婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

ilovecafe 發表於 19-3-26 01:49
bb的爸爸有權可以見bb,其他人係無權㗎,就算離唔離婚都好,你有權比bb見或者唔見任何人
...

知道,謝謝

我唔想比99見,如果佢呀媽大我
「呀b我個仔夠有份咯!我個仔有權比我見喎!」
咁咪一樣比佢呀媽見到

男爵府

angel.W 發表於 19-3-24 10:25
謝謝,層樓我不打算分,因為我無份供,我最首要既係要撫養權,同膳養費。
不過有朋友驚我勝算唔大,話我老 ...

我覺得你要分樓分家,離婚的話就要分佢身家,d錢第日留比小朋友都好,膳養費佢唔比,你要告佢,佢可以拖欠,跟本等於可以唔比。如果小朋友仲細,正常情況下,官係會比媽媽,就算男家成屋都係人都無用,除非平時係男家睇開小朋友,佢地又証明到媽媽無能力無心照顧自己個仔

男爵府

angel.W 發表於 19-3-26 01:58
知道,謝謝

你會唔會請律師離婚?如果小朋友識講野的,應該會有社工跟case,如果你真係唔想比99見,因為見的時間你會在場,你有權停止會面,再話比社工聽,甚至報警,直頭block晒男家見面

男爵府

angel.W 發表於 19-3-26 01:58
知道,謝謝

佢咁講的話,你可以同佢講,無錯,你個仔有權見,因為係直屬,男家其他人唔系,如果媽媽唔比,佢係無得見,當然咁做的話就要預咗反晒面,佢地都應該唔會比善養費,所以我覺得同佢分咗身家先,之後就算佢唔比你都可以拎果舊錢慢慢用。其實如果只係見吓無攪乜野過份野,比佢地見對小朋友都係好事

大宅

ilovecafe 發表於 19-3-26 01:59
我覺得你要分樓分家,離婚的話就要分佢身家,d錢第日留比小朋友都好,膳養費佢唔比,你要告佢,佢可以拖欠 ...

我都絕對同意要分樓分身家 吾係為左你自己 係為左小朋友。膳養費真係佢吾比就無,個個月等佢比,慘個乞食。佢咁花心,好快組織過家庭,仲家咩都無。 點解有樓有錢吾分左人,留比人。一個女人帶大一個小朋友吾容易,吾可以咁便宜佢。

男爵府

離婚一定要分佢身家,你仲想帶住小朋友一定要比保障自己,唔好理有無份供,你都有付出

細路仲細你又有正職多數比媽媽。你可指明係你屋企見同指明只比老豆,唔比佢媽黎

首頁

尾頁

跳至