自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

hunterml 發表於 19-3-22 17:22
港女只會覺得自己應該被驕縱,而不認為自己應該檢討

一語中的

男爵府

拆彈專家 發表於 19-3-22 16:15
試過同兩個大陸名牌大學畢業女仔嘅拍拖,都係純情嘅。一個最後唔想離開父母嚟香港生活所以分手,一個為左我 ...
娶大劣女人,你未必需要成日上去大陸探佢父母,因為大劣女人通常結婚後會申請埋佢D親人嚟香港,你要負責養埋佢哋喺大陸嘅成棚新戚,重要夾份喺大陸幫佢哋買樓丶搞生意,務求搾乾香港男人嘅一分一毫,到你冇利用價值,就離婚搵過第二條水魚。

複式洋房

Rhapsody2 發表於 19-3-22 21:04
娶大劣女人,你未必需要成日上去大陸探佢父母,因為大劣女人通常結婚後會申請埋佢D親人嚟香港,你要負責養 ...

因為兩個屋企都有錢,俾佢都唔會嚟香港住。

男爵府

拆彈專家 發表於 19-3-22 21:06
係嘅,有D質素嘅大陸人,都唔志在嚟香港住。

大宅

Apparently this is a real problem in Singapore - Singaporean men prefers to marry woman who is less educated and talent. This creates a problem for the educated and talent one left single. Singaporean government ending up opening the country for the expatriate men to live and work in Singapore, who doesn't mind marrying someone educated and talent.

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大陸咁大 好既實多過香港地架
不過同樣賤既都多過香港啦
好多北方女子都好強勢 南方好識耍手段 隨時食幾家茶禮
都係睇好唔好彩

大宅

2019新春慶豚圓

本來都唔係咁覺,但細味呢個post一啲人嘅留言後,就明白點解唔少港男覺得大陸女溫柔(其實可能係比較下嘅相對溫柔喳)

其實貶低人之餘,真係要思考點解港女由好耐之前嘅矜貴變成帶有貶意的稱呼。

男爵府

受訪港男係咪全部超過60歲??

侯爵府

2019新春慶豚圓

babyhoi 發表於 19-3-22 00:01
「性格較溫柔」?
人唔笑狗都吠

d傻嘅點會明祖國文化吖?到時慢慢歎囉

大宅

2019勳章

拆彈專家 發表於 19-3-22 21:06

我夠識有個大陸人咁佢都係話唔鐘意香港唔會黎香港,不過最後嫁左香港人,黎左香港住,反口唔講信用係佢地眼中閒事好似係大陸咁,佢哋唔興合約精神,講左反口好正常。我信佢地文化係咁

珍珠宮

hcd 發表於 19-3-22 21:51
受訪港男係咪全部超過60歲??

70歲以上

60歲嗰d個港女老婆未過生

男爵府

ash_yehyeh 發表於 19-3-22 22:13

70歲以上
唉!70歲......

冤孽!

珍珠宮

回覆樓主:

初初溫柔,有身份証後你就知味道,男家女家各一個,佢地99真係好慘

男爵府

2019新春慶豚圓

我有中同嫁內地男仔,不過係上海富二代
係外國讀書同學仔,個女仔依家就長居上海。

珍珠宮

lavender_baby 發表於 19-3-21 23:48
我信林鄭所講,每日150個單程證大多數都係團聚而落黎,我身邊都差唔多有3-4成男士係娶內地女伴,而且呢啲男 ...

無錯!

珍珠宮

ash_yehyeh 發表於 19-3-22 22:13

70歲以上

你錯啦!而家唔同啦!我以前教名幼稚園,都有啲係專業人士/富有既中年男性,係娶國內老婆,唔係你講嗰啲,係高質女性嚟,個男既亦係香港荀盤。而家已經唔止以前嗰啲香港搵唔到老婆,就去大陸娶老婆架啦!

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-3-22 23:07
你錯啦!而家唔同啦!我以前教名幼稚園,都有啲係專業人士/富有既中年男性,係娶國內老婆,唔係你講嗰啲, ...

我講下笑啫

笑緊d鹹濕呀伯呀

複式洋房

我諗我嫁唔出了

公爵府

2019新春慶豚圓

babyhoi 發表於 19-3-22 00:01
「性格較溫柔」?
人唔笑狗都吠

未攞到身份証之前都係既

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

唔好玩啦~
大灣區哦,你話娶就娶
上面大把土豪,睇中港男質素都唔高啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊