想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

busy006 發表於 19-4-9 15:42
回覆 kissyoubaby 的帖子

4粒等級都麻麻

唔好失望,仲有一個可以嘅

大宅

busy006 發表於 19-4-9 15:42

4粒等級都麻麻

唔好擔心,一定可以

大宅

Jovimami 發表於 19-4-8 22:56
我個中醫叫我要跑步減肥(幫助血液循環+袪濕氣),濕氣重會令子宮唔好就會難成孕,同時叫我要食粗糧去改善體 ...

可否介绍你個中医我?thx

別墅

望係甘望

複式洋房

babykathyli 發表於 19-4-8 23:26
你好吖 請問你係喺廣華公家ivf抽咗5次卵??

我抽左2次卵,2次放鮮胎,3次放雪胎

洋房

YyJay 發表於 19-4-9 09:05
恭喜晒你呀,而家幾多週呀?

阿B二月已係政府醫院順產啦

洋房

kissyoubaby 發表於 19-4-9 09:56
恭喜晒,萬事小心,希望我也接你好孕

加油!

洋房

Pigpigtong 發表於 19-4-9 19:45
可否介绍你個中医我?thx

大埔廣福道俊X堂,我連續睇左3個月,之後半年都無睇中醫,只靠早餐食粗糧,每日用象印燜燒壺焗啲好普通中藥係返工飲,一個禮拜運動3,4次(行樓梯或行球場)調理身體,之後就返台灣陳俊凱醫師放雪胎。俊X堂收費唔平,每次都係一個禮拜藥,每次都過千....

洋房

busy006 發表於 19-4-9 14:50

更正,要抽多2次先可做PGS

我前後放過3次胎,第一,二次都係放新鮮既,每次都放2粒,第二次醫生仲話grading係我兩年內所有受精到最靚既,子宮照超聲波仲有黃金三條線,內膜厚度夠厚,但結果HCG無番倍,醫生仲話好彩唔係宮外孕。問醫生點解失敗,佢話應該係基因問題....
我同老公怕再有基因問題,所以即使剩4粒雪胎亦要PGS(3粒收費起跳),結果2粒解凍後話not active唔用得,剩2粒都堅持送PGS,結果1粒failed,1粒passed!!! 最後只放1粒都中左,阿B今年2月順產出世啦!

洋房

kissyoubaby 發表於 19-3-22 16:09
等待再等待, 有朋友也像我一樣嗎? 歡迎入嚟一齊傾下計,分享下過程中的方法、成敗或喜樂。

大家互相一齊支 ...

我今年40,本身有多囊不易有孕,上年開始ivf之旅,抽卵21粒,6粒成胚囊,剛上月底放胎,希望順利過每一關

大宅

Jovimami 發表於 19-4-10 18:58

大埔廣福道俊X堂,我連續睇左3個月,之後半年都無睇中醫, ...

謝謝,大埔對我来講太遠了,我係附近揾算了

洋房

Pigpigtong 發表於 19-4-10 21:29
謝謝,大埔對我来講太遠了,我係附近揾算了

食物,運動外,我最後中左個次係放雪胎前有做PGS之外,3個月前已開始食葉酸和DHA,醫生睇左我既驗血Ddimer高,1個月前已叫我每日食一粒Aspirin,醫生話會令我個子宮啲血流得好啲,咁先夠營養陀BB,變相一種安胎方法!

別墅

等待再等待, 有朋友也像我一樣嗎? 歡迎入嚟一齊傾下計,分享下過程中的方法、成敗或喜樂。

大家互相一齊支 ...

我本來想按"支持"的,但按錯了"反對", 有人知可以點改嗎?

複式洋房

babygeo 發表於 19-3-23 22:35
可嘗試看中醫,我曾經在香港及台灣做過ivf, 都不成功。但上年44歲生了囝囝,是自然懷孕的,之前食了3個月 ...

請問㛋睇邊個中醫?我都44歳也想自然懷孕

男爵府

我三十中, 上年先結婚, 打緊HPV針一年內唔可以有BB...
琴晚睇左星期日檔案, 突然覺得好不安, 好擔心自己過多年先去生BB(唔係話想有就有), 個BB有問題既機率會較大... 真係好擔心...

男爵府

虎到金來勳章

大家加油!我也36,剛結婚幾個月,努力中,不過本人有子宮肌瘤,怕很難懷孕!

男爵府

大家互相一齊支 ...

我47歲生小朋友,從來沒有放棄過,總有一天送子鳥會來,加油

複式洋房

滿懷希望 發表於 19-4-1 00:31

之前睇中醫,醫師叫我去抽血睇數量,得出呢份報告

請問呢D檢查叫什麼?去那裡可以驗?

大宅

JBR12 發表於 19-5-5 18:30
我47歲生小朋友,從來沒有放棄過,總有一天送子鳥會來,加油

恭喜你!請問你最後是自然還是ivf?
同是否第一胎,及你amh 是否比較高,謝謝!

洋房

YyJay 發表於 19-4-2 18:44
請問你喺邊度驗血呢?(婦產科)?及大概幾錢呢?你仲有無check埋其他野呀?
...

我係睇中醫時,醫師話要睇我既 卵子數量 先可以知道點做所以就去 樓下 嘅化驗所去抽血化驗 嗰張紙我冇影低所以唔知叫咩名 我做嗰次千零蚊

首頁

尾頁

跳至