0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb用緊huggies NB碼尿片,但間唔中都會漏尿攪到d衫濕哂!其實佢著落鬆鬆地,著既時候都已經拉到最緊,可能係bb踢下踢下隻腳時整鬆哂,但用細一個碼零碼又漏得仲勁,可能因為太細塊又多尿所以唔夠吸水!
大家有無試過呢個情況?而家諗緊想轉下牌子用Pampers,以大家經驗應該用Pampers咩size會岩d?
Thanks!

男爵府

我B出世都用Huggies,之後人地介紹用日本牌子,用左日本之後唔用H了,滑好多

大宅

會呀,H牌好易濕曬,快d用曬佢就轉用P牌,無漏既問題lu

大宅

臭Patpat小B 發表於 19-3-22 22:57
我B出世都用Huggies,之後人地介紹用日本牌子,用左日本之後唔用H了,滑好多
...

日本牌係邊隻?想參考下,thx

大宅

Puddingmman 發表於 19-3-22 23:09
會呀,H牌好易濕曬,快d用曬佢就轉用P牌,無漏既問題lu

一於試下
但知唔知用開huggies NB, 轉用pampers都係買返NB size就岩

大宅

小小晴 發表於 19-3-22 23:56
一於試下
但知唔知用開huggies NB, 轉用pampers都係買返NB size就岩
...

我覺得岩架~

大宅

Puddingmman 發表於 19-3-22 23:57
我覺得岩架~

thank you

大宅

回覆 小小晴 的帖子

我囝初時出世都是用Huggies,這個牌子既碼數比其他牌子細啲,如果你用近初生碼,其他牌子都是買初生就啱啦。我現在用Goon覺得價錢平,好用冇漏和每張尿片唔同公仔

男爵府

小小晴 發表於 19-3-22 21:35
bb用緊huggies NB碼尿片,但間唔中都會漏尿攪到d衫濕哂!其實佢著落鬆鬆地,著既時候都已經拉到最緊,可能 ...

huggies d碼應該已比pampers 細~
或者係因為huggies唔好先漏尿。
pampers吸得好好~
merries就高腰d~

大宅

yozosydney 發表於 19-3-23 06:26
回覆 小小晴 的帖子

我囝初時出世都是用Huggies,這個牌子既碼數比其他牌子細啲,如果你用近初生碼,其他牌 ...

huggies比其他細bb而家著huggies NB都鬆鬆地要拉到好高同痴到好緊先唔漏,咁其他牌子比佢大又會唔會唔太岩
唉,而家bb個碼好尷尬,d尿片一係太鬆一係太細

大宅

阿隨 發表於 19-3-23 06:27
huggies d碼應該已比pampers 細~
或者係因為huggies唔好先漏尿。
pampers吸得好好~

huggies比其他細bb而家著huggies NB都鬆鬆地要拉到好高同痴到好緊先唔漏,我諗pampers吸得好d,就算少少鬆都唔會漏掛

男爵府

小小晴 發表於 19-3-23 14:27
huggies比其他細bb而家著huggies NB都鬆鬆地要拉到好高同痴到好緊先唔漏,我諗pampers吸得好d,就 ...

pampers吸得快~
我囡用merries~有時一濕就喊~

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我系日本牌子轉H,覺得都係H好用,哈哈哈

大宅

小小晴 發表於 19-3-22 23:56
一於試下
...

係我都係咁轉,但我用H牌都無漏過~!轉係因為之前p牌做特價 25蚊一包NB

大宅

回覆 Magicpian 的帖子

我用H牌都是買1送1先用,用完就轉Goon la.試過p牌和花王都是覺得Goon好啲

大宅

阿隨 發表於 19-3-23 15:56
pampers吸得快~
我囡用merries~有時一濕就喊~

咁即係merries吸完之後會好濕,bb好唔舒服

大宅

Magicpian 發表於 19-3-23 16:09
係我都係咁轉,但我用H牌都無漏過~!轉係因為之前p牌做特價 25蚊一包NB

好抵喎個特價

大宅

yozosydney 發表於 19-3-23 16:45
回覆 Magicpian 的帖子

我用H牌都是買1送1先用,用完就轉Goon la.試過p牌和花王都是覺得Goon好啲 ...

我都係當初有coupon買一送一先用H
開頭用都無事,用用下就衰

大宅

回覆 小小晴 的帖子

可能佢真是比其他牌子細,所以易爆屎,好多朋友初時都用佢,之後都轉晒其他牌子了。

複式洋房

小小晴 發表於 19-3-22 21:35
bb用緊huggies NB碼尿片,但間唔中都會漏尿攪到d衫濕哂!其實佢著落鬆鬆地,著既時候都已經拉到最緊,可能 ...

我仔用用Huggins,又漏屎又漏尿!轉左pampers 都好好用!跟住轉碼用goon仲好用!暫時未有漏屎漏尿

首頁

尾頁

跳至