自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

家家公主 發表於 19-3-24 10:17
回覆 PCCW2319 的帖子

有機會TAP AND GO 自己系統做緊升級...所以叫你遲D先.......

明白, 咁我明天再試下
天空之城, 快樂之地

水晶宮

AC117 發表於 19-3-24 09:53
網購用佢安全,試下買超市,必須品 前天特價剛訂左兩桶花生油,平左50蚊,但其實蠢左,用八達通預 ...

但網購係當master card咁用?
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

呢張卡對我黎講十分好用...
網購當信用卡用...又可以轉數快收錢同過數比人...
去好多地方買野用PAY WAVE一DO就得...

去旅行當信用卡用..但要留意海外有CHARGE....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

難相處 發表於 19-3-24 08:39
我記得應該係唔可以,熱線電話幫到你:2888 0000。

多謝各位jm熱心教路。

我剛打電話去2888 0000問客務。 佢話我之前上存資料時出左d問題。但現在幫我處理番好, 我可以正常用到張卡。

希望真係得啦!

天空之城, 快樂之地

翡翠宮

PCCW2319 發表於 19-3-24 11:07
多謝各位jm熱心教路。

我剛打電話去2888 0000問客務。 佢話我之前上存資料時出左d ...

係啦,無理由用唔到,解決咗繼續用,就唔洗轉番錢出嚟啦。轉數快充值Tap&go好方便,張卡加入google pay用到手機支付,仲唔洗用實體卡。

伯爵府

家家公主 發表於 19-3-24 10:31
去好多地方買野用PAY W ...

海外匯率應該差,但同paypal比會平d,最重要安全,但佢最大問題是,若唔成功購買未必會直接退款,要賣方比不收款証據才回給我,因我試過訂了賣方無貨無收我錢,在他們立場不用退款,但tag n go 已扣數,等45天賣方唔收錢才退給我,不過我找賣方email 証明提早退款

伯爵府

PCCW2319 發表於 19-3-24 09:59
可以試下, 謝謝

剛飛現支付寶好似卦不到

伯爵府

PCCW2319 發表於 19-3-24 10:19
明白, 咁我明天再試下

應該唔係,可能你咭真係有問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

去7仔ok, 老M, KFC用左佢唔駛煩,

水晶宮

家家公主 發表於 19-3-24 10:31
去好多地方買野用PAY W ...

即係如果係海外碌tap & go卡, 就當透支發有手續費?

定係都要入定錢入戶口, 即扣錢及有手續費?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

lyh80115 發表於 19-3-24 12:00

係啦,無理由用唔到,解決咗繼續用,就唔洗轉番錢出嚟啦。 ...

我剛剛試左係7仔用tap & go 買野, 順利完成交易。
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

PCCW2319 發表於 19-3-24 19:55
即係如果係海外碌tap & go卡, 就當透支發有手續費?

定係都要入定錢入戶口, 即扣錢及有手續費?

要入定錢係戶口不是透支
但一樣要收手續費
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

家家公主 發表於 19-3-24 20:01
要入定錢係戶口不是透支
但一樣要收手續費

哦…咁直接用真正master / visa (credit) card, 咪仲好囉?
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

PCCW2319 發表於 19-3-24 20:07
哦…咁直接用真正master / visa (credit) card, 咪仲好囉?

有信用卡當然可以
但好似我呢d無信用卡既人黎講就很方便
有時去旅行 訂套票 訂餐廳 只要預先入錢落去就可以當信用卡用

水晶宮

家家公主 發表於 19-3-24 20:09
有信用卡當然可以
有時去旅行 訂套票 訂餐廳 只要預先入錢落去就可 ...

哦…完全明白了
天空之城, 快樂之地

大宅

家家公主 發表於 19-3-24 20:09
有信用卡當然可以
有時去旅行 訂套票 訂餐廳 只要預先入錢落去就可 ...

好似好方便,但好似paypal呢d用信用卡付款,都挷吾到張tap&go過去當master用

男爵府

PCCW2319 發表於 19-3-24 19:58

請問你7仔買係用實體卡買定係tap n go 虛擬卡no買?新手借問,我試過係淘寶買野,但唔需要入密碼,萬一我掉左張卡,比人撿到,咪除時都買到野?thanks

男爵府

BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 19-3-24 19:58

請問你怎樣用tap & go 買野?
我都有呢張咭、試過去ok買野(咭內有錢)但用吾到!
店員也不知道怎麼用!

男爵府

好媽媽勳章

chingyeewong 發表於 19-11-14 04:17
請問你怎樣用tap & go 買野?
我都有呢張咭、試過去ok買野(咭內有錢)但用吾到!
店員也不知道怎麼用!:l ...

我用google pay 綁 tap & go Mastercard,付款時話用Mastercard paypass就ok
付款前要開nfc,付款後關返費事被賊人偷扣你數

男爵府

BK Milk勳章

心滿意足 發表於 19-11-14 04:38

我用google pay 綁 tap & go Mastercard,付款時話用Mast ...

謝謝你

首頁

尾頁

跳至