自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

bobocheung65 發表於 19-3-25 09:10
我地當然醒目啦 老一輩永遠有d 死要話係親戚所以要點點點 各樣無理要求
...

自己隻佬吾醒,甘咪一世同佢還,總之該煨.....

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

唔駛起槓咁還擊嘅,做返做阿媽、做媳婦應做嘅事就得;唔知果條友係憎你定無禮貌,但既然咁唔夾,一係攤開講一次,一係可以直接無視佢就得,唔好令自己唔開心。
請勿打招呼~

大宅

cherrieloy 發表於 19-3-25 10:15
咁佢未入門前對你態度係點?會唔會因為奶奶偏心錫你,佢唔抵得所以咁?
...

佢未入門前,我都未入。
都係99家庭聚會上見面,都係零交流
佢以前,基本同而家一樣,
基本嘢做齊(即當天見面時會叫你一聲)之後就處於零交流狀態。(只對我)
其他人會正常交流,由其對D移咗民嘅親戚呀!同有幾套私樓嘅圍村親戚特別積極主動。

移民親戚問我嘢,佢仲搶住答!

禁止訪問

伯爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 01:00
唔系一次,系一直都系咁。

所以有時我都想學佢,剩四個俾佢。
其實點解佢咁唔鐘意你地?驚爭寵嗎?但你奶奶又對呢個冇教養的女人好d,咁佢又駛咩做到咁衰格呢?Anyway樓主唔駛為呢d冇家教嘅女人嬲了,因佢巳經得到教訓,恭喜佢,佢巳教壞佢個仔了,佢竟然唔係教個仔同別人好好相處,反而教個仔杯葛人地,更將一d壞思想灌輸比個仔,好似幫佢打毒針一樣,你應該有得佢繼續打毒針,打到咁上下到個仔反樸,報應就來了!樓主,要好好教導囝囝,當佢地係反面教材,訓練自己同囝囝EQ, 囝囝終身受用

男爵府

樓主,我欣賞你是一個有涵養的人,但你係個仔的榜樣,你經常表現太鵪春,對仔的成長心理真的不是太好!
如果不想麻煩,不如唔好見,人生已經苦短,仲要浪費時間係西人到?老公唔like都無計,盡量其他時間見下99

伯爵府

Diamondtcc 發表於 19-3-25 08:54
回覆 忌廉溝鮮奶 的帖子

樓主,我同你情形一樣,我仔係有亞氏保加(但我仔係好乖嗰d,絕無情緒也唔會傷害人 ...
呢d老師,比佢教好大獲

子爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 00:50
唔介意,其實我都覺得唔是系咩大事,系我比較感性同眼淺。
覺得一家人,系食飯會傾偈交流,見面會傾近況, ...

有句說話好似叫:為母則強

唔止為左你自已,亦係為你左仔仔,加油

男爵府

唔理佢,避免同場。隔開大家仔女。

男爵府

開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 19-3-25 02:50
仲買玩具上去?買玩具回家玩啦,佢新屋入伙關我蛋治咩?
我好小氣架,會即刻執野走
...

梗係買上去 玩完拎走,個八婆點會比佢兩個仔玩吖!到返佢兩個仔難受下、有得睇冇得玩!
如果佢比兩個仔玩、我仲唔襯機gut返佢轉頭、串爆佢啦!

男爵府

^—^ 發表於 19-3-25 10:21
自己隻佬吾醒,甘咪一世同佢還,總之該煨.....

男女身家 家底 邊個搵多d 決定邊個有say 做足禮數 但其他你咪踩過黎 唔鍾意可以一世唔見
te quiero mucho mi amo

男爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-3-25 11:09
呢d老師,比佢教好大獲

鬧到人自殺都係老師 我會同啊仔講咩人都唔係大曬

預防果d 補習班 學校老細 長輩親戚 的性侵犯 性騷擾 男女 男男 咩都要教

好似世越號就係太聽話死三百人 咩事自己都要用下腦
te quiero mucho mi amo

子爵府

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-24 19:34
每次見面親戚都表現得對你唔友善的話,
可以點還擊?
繼續當佢透明?

點解要屈就自己去同一D無品人相處,次次見面唔會開心,好易屈病,對你自己同小朋友都唔好受,應三口六面講清楚咩事,唔再見你老公知咩事.

子爵府

親子王國15週年勳章

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 00:20
可以用電腦打字了
唔知佢會唔會上BK,不過睇到我都唔驚。
佢比我早入門,我入門後就一直覺得同佢同枱食飯都 ...

既然佢都做到咁, 就唔見好過見了, 唔好影響到自己個小朋友嘛!

如果我係你, 我話唔見就唔會見, 咩面都唔會比!

侯爵府

親子王國15週年勳章

忌廉溝鮮奶 發表於 19-3-25 10:35
佢未入門前,我都未入。
都係99家庭聚會上見面,都係零交流
佢以前,基本同而家一樣,

叔仔老婆家境好過你地? 睇唔起你地唔想同你地有關係?

定佢想做大新抱, 點知你又生左個仔, 搶左人地嫡孫個位 (我知唔係人人介意呢樣野, 但仲有啲人覺得自己生到嫡孫好威威)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

你唔夠薑/強,小小事就眼淺,其實你係呢度呻都幫唔到你,性格問題。學上面jm話,一早爆咗佢。

男爵府

會唔會你妯娌白鴿眼,覺得自己高你哋一等?例如佢係有家底丶學歷高(好明顯有公主病)或機會主義者(見高拜見低踩)⋯之類?我有個朋友個老婆真係有你妯娌一部份行為,當然冇佢咁過份啦

珍珠宮

lihoma1869 發表於 19-3-25 02:07
我老公佢亞哥同佢老婆都係!
我哋叫佢哋,唔會應,當聽唔到!
我教個仔叫佢地,一樣唔睬!

99好正! 做得好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

無謂人唔想見就唔見,你老公亦無企起你一邊,你老公只在乎自己阿媽感受又無理你地,如果你無野要靠人地,點解要難為自己?

大宅

bobocheung65 發表於 19-3-25 09:23
咁究竟個八婆係聾定反應遲緩呢 咁小學雞

可能係又聾又遲緩!99仲鬧埋佢哋,點樣同人講自己係做老師,連咩叫禮貌都唔識!

首頁

尾頁

跳至