自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

唔借, 同佢講冇多餘可出借。

琥珀宮

Gigimami1412 發表於 19-3-25 12:33
我地既錢係聯名戶口既, 老公借就用自己既錢借, 借左就可能有段日子佢無得放錢入聯名去儲錢, 但經今次後, ...

仲分開儲?攞埋佢嗰份自己儲啦
問你借嗰個就唔好理佢,當佢唱歌,亦唔需要再問你老公意見
至於你老公,要教識佢仔女家庭為先,鍾意去幫人可以做義工

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

幾時都系果句,預左對方唔還都無所謂就借,否則一律免問。交租食飯要3萬?加上之前借比前夫既錢都未還,仲借?第一次借出唔還就系對方唔岩,第2次仲要借就系你蠢。

FJmom    發表於 19-3-26 11:26

子爵府

唔借, 同唔好再答佢問題

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實借完今次一定有下次,永無止境,直至你都借無可借。
唔好講系借,你當系比,想法會否不一樣?即系話親戚叫你比3萬。

子爵府

回覆樓主

總之你要預呢借錢比佢係冇得還,你係送錢比佢洗,咁你個心就會舒服d。
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一定唔借

第一期都唔知收唔收到
仲話10期

借就預左送

大宅

回覆樓主:

唔借

子爵府

回覆樓主

安x兄弟幫到佢,比財務公司電話佢!
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

伯爵府

唔會借。。同佢又唔熟。。仲要前夫欠你一萬

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會借, 借了就沒完沒了,
沒錢叫她申請綜援吧。

FJmom    發表於 19-3-26 11:27

翡翠宮

TinyTomato 發表於 19-3-25 10:57
冇錢,唔借。
有錢,更加唔可以借。

x2

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Gigimami1412 發表於 19-3-25 11:09
昨晚已同佢講, 佢前夫1萬都未還番比我地, 點知佢話: 你自己去追佢還錢啦

咁我感到佢無乜責任感, 前夫借錢 ...

唔駛諗啦
佢一定唔會還
其他親戚唔借比佢,咪就因為佢份人有借無還囉

人人怕左佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

佢住乜嘢地方?要3萬蚊交租開飯?

子爵府

我C6以前都好似你C6咁天真,覺得一場親戚唔借唔好,而佢手上又真係有人地要果筆數,唔知點拒絕之類既理由,借過幾次之後,人地無還,亦無提過幾時還錢,因為人地根本唔打算還。佢宜家醒啦,唔會再借錢俾人,或者男人真係要撞過板先發覺自己做咗傻仔

男爵府

waiyeee 發表於 19-3-25 17:32
我C6以前都好似你C6咁天真,覺得一場親戚唔借唔好,而佢手上又真係有人地要果筆數,唔知點拒絕之類既理由, ...

我個C6 一樣,重叫我「定」d一定會還!又話親人唔通唔借! 好啦!7、8年,人地就逍遙快活、提也冇提,一分錢都冇還!
有時我都會比說話我c6聼。你當人親人、人當你街外人(傻仔)咋!

子爵府

JVC2002 發表於 19-3-25 19:42
我個C6 一樣,重叫我「定」d一定會還!又話親人唔通唔借! 好啦!7、8年,人地就逍遙快活、提也冇提,一分 ...

我C6都係咁講!佢話以我對XX(親戚名)既了解,佢一定會還錢既!結果呢!哈!哈!哈!一毫紙都冇還過,大時大節都會見面,借錢既親戚完全當冇事發生過囉!

伯爵府

Gigimami1412 發表於 19-3-25 16:06
其實我好想老公知, 我地家境麻麻, 好心幫人反而苦了自己, 本想復活節去玩下, 而家都唔敢想, 我好想知, 我 ...

你老公唔係咁不食人間煙火吧?

水晶宮

回覆樓主:

話自己欠緊財仔

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

一定唔借,3000我已經唔借,更何況3萬,仲要有前科添

首頁

尾頁

跳至