁止訪問

2019新春慶豚圓

首頁
12345...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊