自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Charlotte_mom 發表於 19-3-22 22:25
有次冬天熱水爐壞左,成家落樓下運動場沖(已忍一日,無法再忍)
水猛明亮氣氛好,唔好講笑真係正: ...

氣氛?!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 19-3-22 22:35
覺得好危險就真,硬係覺得冲冲下會有變態佬衝入嚟

初初都擔心,但形勢所迫盡地一煲
點知非常滿意,d阿姐坐晒出面吹水,夠安全又好氣氛,光猛唔怕有阿飄,人流都ok,地唔濕、有locker有更衣設施、整整齊齊水夠熱又夠強
返到屋企我仲講笑話不如取消唔買熱水爐

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bmuimami 發表於 19-3-22 22:41
氣氛?!

係呀,成班阿姐吹住水,夠熱鬧好氣氛

珍珠宮

2019新春慶豚圓

知道有屋邨因為咁,變咗要收錢

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-22 22:42
初初都擔心,但形勢所迫盡地一煲
點知非常滿意,d阿姐坐晒出面吹水,夠安全又好氣氛,光猛唔怕有阿飄:happ ...

咁又真係估唔到喎,咁本身我甚少去運動場既

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

我會所沖涼要比錢

wcpcelia    發表於 19-3-23 10:33

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

啲人嘅心態係比左管理費唔可以蝕抵,會所有廚房可能會去煮埋飯
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

以前會所唔收費確係多街坊落去沖涼, 自從收費之後就無晒呢d人

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我個度之前都係,搞到而家要收錢

侯爵府

回覆樓主:

其實水費唔貴。
我識人都係咁,同埋帶埋水樽落去裝水

侯爵府

siufcat 發表於 19-3-22 22:16
我住咗喺度咁耐佢哋日日風雨不改
除咗個BB唔使
好似四個大人都係咁

我都見過,一家大細拎住一籃洗頭水、沖涼液、衣服去會所沖涼,有時咁橋與佢同升降機,一入去就聞到沖涼後的味道。

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

elisewaiman 發表於 19-3-22 22:44

我住個屋苑係,原本焗桑拿同沖涼都免費,之後太多人叫工人姐姐落去club house沖涼兼洗埋衫,現在要收$10一次。

子爵府

2019新春慶豚圓

子爵府

2019新春慶豚圓

elisewaiman 發表於 19-3-22 22:44

我嗰度沖涼要收五蚊雞,因為入面有桑拿同Jaccuzi

當然有人偷雞入去沖,邊有職員捉

珍珠宮

2019新春慶豚圓

Charlotte_mom 發表於 19-3-22 22:25
有次冬天熱水爐壞左,成家落樓下運動場沖(已忍一日,無法再忍)
水猛明亮氣氛好,唔好講笑真係正: ...

哈, 同我經歷差不多, 不過我上次係夏天壞熱水爐, 我落會所比錢沖涼, 個花灑猛过我家好多。正!!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

o_____o 發表於 19-3-22 23:04
我住個屋苑係,原本焗桑拿同沖涼都免費,之後太多人叫工人姐姐落去club house沖涼兼洗埋衫,現在要收$10 ...

same here. 我呢度收$20

子爵府

2019新春慶豚圓

siufcat 發表於 19-3-22 22:16
我住咗喺度咁耐佢哋日日風雨不改
除咗個BB唔使
好似四個大人都係咁

我有少少潔癖,出完街要沖涼洗頭,如果我落會所沖涼返到屋企咪又要沖多次?

男爵府

琛媽 發表於 19-3-22 22:49
啲人嘅心態係比左管理費唔可以蝕抵,會所有廚房可能會去煮埋飯

哈哈

男爵府

2019新春慶豚圓

Moppyhaha 發表於 19-3-22 22:23
上上落落都麻煩喇

上上落落都唔算麻煩啦,錦綉花園好多人成家人揸車去會所沖涼,俾我淨係係更衣室行去停車場都已經出晒汗。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

慳成咁 , 想將個管理費用到盡?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊