想生BB

跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-23 23:15
請問香港做,每次費用多少?

我用咗差唔多hkd18萬. 但工作太忙了,根本問題,壓力太大

大宅

bee101 發表於 19-3-23 23:17
我用咗差唔多hkd18萬. 但工作太忙了,根本問題,壓力太大

即是2次合共36萬?!

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-23 23:18
即是2次合共36萬?!

23萬,一次抽卵,兩次放胎

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-23 22:27
我睇番報告了

Amh 1.19, fsh 5.7, Lh 2.3

你的數據似乎都唔係咁差wor!
我amh0.3 幾,FSH 9.幾
但我係39歲

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-22 16:09
等待再等待, 有朋友也像我一樣嗎? 歡迎入嚟一齊傾下計,分享下過程中的方法、成敗或喜樂。

大家互相一齊支 ...

千萬唔好俾年齡規限自己。我想講我33、34歲時都做過IVF,當時拎左大概10幾粒卵,受精兼用到既都好似4、5粒左右,植入左2次,第一次照唔到閃閃就無左,另一次係無著床,結果2次都失敗。

35歲,我再dick起心肝再試過,用左一年時間睇中醫調理,每星期一次針灸,做運動跑步,之後36歲索性辭職唔做,隔日跑步,食蛋白,之後再做IVF,結果今次抽到22粒卵,17粒受精,植入2粒,而架懷孕7個月,其餘7粒雪起備用。

2次IVF經驗話俾我知,年齡唔係成功最大因素。而係養好身體、子宮,決心有多大先係成功因素。

大宅

pinkuma 發表於 19-3-24 02:19
你的數據似乎都唔係咁差wor!
我amh0.3 幾,FSH 9.幾
但我係39歲

甘你亦做左ivf?

大宅

shashatin1234 發表於 19-3-24 07:06
千萬唔好俾年齡規限自己。我想講我33、34歲時都做過IVF,當時拎左大概10幾粒卵,受精兼用到既都好似4、5粒 ...

恭喜你呀!你係香港做ivf?

大宅

請問你地各位係HK定台灣做?每次收費如何?邊位醫生?

別墅

等待再等待, 有朋友也像我一樣嗎? 歡迎入嚟一齊傾下計,分享下過程中的方法、成敗或喜樂。

大家互相一齊支 ...

我36歲結婚,跟住就備孕,努力造人,唔成功,一年後去check雙方身體,發覺老公精子唔算太靚,而自己的指數都麻麻,但尚算合格,試過唔少中醫,身體好左,但都唔成功。
有去排政府嘅不育科,但計過,到我可以IVF時都差不多40歲,係政府試過IUI失敗,姑娘好好同我地分析,如果真係好想要BB就去私家做IVF,就係咁的起心肝即刻做。
當決定做IVF,再搵中醫調理身體,指數靚左,邊調理邊開針,抽卵一次,放胎兩次,成功,感恩40歲生左。
所以,如果真係好想要BB,千祈唔好放棄,唔好比年齡嚇阻,認同心情要放鬆、做運動、調理身體等,無論是對自然懷孕或IVF都好重要。
祝早孕,期待你好消息。

別墅

大家互相一齊支 ...

加油!我上年做ivf一take過bigno,年紀5重要最重要係養好D卵子,希望你成功!

大宅

fdbaby711 發表於 19-3-24 09:27
我36歲結婚,跟住就備孕,努力造人,唔成功,一年後去check雙方身體,發覺老公精子唔算太靚,而自己的指數 ...

你係邊間做?邊個醫生?收費如何?

大宅

mokaiko 發表於 19-3-24 09:30
加油!我上年做ivf一take過bigno,年紀5重要最重要係養好D卵子,希望你成功!
...

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-24 09:32

我之前係陳億仕E生睇不育,但因為太貴要15万我冇做到,我亦係中環睇過其他不育E生,原因都係太貴放棄係香港做ivf,去左國內做价$,大約7万到港元。

大宅

mokaiko 發表於 19-3-24 09:36
我之前係陳億仕E生睇不育,但因為太貴要15万我冇做到,我亦係中環睇過其他不育E生,原因都係太貴放棄係香 ...

意思中國大陸?

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-24 09:39
意思中國大陸?

係牙,我有親友係E院做院長,所以係廣州做ivf

大宅

我之前也了解過寶德醫務,也是十幾萬至二十萬,真係好貴,仲要一次未必得

大宅

mokaiko 發表於 19-3-24 09:40
係牙,我有親友係E院做院長,所以係廣州做ivf

明白,但如果我唔識人,唔會夠膽係大陸做

大宅

其實好多人成日話去台灣做,但又要留係當地很多日,我何來有這個時間?

別墅

kissyoubaby 發表於 19-3-24 09:43
明白,但如果我唔識人,唔會夠膽係大陸做

係嫁,因為都怕要識人先夠膽去做 ,你可以同你先生做下D檢查先。

大宅

上年9月時已做了檢查

首頁
12345...20

尾頁

跳至