自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

佢在自己家廚房顯身手好正常
不是的話通常出去食較好
第一次上門探訪又未見過面
拎大袋餸用人家廚房有點怪雞
而且同佢是否好人無關係
你有小朋友都不急嫁
拍多兩年拖了解清楚先
佢好急要單程証就要小心

男爵府

2019新春慶豚圓

stopstop 發表於 19-3-22 16:10
因為我有兩老同女喺香港,加上工作,所以佢知只有佢黎香港。

最重要嘅係,我嘅決定影響緊佢會唔會到外國 ...

關於咩嘅決定?佢想同你結婚?

大宅

回覆樓主:

第一次拜訪人哋仲要用人哋嘅廚房煮飯,佢個腦係唔係有問題?

樓主妳喺香港大,連妳都唔覺咁嘅安排好騎呢?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我唔覺得煮飯响一段感情有任何代表性,佢做廚師的嗎?

佢對你係咪真心,就算你當局者迷睇唔清,你身邊好友家人有乜意見?

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

stopstop 發表於 19-3-22 16:12
本身係話岀去食,我媽媽話喺屋企食ok,所以佢offer咗煮。

佢第一次黎香港,第一次見我父母。。。

太熱情未必每人受,煮飯又未必岩口味

子爵府

回覆樓主:

唔知你的背景同對方背景,好難俾到意見。好多人話內地男可能會急住想同你結婚攞HKID,但我認識很多的內地人其實條件很好,唔一定係恨要個HKID。是否真心,真係需要樓主你自己用心觀察和感受。

大宅

BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

如果妳睇得開,同妳長長久久係bonus,當妳水泡再跳走係最壞結果,妳會唔會覺得好受啲?

妳本身有女有父母,妳守住自己嘅錢,其實冇乜好lose,佢同妳一齊要隻身嚟到香港,佢要面對咁大轉變,佢同妳一齊比妳更冒險,有時感情係唔係可以戰勝生活同文化差異實在好難講,但信得呢個人想同佢一齊,就同佢多溝通啦

侯爵府

2019新春慶豚圓

樓主將來會後悔, 大6男人煮飯好平常

大宅

煮飯落迷藥

大宅

回覆樓主:

係唔係真心, 呢個要你自己先至知, 或者你諗下你有乜嘢可以畀人呃

大宅

識煮 / 肯煮俾女方父母食, 都唔等於一定可以付託終生 , 自己要想清楚

大宅

2019新春慶豚圓

第一次見面,上你屋企見你父母,但用你屋企廚房煮俾你父母食,感覺唔多好,好似唔識分莊閒

大宅

我老土,接受唔到

大宅

回覆樓主:

我又覺樓主唔好咁大疑心住。大家來往下先。了解多D,最好了解到佢經濟像況就易明佢有冇企圖,如果佢大把錢又點會貪HKID?因系Bk呢度衹要一涉及大6,D人就好多偉論。自己用心去感受真定假

子爵府

2019新春慶豚圓

我老公從來唔會喺屋企煮飯。
我同老公拍拖時,佢曾經提議煮餐飯比我父母食, 4 餸 1 湯,仲走去問自己媽媽攞 tips. 我覺得佢好有誠意。 之後佢喺屋企都間中會煮飯比我食,直至我地有工人為止。

珍珠宮

stopstop 發表於 19-3-22 16:10
因為我有兩老同女喺香港,加上工作,所以佢知只有佢黎香港。

最重要嘅係,我嘅決定影響緊佢會唔會到外國 ...

他個咩職業,咩職级 (如差過你職级很多就可疑,人工就很難比較,生活指數都不同)

你話佢為你失去去外國的机会。是那個國家,咩職位?例如,放棄去欧美或放棄去印尼工作,就好唔同啦。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章

食一餐飯可以表現開心,但唔可以一餐飯決定終身

大宅

2019勳章 熱血勳章

capricornbb 發表於 19-3-22 21:26
食一餐飯可以表現開心,但唔可以一餐飯決定終身

多謝各位嘅回應令我好有啟發,我大概知道應該點做啦!
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

你跟本唔信呢個男人, 諗住佢有陰謀. 考慮下仲係咪同佢一齊仲好.

珍珠宮

大力大力 發表於 19-3-22 15:56

又唔係喎,我就係鍾意喺屋企自己煮,在酒樓又嘈又食得急~ ...

講緊未結婚前喎

個B6男家鄉可能係B6,點可能係自己度煮

酒樓都有分級數,去食一蚊雞一定嘈d啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊