1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

一向都唔鍾意瞓,瞓得好差,細個直情係要抱住先瞓到
到依家34M唔使抱住瞓,佢就一定要捉住我或爸爸件衫領/衫袖先瞓,俾佢隻手撩下撩下、摔下摔下咁真係好忟(因為佢唔易瞓著,就算好攰都要撩成15分鐘先肯瞓)
有咩方法戒
已經買左陪瞓公仔,又叫佢捉住張被,但都唔work,唔俾佢捉住件衫仲難瞓得著

洋房

hontari 發表於 19-3-21 15:34
到依家34M唔使抱住瞓,佢就一定要捉住我或爸爸件衫領/ ...

改畀條手巾仔佢擰住 我bb之前情況都類似之後可以慢慢收走返

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我仔有張被仔佢擰住訓,仲要食埋奶嘴。都係要擰一排先訓著。我女仲衰,依家都4 歲了,仲要伸隻手埋黎,擰住我條bra帶訓,成日比我鬧架拉,先肯放手。個女由細擰到大,好難改。。。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁大個反而仲難戒亞。我建議你可以同佢溝通,如果佢成功一晚就獎勵佢,仲有就係一定要表揚佢

大宅

我要做媽媽 發表於 19-3-21 22:36
咁大個反而仲難戒亞。我建議你可以同佢溝通,如果佢成功一晚就獎勵佢,仲有就係一定要表揚佢 ...

溝通過,佢話佢唔捉住我地衫會瞓唔著呀

複式洋房

hontari 發表於 19-3-21 15:34
到依家34M唔使抱住瞓,佢就一定要捉住我或爸爸件衫領/ ...

有人話咁樣係安全感既表現,有人成世都介唔到

大宅

臭屎b 發表於 19-3-22 22:06
有人話咁樣係安全感既表現,有人成世都介唔到

係呀,個女一出世已經係無安全感嗰類的bb(但我已經係24小時陪住佢的ftm)
我唔想迫佢戒,所以要諗計仔氹佢慢慢戒

複式洋房

hontari 發表於 19-3-23 00:34
係呀,個女一出世已經係無安全感嗰類的bb(但我已經係24小時陪住佢的ftm)
我唔想迫佢戒,所以要諗計仔氹佢 ...

試下比其他野佢揸手,代替下

大宅

hontari 發表於 19-3-22 18:51
溝通過,佢話佢唔捉住我地衫會瞓唔著呀

不如買隻大d嘅公仔著你哋件衫比佢?

大宅

我個仔17個月大,臨訓前或眼訓都係要擰衫領同衫邊揻先訓到,不過佢拎自己衫都可以!

珍珠宮

我個仔就係要搓住佢張被訓。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我兩個囝囝就認佢日常果張被,我覺得小朋友都系需要一個熟悉味道,一個安全感,

首頁

尾頁

跳至