自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

同CXL快到期,用量少,每月1.5gb左右,見有好幾間無約plan,好似好抵,分享你的意見或經驗。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

用緊imc快一年,csl網絡,儲值卡用完再充值,可帶號轉台

大宅

2019勳章

竇漪房 發表於 19-3-22 12:35

幾多錢幾多GB?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我用緊3hk 萬年卡,1年20GB,加1000分鐘通話,攜號轉台約170元,新號碼130左右,到期再充值

wcpcelia    發表於 19-3-23 11:24

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我剛搞咗轉台去自由鳥,$48 包500M+1000分鐘,500M之後減速,如嫌慢有$20買1GB,用數碼通網絡

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

麻凡人 發表於 19-3-22 19:55
幾多錢幾多GB?

http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/recharge.php#menu

大宅

2019勳章

麻凡人 發表於 19-3-22 12:32
同CXL快到期,用量少,每月1.5gb左右,見有好幾間無約plan,好似好抵,分享你的意見或經驗。 ...

以前就開卷有益,依家就上網有數,谢各位,等我消化吸收吓先。

大宅

竇漪房 發表於 19-3-22 12:35

imc收得好嗎?我想轉年卡10G+1000分鐘

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

nganc9 發表於 19-3-22 20:03
我剛搞咗轉台去自由鳥,$48 包500M+1000分鐘,500M之後減速,如嫌慢有$20買1GB,用數碼通網絡
...

我都用緊

伯爵府

pswongg 發表於 19-3-23 18:31
imc收得好嗎?我想轉年卡10G+1000分鐘

ok呀!不過我好少搭地鐵,唔知地鐵收得好唔好!

大宅

竇漪房 發表於 19-3-23 20:01
ok呀!不過我好少搭地鐵,唔知地鐵收得好唔好!

其實都係用CSL的網絡,可能真係同上台plan無分別。
有冇其他人用過?

大宅

oran04 發表於 19-3-22 20:03
我用緊3hk 萬年卡,1年20GB,加1000分鐘通話,攜號轉台約170元,新號碼130左右,到期再充值
...

我用緊3上台plan, 所以無得轉3電話卡

男爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 醒目開學勳章

pswongg 發表於 19-3-23 20:19

我都係

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oran04 發表於 19-3-22 20:03
...
呢個有興趣, 請問邊到有資料!

大宅

mosin 發表於 19-3-23 20:35
我都係

所以會轉IMC先,10GB+1000分鐘,$168。我估我可以用到8-10個月,因為我公司屋企都有Wifi

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

1個價錢用365日?!

伯爵府

pswongg 發表於 19-3-23 20:19

所以有人轉smt儲值卡過冷河先

伯爵府

cy101 發表於 19-3-23 20:37
呢個有興趣, 請問邊到有資料!

具體詳情請看這貼,有幾種plan
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2384980&extra=page%3D1

新號碼去鴨記,或者自己找fb,拍賣網找找。要攜號的話要去指定的直銷中心辦理,要100元,我另外上拍賣網買充值券69元,開plan,唔計車錢共169。

大宅

oran04 發表於 19-3-23 20:51
所以有人轉smt儲值卡過冷河先

係呀,轉smt$48先,再轉去3年卡。

我就轉IMC先,如果夠用就唔轉3

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oran04 發表於 19-3-23 20:59
具體詳情請看這貼,有幾種plan
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2384980&extra=pa ...
THANKS!! 等我消化下先!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊