親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上年響ctrip訂製去左桂林覺得唔錯,今年諗住去張家界,但度完後再上網覺得今次幾個俾既行程都好一般。

後來上網見到一個導遊評價唔錯,就微信問佢價錢行程,因為佢可以安排1晚住景區內+第二朝睇日出,同埋見佢都細心唔怕我煩,所以就confirm左,最初其實佢既報價係內地團,好在問之後清楚,依家係1司機1指定導遊既私家團。

今次行程係5日4夜張家界+長沙,長沙主要係睇湖南博物館+馬王堆漢墓,希望到時好天氣有好風景。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

女皇駕到 發表於 19-3-22 20:28
上年響ctrip訂製去左桂林覺得唔錯,今年諗住去張家界,但度完後再上網覺得今次幾個俾既行程都好一般。

後 ...

點plan架?
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-3-22 20:32
點plan架?

因為我之前無咩idea,所以我話俾佢聽去幾多日,佢先plan平普通行程,後來我上網做功課,睇到有d想去既地方,就再調整。

本身佢個plan係搭鳳凰古城,後來我覺得湖南博物館吸引d,所以改最後一日響長沙玩,再直接長沙坐高鐵返香港。

wcpcelia    發表於 19-3-23 14:54

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

女皇駕到 發表於 19-3-22 20:36
因為我之前無咩idea,所以我話俾佢聽去幾多日,佢先plan平普通行程,後來我上網做功課,睇到有d想去既地方 ...

勁! 即係ctrip搵左個包車c fu先?

放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-3-22 20:39
勁! 即係ctrip搵左個包車c fu先?

唔係,其實都係訂製行程,訂製師就係導遊,但不經ctrip,所以都有少少風險,今次玩過覺得好再介紹俾大家。

象牙宮

女皇駕到 發表於 19-3-22 20:41
唔係,其實都係訂製行程,訂製師就係導遊,但不經ctrip,所以都有少少風險,今次玩過覺得好再介紹俾大家。 ...

謝謝
放下自在

公爵府

回覆樓主:

好呀!今年復活節得妳介紹用ctrip定制旅行去桂林,其實我最想去張家界,等妳返來分享。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珍珠宮

留毛學嘢

水晶宮

回覆 女皇駕到 的帖子

平均一人幾 $ ?

男爵府

chocolatebean 發表於 19-3-23 23:25
回覆 女皇駕到 的帖子

平均一人幾 $ ?

加埋洗費大約5500一個人

水晶宮

回覆 女皇駕到 的帖子

咁貴既?
有咩行程呀?

珍珠宮

後 ...

我都跟你搵訂製師plan桂林行程,下月出發,期待你張家界嘅分享

珍珠宮

女皇駕到 發表於 19-3-23 23:28
加埋洗費大約5500一個人

咁貴嘅?

男爵府

chocolatebean 發表於 19-3-23 23:29
回覆 女皇駕到 的帖子

咁貴既?

甘實都唔算,包團RMB2500,加埋一D唔包既門票RMB300,大約HK3400,再加香港高鐵來回HK1200,再加食飯洗用HK900左右。

男爵府

hellomiki 發表於 19-3-24 14:46
咁貴嘅?

已回應,請睇14樓。

水晶宮

回覆 女皇駕到 的帖子

點解唔跟HK團出發既?

男爵府

chocolatebean 發表於 19-3-24 15:57
回覆 女皇駕到 的帖子

點解唔跟HK團出發既?

本來諗過跟美食之旅,價錢都差唔多亦係香港出發,但睇完美食行程後,發覺實質玩張家界只有2日,無去玻璃大橋及楊家界,天門洞都只係遠眺,所以其實去少左好多地方。加上今次導遊安排一晚住景區內,可以有更多時間遊覽(我好怕迫),亦可以響景區內拍攝日出日落。此外,相對已商業化既鳳凰古城,我地對博物館更有興趣。

最重要係包團可以依家自己既步伐,要停耐d或者唔去景點,都可以隨意話事。

水晶宮

回覆 女皇駕到 的帖子

明白

子爵府

後 ...

我打算5月底到張家界,可唔可以介紹你的包車,謝謝

男爵府

回覆 lovelyec 的帖子

我PM左你,不過我要復活節左右先出發,到時先可以報告好唔好呀。

首頁

尾頁

跳至