自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

如題,奶奶話聽阿仔同學父親說的,我想恭喜佢,但怕係誤傳~所以想知有冇可能已收通知?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自行入唔到,應要等大抽獎等6月放榜,還未到叩門時間,學校沒可能收~

男爵府

RYBB 發表於 19-3-22 00:38
如題,奶奶話聽阿仔同學父親說的,我想恭喜佢,但怕係誤傳~所以想知有冇可能已收通知?

...

自行唔入,但而家入左另一直私?

大宅

cheese08 發表於 19-3-22 00:42
自行入唔到,應要等大抽獎等6月放榜,還未到叩門時間,學校沒可能收~

即係冇可能,唔該曬你

大宅

Happybabyhbb 發表於 19-3-22 00:43
自行唔入,但而家入左另一直私?

唔係,話入左自行選過果間津校

大宅

佢應該不是 做左傻事,
學人只填一間, 以為逼到教局只派果間比佢掛?

我知真係有好多人以為work , 人民心智未開真係好得人驚

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

RYBB 發表於 19-3-22 00:44
唔係,話入左自行選過果間津校

因為識人所以知道自己會入梗?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

...
都有可能。
當年阿仔同學,佢自行入唔到,但無耐學校搵佢話有人放棄左無黎到註冊,宜家有個空位可以俾佢,於是,佢唔駛大抽獎就ok左。

wcpcelia    發表於 19-3-22 10:50

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

如果係自行放榜註冊後幾天內收到通知後補就有可能,如果係呢幾日,應該係流料多。

男爵府

2019新春慶豚圓

自行 came with a very small amount of waiting list.

水晶宮

你話阿仔同學,即係你都係準小一家長?

大宅

自行有waitlist 㗎,我朋友就係成功waitlist 到,所以唔洗大抽獎

侯爵府

cloudwingwing 發表於 19-3-22 00:56
因為識人所以知道自己會入梗?

應該不會架,統一是教育局電腦「抽獎」,學校都要等教育局比結果

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

0616 發表於 19-3-22 05:00
自行有waitlist 㗎,我朋友就係成功waitlist 到,所以唔洗大抽獎

Waiting list都唔係咁遲,一早註冊晒~唔註冊等同放棄學位,28,29/11正取生唔註冊,即call後補

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

可能佢候補/知道邊間學校乙一必入,填左果間。但如果係呢幾日先收到通知/只係話我填左邊間,做第一志願一定入到之類,咁就唔係了。

男爵府

2019新春慶豚圓

yokulami 發表於 19-3-22 01:21
如果係自行放榜註冊後幾天內收到通知後補就有可能,如果係呢幾日,應該係流料多。
...

我識人就係放完自行幾日內收通知可後補,好 lucky

大宅

...

後備取錄

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

有可能,有d人自行中左,但放棄(應有心儀直私收左,但要放棄派位)。
係有wait list補上的~

wcpcelia    發表於 19-3-22 10:50

伯爵府

回覆樓主:

no la

珍珠宮

2019新春慶豚圓

clarawuwu 發表於 19-3-22 01:18
都有可能。
當年阿仔同學,佢自行入唔到,但無耐學校搵佢話有人放棄左無黎到註冊,宜家有個空位可以俾佢, ...

應該都唔得,除非全部申請中,得佢單獨一個自行第一輪無位,否則都要入係大取獎後算補位。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊