網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

333s 發表於 19-3-25 20:29
床下145cm, 站在床下,要低头, 也沒事。
床栏不受影響的。

我有加錢加高護欄,加到50cm.
客服說明天(即今日)發貨,我問有冇圖看,佢話廠房遠冇
問佢改成點,佢又話冇資料。
我請佢今日發貨前確實改成點才發貨,佢嗯咗一聲。

希望唔洗售後啦

象牙宮

hellomamiii 發表於 19-3-26 06:17
我有加錢加高護欄,加到50cm.
客服說明天(即今日)發貨,我問有冇圖看,佢話廠房遠冇
問佢改成 ...

我仔用高架床, 若他是小朋友, 小學生, 我也會加高護欄。
我是直接和厂家 deal, 愈是仔細也好。 每个細節要寫。最好加圖表達

任何床架都是現成, 寛度1.2米和1.5米床。要1米床, 就切掉, 要1.35米 (用1.5米切掉)
高度 standard 1.7米, 要1.5米, 就切掉。

和床板一樣道理。(你在香港買床板 寛了就切) 不夠大就要用2块, cut 成。

我計劃淘雙人高架床 1.5米。為了增加空間。
要好好 plan
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 19-3-27 09:03
我仔用高架床, 若他是小朋友, 小學生, 我也會加高護欄。
我是直接和厂家 deal, 愈是仔細也好。 ...

謝謝你,佢噚晚發貨了,等啦唯有,佢只係話應我要求改好了, 希望砌起ok啦。

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 333s 的帖子

有沒有LINK可SHARE, 因為我工人房長度只有192CM, 高只可以160CM以下, 所以只可以造床. 想要鐵架床. 上床下吉位放雜物.

象牙宮

oktammy 發表於 19-3-29 16:35
回覆 333s 的帖子

有沒有LINK可SHARE, 因為我工人房長度只有192CM, 高只可以160CM以下, 所以只可以造床. ...

你樓底多高? 250cm? 決定于用多高的床。
工人房長 192cm
寛多少?

想实惠D, 該找現成的。(好多的) 省地方, 省錢, 省安裝。
床長 190cm
床寛 88-100cm
1. 鉄床卫生, 环保, 拆了能再裝。(安裝易)
2. 鉄床須貼墻的。穩固

market price 400 - 1000。

高架床。/學生床。
1.4-1.7米高

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 19-3-31 10:42
你樓底多高? 250cm? 決定于用多高的床。
工人房長 192cm
寛多少?

我樓底高,但無用,因為工人房床尾有個電箱阻住,所以床總高唔可以過160cm, 加上房係長方形,闊只可85cm內,所以要訂造先岩。

所以請share訂造床link, thx

象牙宮

oktammy 發表於 19-3-31 12:51
我樓底高,但無用,因為工人房床尾有個電箱阻住,所以床總高唔可以過160cm, 加上房係長方形,闊只可85cm內 ...

search 高架床。
可拆卸经济型高架床

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.75.b3fe78932kPwEg&id=585840887215&ns=1&abbucket=17#detail

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.17.b3fe78932kPwEg&id=568298688407&ns=1&abbucket=17#detail

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.279.63e355aaW4aMzS&id=587405615184&ns=1&abbucket=17#detail

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.54.b3fe78932kPwEg&id=588415945580&ns=1&abbucket=17#detail

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.74.b3fe78932kPwEg&id=587559382802&ns=1&abbucket=17#detail

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至