自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

teaspoon 發表於 19-3-22 16:40
你放大佢為你們一家所做的事吧。
無人完美,唔好放大佢個缺點,間中溫和提佢唔好鬧人囉。

真心覺得佢好,佢唔會鬧我,但鬧佢個仔,再鬧埋我兩個女 我兩個女都怕左佢

男爵府

MSAA 發表於 19-3-22 17:21
真心覺得佢好,佢唔會鬧我,但鬧佢個仔,再鬧埋我兩個女 我兩個女都怕左佢
...

邊個洗碗先?

子爵府

teaspoon 發表於 19-3-22 17:27
邊個洗碗先?

我老公 99食完就走架啦!

wcpcelia    發表於 19-3-23 10:41

男爵府

如果自己生仔, 第時個新抱咁樣話你, 你有乜感受?又不用一起住, 肯上你家買菜煮飯, 你估唔辛苦咩!
老人家仲可以幫得幾耐丫, 佢唔幫你又會話, 幫你又有怨言!
你估請呀賓唔勞氣咩, 仲要比人工!

不用回覆了, 當你屋企有日連找個自己入幫手看吓檔都搵唔到時, 你就會明!
她起碼不用你照顧,你已經煩少樣了

男爵府

MSAA 發表於 19-3-22 13:29
same啦!其實每日放工想拿拿臨返屋企見兩個寶貝,奈何佢日日黎煮飯,我唔想咁早見到佢,於是我就日日行街 ...

你奶奶都好好喎!

大宅

WKTW 發表於 19-3-22 14:27
我會,佢把口就話一家人,但事實當我外人,我爸爸過身,男家一句問候既說話都冇,自此,我見到佢地說話都唔 ...

我都係甘,爸爸過身,問侯花牌帛金 全部都冇,所以依家我都唔想彩佢地

大宅

same here

大宅

豆豆媽媽 發表於 19-3-22 17:28
如果自己生仔, 第時個新抱咁樣話你, 你有乜感受?又不用一起住, 肯上你家買菜煮飯, 你估唔辛苦咩!
老人家仲 ...

講得好,老人家一把年紀買送煮飯照顧周到竟換黎如此抱怨..唉

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我都會,喺屋企樓下都會入下超市7仔果d行,盡量拖得1分鐘得1分鐘先上樓

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sandwich 發表於 19-3-22 13:07
好唔想咁早返去 有冇人好似我咁?
冇咩呀,唔返住啫,冇野喎。避開下免爭執都係好事黎既。去行下街透下氣。
有時,我奶奶打黎我都唔想聽電話架。不過,我地冇野,我好尊重佢,只係我地永遠都溝通唔到,我唔想講d野,令佢唔開心,所以我自行收聲咁解啫。

侯爵府

tester5 發表於 19-3-22 21:23
冇咩呀,唔返住啫,冇野喎。避開下免爭執都係好事黎既。去行下街透下氣。
有時,我奶奶打黎我都唔想聽電話 ...

都係嘅,我同99都冇乜唔妥,我只係覺得有D壓力想逃避吓佢姐,因為如早返,會被疲勞轟炸,放工已經好攰。

子爵府

123blow 發表於 19-3-22 21:07
Bk 教左我好多嘢, 第日子女吾好同我住! 吾會走去仔家!

我眼見女親友連星期六都去仔、新抱家煮飯, 生 ...

同感

大宅

試下欣賞下佢嘅付出,大家都會好d. 我同99相處得好好,你地都一定得

男爵府

MSAA 發表於 19-3-22 13:29
same啦!其實每日放工想拿拿臨返屋企見兩個寶貝,奈何佢日日黎煮飯,我唔想咁早見到佢,於是我就日日行街 ...

日日上嚟煮飯,都咁乞你憎?咁邊個安排佢上嚟煮飯。你奶奶好為你們著想。有冇工人姐姐?如果有,叫奶奶一,三,五才上來,其餘日子叫姐姐煮。

水晶宮

Amyw.. 發表於 19-3-22 13:21
你心裡要一個怎樣嘅奶奶呢!好想知!

即係咁

如果99唔係度,其實可以唔戴bra,full住面膜周圍走

99係度,真係會無咁自由,未必一定係個奶奶差

水晶宮

Wonderlady 發表於 19-3-23 01:22
日日上嚟煮飯,都咁乞你憎?咁邊個安排佢上嚟煮飯。你奶奶好為你們著想。有冇工人姐姐?如果有,叫奶奶一 ...

人地需要就係好

無叫但佢自己上黎,咁就叫吃力不討好

呢個道路好多老人家都要明白

水晶宮

123blow 發表於 19-3-22 21:07
Bk 教左我好多嘢, 第日子女吾好同我住! 吾會走去仔家!

我眼見女親友連星期六都去仔、新抱家煮飯, 生 ...

在老人家眼中係照顧

後生嗰輩可能想出去掃街叫外賣呢

家庭摩擦好多時係因為管太多

水晶宮

MSAA 發表於 19-3-22 13:58
我都覺得佢好,但佢把口 。。。一黎到就鬧人,或彈3彈4,煩死

把口唔收真係負能量爆燈

水晶宮

回覆樓主:

我會出街迴避,除非我老公都喺到,之前由佢嚟既,但慢慢我發覺,其實我99嚟而又得我喺到既時候,佢都好似唔自在咁,咁之後佢通知話會嚟放低d 野等等,我都會離開幾個鐘避避

首頁
12345...6

尾頁

跳至