夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

和C6結婚十幾年,我們都算感情唔錯,而且C6的生活就只有工作和回家,朋友已經好少搵!佢真係顧家和肯照顧小朋友,當然男人照顧上係唔及女人,好了,入返正題!兩夫婦結婚咁多年,唔多唔少生活會變成習慣,回想拍拖時的點滴,我相信好多夫妻婚後都唔會可以一直keep住做拍拖時的動作和行為,簡單舉例,拍拖熱戀期,見少一日都掛住,一見到對方就有衝動,什至乎簡單的攬錫,都會由一開始很緊張刺激,到慢慢變成越來越少(續)

大宅

以至婚後,什至可以唔攬唔錫,直接就去做愛做的事便算!這樣的夫妻關係對比拍拖,我相信每一個人都會選擇拍拖的關係多於婚後的關係!因為拍拖是甜蜜的,而婚後就變得相對沉悶!我C6都是一個典型的香港男士,就是唔浪漫唔溫柔,所以當一段關係,變成習慣,彼此之間的接觸越少,彼此失去了對丈夫和妻子的拍拖時的感覺,人便會希望尋找新鮮或一個對自己有興趣的人!久而久之便形成好多出軌的關係!(續)

大宅

我有計算過,C6最耐可以多久唔掂我,都差不多可以成個星期無接觸,嗰段時間,其實都真係會好疏離,雖然同床,但大家無身體觸碰,係真係會影響關係!我C6更離譜的是,我有時主動去攬佢抱佢,佢會問我咩事,或者會縮開!試問一段十多年的婚姻,去到這情況若有第三者出現,是不是變得很刺激和能令人重拾年輕(續)

大宅

我份人唔太喜歡收藏自己的想法,當我去到被C6冷落的時候,我就會爆發,就好像正常人老婆坐車會挨住老公,而我當初比C6吸引是因為大家未拍拖時,佢在小巴上見我睡了,他會靜靜地用手墊住小巴條鐵通比我訓!但時至今日,坐車時,我挨一挨他,他都會縮開!這樣的反差,對於一個女士來說,是不是太hurt!男人!你就是這麼粗心的嗎?當有另一個膊頭可倚靠時,女人又點會唔走(續)

大宅

回覆樓主:

一段關係,真係需要雙方付出!彼此建立。關係需要保持,是雙方都要行動!若一方單方面唔開心,對方又唔知,那心裡的空洞便會越來越大,當一個新鮮的第三者出現,自然而然會出軌,尋找開心和愛!所以一段長久的婚姻,我認為心靈和身體的接觸是很需要的!兩個不同的人,失去了對對方的興趣,這樣一定很難維繫落去!這就是我踏入中年!婚姻已達到十多年仍然算美滿的個人建解!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有無同C6傾下?

男爵府

aeaemama 發表於 19-3-23 11:13
一段關係,真係需要雙方付出!彼此建立。關係需要保持,是雙方都要行動!若一方單方面唔開心,對方又唔知, ...

同意。

呢個接觸既係要心靈上、也需要是身體上。雙方都願意付出,亦識得欣賞對方既付出。

樓主係婚後幾多年開始同老公變得生疏?

我親戚結婚前4個月左右,已經話佢老公開始出街唔會拖佢手,亦完全唔會接送佢。

所以白頭到老、永結同心,要做到一D都唔易

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-3-23 11:22

同意。

所有, 對女人來說唔好結婚更好
永遠保持高貴, 保持上風
一結了婚就唔值錢!
男人, 就係咁!

大宅

aeaemama 發表於 19-3-23 10:49
和C6結婚十幾年,我們都算感情唔錯,而且C6的生活就只有工作和回家,朋友已經好少搵!佢真係顧家和肯照顧小 ...

女人出軌主要因為男人對佢唔好
個男人對個女人好, 就算無錢要捱也心甘情願。

annafong    發表於 19-3-28 11:48
rainbowchuuu3    發表於 19-3-25 12:09

男爵府

空巢媽媽 發表於 19-3-23 11:38
一結了婚就唔值錢!

又或者咁,男人天生鍾意狩獵同掌控,只要你婚後俾佢覺得掌控唔到.......

所以女人要有自己揾樂子(節目)既能力 唔洗男人你都好快樂

子爵府

希望你不是在為第三者找合理理由。
夫妻之間大家係可以坦白把問題攞出黎傾。男士係婚後,好多野都需要女士提醒,佢先會識做。
祝福你們幸福美滿,加油

子爵府

aeaemama 發表於 19-3-23 11:03
我份人唔太喜歡收藏自己的想法,當我去到被C6冷落的時候,我就會爆發,就好像正常人老婆坐車會挨住老公,而 ...

佢在小巴上見我睡了,他會靜靜地用手墊住小巴條鐵通比我訓! ---> 咁佢依個反差又真係幾騙人喎....(係典型例子, 未追到手, 契弟都要做的人.....)

好讚同要雙方保持, 如果男方無微不至, 女方就老逢咁, 咁男方長時間落去都會不爽, 女方要多欣賞, 應有的出口讚許是需要的, 男人開心, 女人亦易得心應手

.

大宅

aeaemama 發表於 19-3-23 10:51
我有計算過,C6最耐可以多久唔掂我,都差不多可以成個星期無接觸,嗰段時間,其實都真係會好疏離,雖然同床 ...

同意

大宅

lojo11 發表於 19-3-23 11:21
有無同C6傾下?

我會講架~不過佢好快又再重蹈覆轍!我同佢算係咁!我一講完佢就會改善下!嗰排就會sweet 啲(emoji)

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-3-23 11:22

同意。

生疏我估係耐不耐就疏架啦!但每次我爆發,佢就會知衰!所以先可以一直維持下去!

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-23 12:06
佢在小巴上見我睡了,他會靜靜地用手墊住小巴條鐵通比我訓! ---> 咁佢依個反差又真係幾騙人喎....(係典型 ...

係~關係真係雙方都要付出!只有一邊取一個只會拎!就會唔健康!
我琴晚都特登同佢提返佢之前用手幫我墊住!之後佢成晚訓覺就痴住我攬實我!今朝有感而發,出post 就係想其他JM 都要多表達

子爵府

aeaemama 發表於 19-3-23 10:50
以至婚後,什至可以唔攬唔錫,直接就去做愛做的事便算!這樣的夫妻關係對比拍拖,我相信每一個人都會選擇拍 ...

以我為例, 和太太識了19年, 結婚17年, 保持拖手, 吵架係有,但好多時都盡量溫柔對佢(她吵架哭時提過...), 其實都係舉手之勞, 亦唔覺低威....

我們現在都會在家kiss, 擁抱, 係健康個種(沒有邪念),

所以係仔仔面前都會做, 亦可以教他什麼是愛, 見她攰會幫她按摩, 說辛苦了打氣.

拖手就不嬲都keep 住, 我覺得係代表一個承諾的象徵, 唔覺老土.

我們在家抱抱錫錫, 又唔代表當晚會做愛的, 要看時間/情況, 愛和做愛係可以獨立, 不會為做愛而愛, 可能現在已昇華了.

一般一星期一次兩次, 但出差隔2-3星期沒有, 甚至一個月, 又唔會有什麼問題, 自己攪掂, 不用尋求其他人幫手..... 好睇自己要什麼, 我就喜歡家裡"真", 簡單, 不想令自己複雜.....亦視她為己... 所以因為咁, 對尋找刺激的興趣不大.

大宅

Mrs9588 發表於 19-3-23 11:48
希望你不是在為第三者找合理理由。
夫妻之間大家係可以坦白把問題攞出黎傾。男士係婚後,好多野都需要女士 ...

我係真心提出自己的諗法,希望幫助對婚姻有疑惑的人,更加希望人人婚姻美滿!我當然美滿啦!琴晚先同C6非常sweet

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-23 12:27
以我為例, 和太太識了19年, 結婚17年, 保持拖手, 吵架係有,但好多時都盡量溫柔對佢(她吵架哭時提過...), ...

你做得好好呀~我出這個post,其實都想比多啲C6睇到,女人好簡單,要的不是什麼,要的只是交流和接觸!每天一個簡單擁抱和錫錫,看似不值錢,但現今好多C6就是這麼孤寒!不要說每天,根本連一個星期,什至乎一個月無攬下個老婆!這樣算是什麼婚姻!我C6好在踢下會改善咋

大宅

空巢媽媽 發表於 19-3-23 11:38
一結了婚就唔值錢!

所以好多人真的會選擇唔結婚

首頁
12345...9

尾頁

跳至