夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

joblog 發表於 19-3-24 17:37
睇漏左, 咁我有咁ge老婆我一定會駡爆佢

佢老婆直頭完全唔識感恩啦~真係真心覺得樓主好慘~聽得出佢真係身心俱疲

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓

joblog 發表於 19-3-24 17:58
回覆 mingmama 的帖子

佢老婆其實會唔會係心態未調整好, 我第一胎時情緒都唔係好好, 未適應到有小朋友ge生 ...

佢老公放工返嚟都幫佢做咗好多嘢啦~佢做咗成日屋企嘢~佢老公都返咗成日工架~你估返工舒服過佢喺屋企咩又要受氣又要睇人面色利申:我都係FTM~想當年我先生放工返嚟會幫女女沖涼~又會幫我洗奶樽~我已經非常感激佢~我嗰陣都係第一次做媽媽~都無經驗架~我只感覺樓主老婆係極自私的人

複式洋房

joblog 發表於 19-3-24 17:37
睇漏左, 如果我有咁ge老婆我一定會駡爆佢

產後抑鬱,會唔會年幾都有?通常話男人愛打機,我相反,我老婆超愛,,話佢就話壓力大,打機減壓,,,,haha....... 不過最大鼓勵就係個囡,,痴我

複式洋房

mingmama 發表於 19-3-24 17:41
佢老婆直頭完全唔識感恩啦~真係真心覺得樓主好慘~聽得出佢真係身心俱疲
...

我ok,都好頂得下,,只是上網吐下苦水,,我只是覺得有時都好慘,佢做錯野,點衰,我都唔會同我家人,朋友講,,我做錯少少野,就同佢姊妹話我,,,,,

男爵府

2019新春慶豚圓

心煙紅 發表於 19-3-24 18:32
我ok,都好頂得下,,只是上網吐下苦水,,我只是覺得有時都好慘,佢做錯野,點衰,我都唔會同我家人,朋友講,,我做 ...

好明白你的感受~亦都好佩服你的EQ~畀著其他人可能已經向佢老婆發火了~如果你覺得上網吐下苦水可以抒發一下情緒~就多啲上嚟講下啦~不過其實都鼓勵你要搵機會同你老婆講下你的感受

複式洋房

mingmama 發表於 19-3-24 18:36
好明白你的感受~亦都好佩服你的EQ~畀著其他人可能已經向佢老婆發火了~如果你覺得上網吐下苦水可以抒發一 ...

粗d講句,,還拖比人打多幾下.....講出黎好d,男人唔出聲,只是忍得唔係任人鬧得,

民房

joblog 發表於 19-3-24 17:58
回覆 mingmama 的帖子

佢老婆其實會唔會係心態未調整好, 我第一胎時情緒都唔係好好, 未適應到有小朋友ge生 ...

她可能是依賴性太强, 什麼事都不想自己做.覺得己付出很多. 其它人做了什麼, 她又不会理

大宅

心煙紅 發表於 19-3-23 18:20
放工買囡餸,我沖涼,跟住我幫囡沖涼時,佢煮囡飯,沖完我去買兩公婆飯時佢喂囡食飯,,我地食完飯就我洗碗,喂生 ...
你好好,好偉大! 其實應多讚下你。我係一個working mom, 又要晚上讀書,講緊已有1 個bachelor degree, 1 個master degree, 重有d 3 個 字既國際認可既qualifications, 但工作關係要不斷進修,仍在讀多個degree, 所以好辛苦,要照顧兩個小學小朋友,重要日日晨早送女返學,8點已回公司俾老細係哦,成日係公司同d 牛鬼蛇神苦戰,又要俾同事話做野慢,捨膊,講緊係自己早過晒同事返,同最遲走,唔出去食兩小時lunch, 即忙到抽根,所以明白一個日日俾人出氣既爸爸,返屋企前要買餸,重買埋晚飯既爸爸,真係要俾個like 佢,因我身為媽媽,又讀書,又要回家前買餸同第二日d 女既早餐同晚上既餸,都攰到飛起,好想quit, 唔係為左份糧,想留家好耐。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

readymama 發表於 19-3-24 20:43
你好好,好偉大! 其實應多讚下你。我係一個working mom, 又要晚上讀書,講緊已有1 個bachelor degree, 1 ...

嘩,睇字都攰

複式洋房

你好好,好偉大! 其實應多讚下你。我係一個working mom, 又要晚上讀書,講緊已有1 個bachelor degree, 1 ...

我開工程公司,,我老婆成日講做老闆駛乜做,講真有時落手落腳做下好正常,出街搭車,我好怕用車仔,搭小巴唔方便,,咪用hip seat,真係小腿膊頭會痛,,阿囡有G6pd,我又唔可以用藥油,真係有苦自己知,,

複式洋房

一日24小時係唔夠用,瞓到6-7小時好好

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

心煙紅 發表於 19-3-24 21:16
我開工程公司,,我老婆成日講做老闆駛乜做,講真有時落手落腳做下好正常,出街搭車,我好怕用車仔,搭小巴唔方 ...

……

男爵府

2019新春慶豚圓

我開工程公司,,我老婆成日講做老闆駛乜做,講真有時落手落腳做下好正常,出街搭車,我好怕用車仔,搭小巴唔方 ...

你真係一個好老公好爸爸~加油吖

複式洋房

mingmama 發表於 19-3-24 21:24
你真係一個好老公好爸爸~加油吖

thx,,

大宅

其實睇咗咁耐,工你又要返,家務揍女乜都你做曬,你老婆都可以仲埋怨你,我係FTM都睇唔過眼了!
做老闆會唔洗做㗎咩?係嘅個個都唔打工去做老闆喇!
你真係要同你老婆好好坐低傾下,再咁落去,容忍有個限度,你忍唔到幾耐㗎!
我主觀認為作為一個FTM,個男人返到屋企,最基本係應該要令他覺得個屋企舒適同舒服嘅感覺!如果令到個男人返屋企會有卻步嘅感覺,咁做FTM就真係做得好失敗!
要個家長期溫暖,女人點做係好重要嘅角色!

男爵府

2019新春慶豚圓

Yusum 發表於 19-3-24 22:36

其實睇咗咁耐,工你又要返,家務揍女乜都你做曬,你老婆都可 ...

「作為一個FTM,個男人返到屋企,最基本係應該要令他覺得個屋企舒適同舒服嘅感覺」
非常同意所以我每天都盡量會打掃屋企~我已經唔駛煮飯~但最基本都要令到屋企乾乾淨淨~等老公返嚟都覺得舒舒服服

大宅

mingmama 發表於 19-3-24 22:52
「作為一個FTM,個男人返到屋企,最基本係應該要令他覺得個屋企舒適同舒服嘅感覺」
非常同意所以我每 ...

個男人返到屋企感覺舒適同舒服,女人就算做乜都會變得好順眼即使偷懶唔煮送買外賣叉燒,唔做家務一日半日,男人一樣滿意!但重點係男人每晚返到屋企係要覺得個人可以放鬆到,個腦唔洗唸野,咁個男人心情好自然會對個女人好!

男爵府

2019新春慶豚圓

好多女人本身就好懶

男爵府

2019新春慶豚圓

chillimom 發表於 19-3-24 23:38
好多女人本身就好懶

有時都好懷疑有d 全職媽媽真係懶定真係咁忙,我係在職媽媽,收工準時,小朋友2歲已無請工人,老公有幫手做家務,大家有分工合作,咁多年嚟,又唔覺太辛苦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊