自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

whitewinnie 發表於 19-3-25 22:25
有疏氣位好好多,唔係真係會成日都食唔到飯

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

babyhowie 發表於 19-3-25 16:36
結果……亞仔冇飯食
有冇咩方法/技巧以防呢個情況?

用保鮮紙包住個蓋,才扭實,不過好唔環保

水晶宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fundfund 發表於 19-3-26 19:52
用保鮮紙包住個蓋,才扭實,不過好唔環保

我都有諗過呢個方法,
但唔知work唔work,
又驚扭個陣會食住咗d保鮮紙,
原來真係得,下次試下先!

男爵府

2020勳章

攝張大約膠布咁大張o既牛油紙先扭實個蓋,用呢個方法,小朋友之前小一,二時都未試過開唔到

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

babyhowie 發表於 19-3-25 18:00
可惜已經中四

原來咁大個仔。
下次係咁就教佢唔好理個飯壺,出街食飯,飽肚左先啦!

水晶宮

ccmmccmm 發表於 19-3-26 23:15
攝張大約膠布咁大張o既牛油紙先扭實個蓋,用呢個方法,小朋友之前小一,二時都未試過開唔到 ...

水晶宮

clarawuwu 發表於 19-3-26 23:47
原來咁大個仔。
下次係咁就教佢唔好理個飯壺,出街食飯,飽肚左先啦!
...

亞仔唔鍾意出街食㗎!
學校有canteen 都唔食,
情願帶麵包、餅乾!
可能中學生好忙,
有時忙到帶咗嘢都冇時間食!

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

babyhowie 發表於 19-3-26 23:56
亞仔唔鍾意出街食㗎!
學校有canteen 都唔食,
情願帶麵包、餅乾!
但都要勸下阿仔,唔好寧願肚餓都唔食野呀!細個壞左個胃,大個就好易胃痛。

水晶宮

clarawuwu 發表於 19-3-27 00:08
但都要勸下阿仔,唔好寧願肚餓都唔食野呀!細個壞左個胃,大個就好易胃痛。
...

多謝你
d中學生好多都好忙,
又乜學會嘜學會,
d老師都知佢係咁,
有時都捉佢去canteen食嘢!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊