想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

AllanWong 發表於 19-8-15 15:11
請問是哪個醫生?

黃元坤醫生

複式洋房

回覆 kissyoubaby 的帖子

43歲都唔使灰心,我有朋友話佢同事46歲,上海做咗三年ivf,中間成功過小產咗,又有返BB,不過要有心理準備,ivf真係一條又使錢又折磨人嘅路。
我今年都37歲,仁安做ivf,使咗17萬,一次bingo,但過程都好坎坷下。我抽咗14粒卵,最尾得2粒用得,中咗一粒。

複式洋房

kammykoala 發表於 19-8-15 09:39
請問大家有無 有醫德的不育科醫生介紹?我巳做左一次ivf 得一粒受精,卵少,我想調理好身體,我懷疑自己荷 ...

台灣,深圳

複式洋房

lovelybetty 發表於 19-8-16 12:26

43歲都唔使灰心,我有朋友話佢同事46歲,上海做咗三年ivf,中間成功過小產咗,又 ...

中就得

複式洋房

Ynat0310 發表於 19-3-26 22:18
我42歲,高齡,老公的精子少又不活躍,家計會話我哋各自得40%有BB ,舊年九月開始去中醫調理, 中醫話他一 ...

可否pm中醫的資料,我想調理。謝謝

大宅

Wlimlui 發表於 19-8-15 13:34
我太太做IVF一次性就生了個囡囡,現在十個月多了。如果妳有須要私家醫生資料,我可以告訴妳,醫生很專業, ...

可以pm資料給我嗎?

複式洋房

回覆 prettygigi 的帖子

請問你在那裡做IVF呀?

複式洋房

回覆 滿懷希望 的帖子

請問你是睇那個中醫呀? 我也想驗血睇下這些指數,是否在經期第二,三日檢驗, 可否分享資料, 謝謝!

複式洋房

回覆 florence128 的帖子

恭喜你!! 請問你在香港還是台灣做IVF?

複式洋房

我今年45歳,AMH0.5, 在威院做過二次IVF失敗,轉戰去台灣王家瑋,一次過Bingo,剛剛8月生了豬BB😆

複式洋房

Poohpooh2018 發表於 19-9-16 12:43

我今年45歳,AMH0.5, 在威院做過二次IVF失敗,轉戰去台灣王家瑋,一次過Bingo,剛 ...

請問你如何養卵,今年41歲。剛剛在台灣抽完卵。只有2粒,其中1粒受精
我怕再抽也很少

洋房

33fithree 發表於 19-9-16 11:29
回覆 florence128 的帖子

恭喜你!! 請問你在香港還是台灣做IVF?

我係威爾斯私家症做ivf,一次成功,而家27週了

複式洋房

回覆 eva102 的帖子

我都卵少,抽到三粒,受精二粒 day 3, 放2中1。

養卵:

運動一星期3-4次跑步

每日朝早2隻蛋,1杯低/脂牛奶

針灸+中藥

Supplement:Dhea、葡麗沛、Q10、鈣、葉酸,D3,魚油

每日飲黑杞子水

每日浸腳

暖宮

複式洋房

2019新春慶豚圓

請問大家有針灸師介紹嗎?

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆 Poohpooh2018 的帖子

請問可以將針灸師資料PM我嗎?謝謝!

複式洋房

Poohpooh2018 發表於 19-9-16 12:43

我今年45歳,AMH0.5, 在威院做過二次IVF失敗,轉戰去台灣王家瑋,一次過Bingo,剛 ...

我今年44歲 AMH 0.03, 剛剛在台灣王家瑋開了針亦只有一個卵及好彩受精了。每一關都唔易過。打算打多一個cycle, 然後植入。但王醫師話如果blood test 唔得當個月不可植入. 樓主有多少卵子植入及全部過程用咗多少時間?

複式洋房

回覆 Angelcorner 的帖子

上年7月底抽卵,抽三粒,2粒受精,諗住休息一個cycle 放雪胎。但植入前,中醫建議做子宮宮腔鏡撿查,做檢查時發現有瘜肉,並在10月割了。跟著12月放了2個day 3 雪胎,放二中一。

別墅

恭喜您,有沒有做pgs?

複式洋房

回覆 sugurk 的帖子

別墅

Poohpooh2018 發表於 19-9-18 10:31
回覆 sugurk 的帖子

我都覺得好難養到day 5, 要過埋pgs仲難,王家瑋有無要求你要養到day5?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊