懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經生咗2胎都係仔,所以好驚呢胎都係仔!

男爵府

sassypigpig 發表於 19-3-27 13:27

三個仔又真的幾恐怖,我恐怖意思係三隻馬騮仔

rainbowchuuu3    發表於 19-3-27 16:15

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我見朋友大肚6周抽血驗

大宅

0030 發表於 19-3-27 14:08
我見朋友大肚6周抽血驗

我依家6w, 要等11w,做埋T21

大宅

臭Patpat小B 發表於 19-3-27 14:08
三個仔又真的幾恐怖,我恐怖意思係三隻馬騮仔

珍珠宮

回覆樓主:

都係緣分。。。
不過我身邊好多兩個仔嘅都唔敢生第三胎,就係驚都係仔。。

rainbowchuuu3    發表於 19-3-27 16:16

大宅

做個靚太 發表於 19-3-27 14:14
都係緣分。。。
不過我身邊好多兩個仔嘅都唔敢生第三胎,就係驚都係仔。。
...

呢胎我都係意外,原本都冇諗住生!但佢既然嚟到,我會接受同期待

如果呢胎真係仔,只怪我前世太多情人,而我老公就.......

珍珠宮

sassypigpig 發表於 19-3-27 14:17
呢胎我都係意外,原本都冇諗住生!但佢既然嚟到,我會接受同期待

如果呢胎真係仔,只怪我前世太 ...

我都陀梗二胎,都係女,我問老公想唔想生多個,佢都話唔想,費時我到時問佢,究竟前世有幾多個情人
其實同性都好,佢地可以真係做到伴~有多D共同話題~

大宅

做個靚太 發表於 19-3-27 14:19
我都陀梗二胎,都係女,我問老公想唔想生多個,佢都話唔想,費時我到時問佢,究竟前世有幾多個情人 :happy ...

講就咁講啫,但我同老公都想生女!

珍珠宮

sassypigpig 發表於 19-3-27 14:21
講就咁講啫,但我同老公都想生女!

因為你已有仔呀嘛!
有仔有女係感覺美滿D嘅~
好似我咁,我本身因為娘家重男輕女,而我99就係重女嘅,所以我同老公對生仔唔期望架~
第一胎係女我地真係超開心,到依加第二胎,有之前都仲教阿女話妹妹,有之後發現唔係仔時,都會覺得失落,因為感覺無咁美滿,不過我都ok啦~
學老公話齋,可以慳番好多錢,又可以俾佢地有個伴~

子爵府

sassypigpig 發表於 19-3-27 13:27

唉... 我有兩個女,第三胎都係女!真係會有失落感,我都知唔應該,但唉.... 我都係本來兩個夠,老公都夠,但意外有當然希望係仔啦⋯⋯

男爵府

我覺得無論男女,有三個小孩的家一片混亂

大宅

我奶奶都三個仔 我老公仲話佢地細個成日打交 吾敢諗有幾恐怖

子爵府

0030 發表於 19-3-27 14:08
我見朋友大肚6周抽血驗

6w已經驗到性別?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Pink_girl 的帖子

YES~

別墅

HappyMaMaBaby 發表於 19-3-27 15:02

我都係咁話,湊唔掂

公爵府

牛年勳章

HappyMaMaBaby 發表於 19-3-27 15:02
亂但又好開心

大宅

我由唔打算生到有左(唉...), 我只係想生女...
我自己係3姊妹, 細個屋企係非常嘈又成日爭野又盛咁好煩, 但慢慢大左就好溫馨, 成日返去飲茶唔洗講, KEEP住會有人探父母, 一齊去旅行或輪住帶佢地去玩, 迫亞媽做body check, 買電話比老豆...岩岩仲迫亞媽睇佢有冇打過麻疹針冇既就夾佢去打 ...呢D真係生女先會有.
我老公自己都話, 有女響屋企係唔同D...佢話就算生一個, 佢都想生女.

然而肚入面果個係仔...
唉....

大宅

做個靚太 發表於 19-3-27 14:19
我都陀梗二胎,都係女,我問老公想唔想生多個,佢都話唔想,費時我到時問佢,究竟前世有幾多個情人 :happy ...

你前世到底有幾多個情人。。。第二胎我一知道係女已經問左我老公
問佢想唔想追個仔,佢話諗諗先,接受唔到3條queen,嘈到爆炸(因為我同佢都覺得……再生都會係女

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

大果個係女,好想生多個女,不過陀緊既係仔好驚會好曳好難教
超鍾意女,但唔敢生第三個,如果又係仔我真係接受唔到
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至