親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

有人試過夜機或凌晨機,酒店仍然會辦理入住?我見有d酒店無明確寫,咁我係咪通知返酒店大約幾點到就可以?

因太遲買機票,剩返夜機(十點半降落)之前從未試過咁夜亦無試過凌晨機,所以問下有經驗的jm

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

試過,我會選有廿四小時櫃檯服務,另外出發前會電郵通知,因為有老有嫩,不容有失。

wcpcelia    發表於 19-3-23 14:51

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 10:57
有人試過夜機或凌晨機,酒店仍然會辦理入住?我見有d酒店無明確寫,咁我係咪通知返酒店大約幾點到就可以?
...

會唔會辦理入住,要問返酒店。

如果過了黃昏先到嘅,我多數都會預先通知酒店,講佢知我的 flight no 和到達時間。

伯爵府

威大嬸 發表於 19-3-22 11:15
試過,我會選有廿四小時櫃檯服務,另外出發前會電郵通知,因為有老有嫩,不容有失。
...

謝謝,我選的都有話24小時櫃台,但又話辦理入住至午夜所以我有d confused
我留在言問,佢仲未覆

伯爵府

Lihoma 發表於 19-3-22 11:17
會唔會辦理入住,要問返酒店。

如果過了黃昏先到嘅,我多數都會預先通知酒店,講佢知我的 flight no 和到 ...

好的謝謝
我昨天已留左言問,但酒店未覆

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 13:16
謝謝,我選的都有話24小時櫃台,但又話辦理入住至午夜所以我有d confused
我留在言問,佢仲未覆
...

我試過到當地時差不多11點,拿埋行李過關去到酒店已經是第二天,我出發前有send email比酒店,話比佢地知我幾點落機,大約幾點到,

wcpcelia    發表於 19-3-22 14:52

伯爵府

威大嬸 發表於 19-3-22 11:15
...

唔好意思,如果佢話24小時接待櫃台,可以理解為辦理入住嗎?我問左酒店佢又未覆

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

經常試。民宿就唔ok, 瞓咗

酒店多數ok, 因為有櫃檯 24 hr.

book 房時有注明入住時間,試過 1am 2am 都ok

大宅

2019新春慶豚圓

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 15:03
唔好意思,如果佢話24小時接待櫃台,可以理解為辦理入住嗎?我問左酒店佢又未覆...
無問題啦, 睇酒店設施, 你這間應該是 4星酒店, Reception 唔會無人 Check-in 的.
如果係日本酒店, 唔覆電郵好正常.

伯爵府

youhello507 發表於 19-3-22 15:46
經常試。民宿就唔ok, 瞓咗

酒店多數ok, 因為有櫃檯 24 hr.

多謝回覆

Book左兩間,兩間我都问緊,但剛發覺其中一間在另一個酒店網站有咁嘅條款,但明明其他網又話係24小時前台

好鬼煩,個trip遲plan唔太多合心水酒店揀,兩間酒店又唔覆

伯爵府

sorere 發表於 19-3-22 16:02
無問題啦, 睇酒店設施, 你這間應該是 4星酒店, Reception 唔會無人 Check-in 的.
如果係日本酒店, 唔覆電 ...

謝謝回覆
剛發現另一個酒店網站同一間酒店又有呢個條款

最衰佢又唔覆我

我仲問緊另一間,又係未覆

大宅

2019新春慶豚圓

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 16:58
Book左兩間,兩間我都问緊,但剛發覺其中一間在另一個酒店網站有咁嘅條款,但明明其他網又話係24小時前台
好鬼煩,個 trip遲 plan唔太多合心水酒店揀,兩間酒店又唔覆
你不如講埋係邊兩間酒店, 你一講酒店名, 已經答到你.
尤其上圖個間有 17層樓, 有一定規模, 肯定 03:00 之前都可以 Check-in.

kelvin1206    發表於 19-3-22 17:37

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-22 17:03
尤其上圖個間有 17層樓, 有一定規模, 肯定 03:00 之 ...

前輩真係心水清

伯爵府

sorere 發表於 19-3-22 17:03
尤其上圖個間有 17層樓, 有一定規模, 肯定 03:00 之 ...

北京貝爾特啊
另一間係北京華僑大廈 (Prime hotel Beijing Wangfujing)(唔知係咪四星國貨)

唔該曬你先

大宅

2019新春慶豚圓

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 17:37 北京貝爾特啊另一間係北京華僑大廈 (Prime hotel Beijing Wangfujing)(唔知係咪四星國貨)
我最初以為係泰國或日本酒店, 有溝通問題, 原來係北京 ...... 打電話上去啦

Penta 前身係 Courtyard By Marriot, 這個級數的酒店, 無可能不是 24H Check-In
華僑大厦 : Sorry呢個我真係唔識, 24:00 以後可以 / 不可以 Check-in 的網站講法都有, 你可以打電話去問 有無得通融一下.

珍珠宮

sorere 發表於 19-3-22 18:31
我最初以為係泰國或日本酒店, 有溝通問題, 原來係北京 ...... 打電話上去啦

Penta 前身係 Courtyard By Ma ...

係囉,打上去問好 easy

伯爵府

回覆 sorere 的帖子

好麻煩晒!!!!

伯爵府

youhello507 發表於 19-3-22 19:00
係囉,打上去問好 easy
好, 佢聽日再唔覆我就打去問

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

lovelybaby2015 發表於 19-3-22 10:57
...
最好揀機場酒店, 因為佢地實會招呼。

男爵府

2019新春慶豚圓

...

一定要事前知會酒店你late check in, 如果唔係當咗你no show幫你cancel晒成個booking

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊