自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

性格單純

大宅

2019新春慶豚圓

ddkaka 發表於 19-3-22 07:07
一個表弟港大畢業,香港上市公司廣州分行做野,娶咗個廣州女子,係廣州長住,另一個表弟,亞姨話佢係全球排 ...

我都有個表第係咁,同個大陸妹住埋。 我唔會因為咁而改變自己去迎合人地, 做自己最舒服。 同埋只要有cash就一定有人埋身, 搵錢最實際。

珍珠宮

其實好悲哀,港男女都行唔埋!外求心强!睇唔起身邊人,,結果香港人口赔數增!男女失衡!如果政府唔修例男娶或嫁其配偶冇福利!香港人只會利用自己本身福利去尋偶!一人福利成村人受惠!

大宅

2019新春慶豚圓

識朋友做精算,係新加坡做野識左個一樣做精算國內女子,結婚行禮時全程英文,唔係對對中港婚姻都係低質素的

男爵府

2019新春慶豚圓

StepStep504 發表於 19-3-21 23:59
簡乜妹都無所謂,最緊要唔好返香港團聚。

係囉,上面咁正,其實d男人娶完老婆索性上埋去住啦,溝淡d都好

公爵府

忌廉寶寶 發表於 19-3-22 08:27
係囉,上面咁正,其實d男人娶完老婆索性上埋去住啦,溝淡d都好

上晒大陸團聚?可以 除非香港冇福利

大宅

2019新春慶豚圓

雖則我同另一半都係土生土長香港人,但呢十零年,港女丶港男個朵都被渲染為唔太好,在向外求嘅需求其實一直唔細。
唔好再停留一定係阿伯娶個年輕内地女嘅諗法。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Dailywin 發表於 19-3-22 02:06
離婚收場?我見生哂細路仔,住高級別墅,仲要有工人喎,你係唔係搞錯?!
...

拎完身分証咪離婚囉!

子爵府

我上去都見到大陸男仔不羞,特別糸2x.
我都想
有次去一個店,嘩,成班oppa甘。真糸晒左佢

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

國內都有好女仔,我阿嫂大學畢業,係國內人,來港已有身分證,公一份婆一份,現在國內真係有唔小好質素的女仔.

大宅

2019新春慶豚圓

其實香港未婚女士,尤其嗰d年紀已經不輕,無拍拖又條件唔太出眾嗰啲真係有d擔憂。
女多男少,港男比港女始終較接受中港婚姻,冝家要搵個理想結婚對象唔一定易。
當然接受單身生活,單身都可以好精彩,就另一回事。

大宅

2019新春慶豚圓

babyhoi 發表於 19-3-22 00:01
「性格較溫柔」?
人唔笑狗都吠

你想笑死我咩

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

娶陸女唔係問題,但唔該要一家團聚就唔好喺香港聚囉,如果唔申請身份証都無問題,我就信你地真心相愛

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章 陪月勳章

浩霆豬豬 發表於 19-3-22 00:22
温柔地斬,所以無死到

俾你笑屎

寶石宮

2019新春慶豚圓

Carhy 發表於 19-3-22 00:17
早排新聞先有個阿伯比個性格溫柔既斬完冇死,應該算溫柔

大宅

2019新春慶豚圓

娶/嫁咩國家人都無所謂,但應該管制入藉條件,如日本,就算用配偶關係入藉,都必須證明你係日本有人能包養你,唔需要領救濟金,唔好話我崇日,好既就應該要學。

大宅

港府為咗發展大灣區真係費煞思量咩招數都用盡。
個調查公司係唯一獲港府頒獎嘅交友公司,林鄭有份頒獎架,個調查結果好可靠架

其實你哋問下周圍嘅男人願唔願意娶大陸妹,有無 48%? 即係一半話願意。

男爵府

Carhy 發表於 19-3-22 00:17
早排新聞先有個阿伯比個性格溫柔既斬完冇死,應該算溫柔

子爵府

ddkaka 發表於 19-3-22 07:56
係,內地人進步咗,有啲香港人自己冇進步到,以為人地都冇進步,仲係亞伯先會娶大陸女
...

佢地以為全部都係新聞睇到果d拎左身分證就離婚搶公屋呀.....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

awah112 發表於 19-3-21 23:40
《粵港澳大灣區發展規劃綱要》上月公佈,中港婚姻會否因而增加?交友約會公司HK Romance Dating的調查發現 ...

我公司國內的女同事,就算樣 ok 嗰班,我都感到骨子裡的凶狠,有愛的時候還可以,因愛成恨便不好惹。

首頁
23456...11

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊