想生BB

跳至

首頁
56789...20

尾頁

大宅

kissyoubaby 發表於 19-3-27 23:19
你諗住搵佢地做ivf?

係呀。請問你睇邊位?

複式洋房

cliog 發表於 19-3-26 19:48
回覆 happy520 的帖子

自然好啲,想問吓呢個自然方法一般要幾耐?

因為我都是學習中,頭一個cycle是學習了解自己的身體狀況和做記錄,現在進入第二個cycle,所以都未知要幾耐,但成功個案都是有數據支持的,我覺得比較科學化!

大宅

Shibin 發表於 19-3-28 07:00
係呀。請問你睇邊位?

我未做ivf,只是檢查找黃慧儀醫生

複式洋房

回覆 Shibin 的帖子

老公精子量少不活躍加上我有二粒纖維瘤需要調理

禁止訪問

大宅

回覆 kissyoubaby 的帖子

請問你覺得黃醫生好嗎?收費大約幾錢?

大宅

Chubbpiggy 發表於 19-3-28 13:47

請問你覺得黃醫生好嗎?收費大約幾錢?

好溫柔,也詳盡細心

大宅

happy520 發表於 19-3-28 08:39
因為我都是學習中,頭一個cycle是學習了解自己的身體狀況和做記錄,現在進入第二個cycle,所以都未知要幾 ...

請問最共要見你多少次?

複式洋房

cliog 發表於 19-3-28 12:16
請問價錢

每次見指導員$300
隔星期見一次
2-3個cycle後就見醫生,@$600
我仍在見指導員階段

複式洋房

kissyoubaby 發表於 19-3-28 18:38
請問最共要見你多少次?

應該是按個別需要而定,指導員會問妳和先生問題,以確認妳的掌握程度,我個朋友好似見了2次醫生就成功了!確實給我很大的信心和希望!

禁止訪問

複式洋房

cliog 發表於 19-3-28 19:22
回覆 happy520 的帖子

好好喎,自然唔食藥,又平過IVF.祝福你,快啲成功

我們這些要和時間競賽的姊妹,一起抱著積極正面樂觀的態度,我確信一定有希望的!祝福大家都快快成功加入做媽媽行列!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

謝謝

大宅

happy520 發表於 19-3-28 19:18
應該是按個別需要而定,指導員會問妳和先生問題,以確認妳的掌握程度,我個朋友好似見了2次醫生就成功了! ...

你唔介意我問,你和你的朋友也是高齡嗎?

複式洋房

kissyoubaby 發表於 19-3-28 22:01
你唔介意我問,你和你的朋友也是高齡嗎?

我當然是高齡啦!今年生日就41了!
我朋友大我1年呢!現在已經5個月了

大宅

happy520 發表於 19-3-29 10:10
我當然是高齡啦!今年生日就41了!
我朋友大我1年呢!現在已經5個月了
...

唉!我仲高啦!岩岩43

複式洋房

kissyoubaby 發表於 19-3-29 10:17
唉!我仲高啦!岩岩43

我們都要忘記年紀,放鬆心情,抱著希望定必成功!

洋房

不用灰心,我4x,預產期今年6月,自然懷孕,所以一切都有希望,大家加油💪🏻!

複式洋房

kissyoubaby 發表於 19-3-22 16:09
等待再等待, 有朋友也像我一樣嗎? 歡迎入嚟一齊傾下計,分享下過程中的方法、成敗或喜樂。

大家互相一齊支 ...

我閱納左大家既信息,大家都要比心機,我自己都40,係35時去寶德做過1次iui失敗左,跟住就去政府廣華做Ivf, 做左5次,一次著床,但到7w時,因為照過得個胎囊長大,沒有胎,所以都流產,來緊4月會係廣華仲最後一次ivf(佢地抽卵年歲超過40就唔做),會植入埋最後2粒,我都好擔心,每次由放胎都驗孕既日子雖然得果10日左右,但已經好漫長,日日都擔心唔著床,但因為想做媽媽,所以無論點辛苦,都會繼續去做,我諗過再一次不成功的話(當然梗係想成功),就會去台灣一試,諗住都會去愛群/送子鳥,只要自己愛呢個家,愛小朋友 ,大家繼續努力,總有一天會成為偉大的媽媽(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

happy520 發表於 19-3-28 08:39
因為我都是學習中,頭一個cycle是學習了解自己的身體狀況和做記錄,現在進入第二個cycle,所以都未知要幾 ...

請問他們會安排你見醫生嗎?醫生好嗎?

首頁
56789...20

尾頁

跳至