懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

打算去仁安生,因為幾個朋友都在哪裡生,感覺都良好。

選擇打算選一個醫生由產檢到生跟進,
第一,不知道選哪個?
第二,是不是直接去仁安門診預約產檢就得?
第三,不知道產檢大概每次費用如何?

先謝謝各位意見!

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

ck1026 發表於 19-3-22 16:09

你問番朋友佢地睇邊個醫生,接生係咪好!
仁安醫生可以去仁安睇或者佢地出面有診所睇都得!係仁安做產檢就貴d,$1100次!診所睇好似平d $800左右!

複式洋房

2019新春慶豚圓

睇過4位仁安醫生,董志偉、林珺、劉俏芬、梁巧儀。我覺得董醫生細心,有耐性,溫柔~ 而劉醫生就好nice,加上生左三個小朋友,好了解媽媽既需要同疑問。

複式洋房

我同您既諗法一樣呀!
本身睇開果個婦科醫生已經唔做接生,而且我都係想去仁安生,所以之前book左黃濤睇,感覺麻麻而且產檢$1400次。
有朋友話張智都好好,黎緊會去睇佢。

洋房

回覆 Puddingmman 的帖子

好多謝你的回復!好的,我自己再比較一下!

洋房

回覆 jjc3011 的帖子

多謝你的回復和意見!
我係咪可以在醫院直接做埋Nifty?

下週就10w,我覺得book定差不多。暫時沒去過政府看。

洋房

回覆 jjc3011 的帖子

今天打過去BOOK已經是HK$1300一次,唔係1100,

洋房

回覆 Tongtongsweet 的帖子

謝謝回復,看來仁安越來越貴了!

別墅

2019新春慶豚圓

朋友剛搵羅醫生仁安順產,平時產檢1000,打埋無痛埋單6萬左右

洋房

回覆 雲妮mum 的帖子

你好!謝謝回復!
但我看醫生清單,沒有一個姓羅的,難道冇做了?!

別墅

2019新春慶豚圓

ck1026 發表於 19-3-22 18:14

你好!謝謝回復!

唔係仁安醫生,佢係掛牌,診所喺tst

複式洋房

我岩岩2月向仁安生,搵駐院醫生董志偉醫生睇開,細心溫柔,我多數打去book ,每次唔計藥費1200,希望幫到你

洋房

回覆 connie_yi 的帖子

恭喜你啊,希望你BB健康成長!好多謝你回復啊!好的,我會好好參考!

洋房

原來是這樣!可否PM名字給我?!謝謝!

別墅

2019新春慶豚圓

ck1026 發表於 19-3-22 18:21

原來是這樣!可否PM名字給我?!謝謝!

羅宇帆呀~bk好多媽媽睇佢

男爵府

2019新春慶豚圓

霍詠儀都好好

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我果陣都好似你咁,揀左醫院先揀醫生,因為我住係仁安隔黎 於是我就上網搵仁安d醫生,有幾個都好多人讚,例如高錦安,羅宇帆,霍詠儀,黃濤,而我就揀左張耀昌,結果係無揀錯的 佢係一個好細心好caring好有醫德的醫生,非常care媽媽,為媽媽著想,不過佢外表有d cool, 初時可能會以為佢cool, 但之後發覺佢鐘意面無表情咁講笑話哈哈
佢尖沙咀有診所,我上年睇係$700一次,唔知有冇加價,我上年10月開刀,埋單七萬頭,比你參考下
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

畀面勳章

二月生完
仁安搵劉俏芬
劉醫生係由我第一次產檢跟到我生完 好返複診

產檢$1100
我係醫院睇的
劉醫生好有耐性 見到佢好有安全感 !

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

natachiu 發表於 19-3-23 00:46
二月生完
仁安搵劉俏芬
劉醫生係由我第一次產檢跟到我生完 好返複診

劉醫生係出面翹康產檢平d$800

洋房

上個月尾仁安生,係尖沙咀曉X診所睇黃濤醫生,診金不包藥$700。個陣都係揀醫院先再搵醫生,不過黃醫生真係好好。有佢就覺得心都定啲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊