潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Kingswood 發表於 19-3-24 21:24
我6月會去巴黎, 尾站會係英國希斯路機場返香港, 我係咪係英國機場時才買LV, 會好過在巴黎買泥? 謝謝
...

要睇你買乜,一般貨Paris 平,但如果hit item 要waiting list嗰啲就可能英國多d貨

同埋你坐Cathay 定BA?
我今次轉機係坐BA去T5,貨好多,如果你坐CX去T3我有Over 半年冇去唔清楚stock level

伯爵府

luvysl_blythe 發表於 19-3-24 18:57

係咪平過HK?

Small size 成櫃都係,medium 就得幾個

應該平香港少少€3700 for medium 黑白皮 or 藍黑皮,退完稅我估大概HKD 29300

伯爵府

magleo 發表於 19-3-24 21:13
請問四格dior幾錢?

退完稅應該HKD 233xx 左右

大宅

gzilla 發表於 19-3-24 14:31
我request b25 Barenia, 之後就noir or toffee 但都係b25,我有講K都ok,不過我都話個SA 好hea, hardware ...

咁佢比呢個offer你一啲都冇hea 你

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

gzilla 發表於 19-3-24 23:39
Small size 成櫃都係,medium 就得幾個

應該平香港少少€3700 for medium 黑白皮 or 藍黑皮,退完稅我估 ...

29300 好抵 hk 要33900

別墅

gzilla 發表於 19-3-24 23:48

想問你會用乜嘢方法退税?我試過排隊攞錢,check完一輪單再排隊攞錢,浪費時間,尤其英國,局你攞英磅,咁我唔想浪費時間就選擇郵寄,但發現每次返黎嘅數同退嘅錢唔同,亦試過收唔到退税,尤其D大數!見你成日進出歐洲,你覺得邊種方法收回退税最穩妥呢?

複式洋房

gzilla 發表於 19-3-23 01:26
Exotic leather bags on display

(emoji)(emoji)

男爵府

gzilla 發表於 19-3-24 23:48
好底平過香港

男爵府

gzilla 發表於 19-3-24 23:35
要睇你買乜,一般貨Paris 平,但如果hit item 要waiting list嗰啲就可能英國多d貨

同埋你坐Cathay 定BA? ...

Thanks for your reply .今次我坐cx回香港, 會在巴黎入英國走. 請問 在英國機場退稅 會不會搞好耐 我想退現金 雖然俾信用卡少幾個%。
但好像有保障啲

男爵府

tashalammm 發表於 19-3-25 02:07
好底平過香港

香港幾錢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

Kendybaby 發表於 19-3-25 01:49
想問你會用乜嘢方法退税?我試過排隊攞錢,check完一輪單再排隊攞錢,浪費時間,尤其英國,局你攞英磅,咁 ...

我唔會嘥時間排隊攞cash, 每次都只係退落card

通常張form 要stamp 嘅我喺custom stamp 完都會影相keep record, 法國electronic scan form 咁冇計啦,至於Heathrow 冇記錯佢有時會有一張summary嘅receipt?

touchwood so far 只係試過有d好細銀碼嘅tax refund 退唔到(check 完之後一般都係話冇收到張form)

伯爵府

Kingswood 發表於 19-3-25 10:08
Thanks for your reply .今次我坐cx回香港, 會在巴黎入英國走. 請問 在英國機場退稅 會不會搞好耐 我想退 ...

其實講唔定,要睇吓你嗰期或音嗰個timeslot 有幾多強國人,佢地個個d form成寸厚

我試過排over 一個鐘又試過10分鐘攪掂

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

gzilla 發表於 19-3-22 23:35
Kellyado on display

this one nice

伯爵府

IloveJJ 發表於 19-3-25 10:54
想去法國,但好似治安好差,個個話唔好去喎!

治安差就一貫,旅遊區多扒手出沒
如果講黃背心,我weekday 又見唔到有咩問題,星期六就係封咗d路麻煩d

對我黎講最好個個驚咗唔去Paris, 等我容易啲攞FSH appointment

大宅

gzilla 發表於 19-3-25 16:54
治安差就一貫,旅遊區多扒手出沒
如果講黃背心,我weekday 又見唔到有咩問題,星期六就係封咗d路麻煩d

我朋友都咁講:星期六封路好煩
所以我下次安排星期1-4留Paris 算

男爵府

magleo 發表於 19-3-25 10:29
香港幾錢?
無記錯,好似3萬頭。有錯請更正

公爵府

牛年勳章

首頁

尾頁

跳至